Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Όλα θυμίζουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2020, απλά και αγαπημένα!

Μπάγερν Μονάχου: Όλα θυμίζουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2020, απλά και αγαπημένα!
Ο Χάνσι Φλικ έφυγε, αλλά η Μπάγερν Μονάχου δεν άλλαξε... συνήθειες! Υπό τις οδηγίες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε το 6/6 στους ομίλους του Champions League, ισοφάρισε τα... δικά της ρεκόρ και στοχεύει να βάλει τον προ διετίας ιδανικό επίλογο στην ευρωπαϊκή της πορεία.
«Θα παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα μας απέναντι στην Μπαρτσελόνα» διά στόματος Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Αντιμετώπιση μιας αδιάφορης βαθμολογικά αναμέτρησης, ως ένα ματς «ζωής και θανάτου» από έναν ολόκληρο οργανισμό. Το ανελέητο πρέσινγκ από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δείγματα πως η Μπάγερν Μονάχου θα επικρατούσε με άνεση, όπως δείχνει και το τελικό 3-0 (08/12), της Μπαρτσελόνα.
 
Συνεχίζει να μην κάνει αγωνιστικές εκπτώσεις, ακόμα και όταν της δίνονται τα περιθώρια να τις κάνει. Μετά το ιστορικό 8-2 εν έτει 2020, τράβηξε ακόμα μία... χαρακιά στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι έμοιαζαν ανύμποροι να ακολουθήσουν τον τρελό ρυθμό των Βαυαρών. Και πώς να μην δείχνουν ανήμποροι; Η Μπάγερν Μονάχου υπό τις οδηγίες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, βαδίζει στα «χνάρια» της αρμάδας του Χάνσι Φλικ, που σάρωσε τα πάντα εντός κι εκτός συνόρων πριν έναν χρόνο. Όχι θεωρητικά, αλλά έμπρακτα! 
 
Με τη διαφορά τερμάτων στο +19 (22-3) μέσα στις έξι αγωνιστικές των ομίλων, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση ομάδας στο Champions League. Ποιοι είχαν θέσει εκεί στον πήχη; Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Φλικ!

Ο δρόμος προς αυτήν την επιτυχία μπορεί να αναλυθεί μέσα από δύο φάσεις. Με το σκορ στο 3-0 και λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν στο παιχνίδι, ο Ουπαμεκανό έκανε υπερπροσπάθεια για να μην παραχωρήσει ένα πλάγιο. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ντεμπελέ «τόλμησε» να βάλει την μπάλα κάτω και να διανύσει μερικά μέτρα στην κόντρα και είδε, εν τέλει, εκτός από τους κεντρικούς αμυντικούς των Βαυαρών, να τον μαρκάρει και να τον κλέβει ο Σανέ
 
Η αθλητικότητα των δύο ομάδων είναι αδύνατο να συγκριθεί και είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ομάδες που την πλησιάζουν. Στην πραγματικότητα,  όμως, όσοι παρακολούθησαν τις δηλώσεις των Βαυαρών πριν το ματς, ήξεραν πως στο μόνο που μπορεί να ελπίζει η Μπαρτσελόνα, ήταν ένα «στραβοπάτημα» της Μπενφίκα, γιατί με «διπλό» από το Μόναχο δεν θα έφευγε!

Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει τόσο κυνικά το κάθε παιχνίδι, με τόση σοβαρότητα συνδυασμένη με περίσσιο ταλέντο, που στη συζήτηση για τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, δεν γίνεται να μείνει εκτός. Όταν ολοκληρώνει αήττητη για τέταρτη σερί χρονιά τους ομίλους του Champions League, γίνεται να μην συμπεριληφθεί;

Άλλωστε, εφόσον παίζει σε επανάληψη η σεζόν 2019-20 στα γκολ, στους βαθμούς, μα πάνω από όλα, στη νοοτροπία, τι είδους εμπόδια μπορεί να φέρει το μικρό διάστημα του νέου προπονητή; Και ο Φλικ τον Νοέμβριο του 2019 ανέλαβε.
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0