Football Talk

Ολυμπιακός: Με... φλόγα στην Αμβέρσα και πίστη στην Κωνσταντινούπολη!

Ολυμπιακός: Με... φλόγα στην Αμβέρσα και πίστη στην Κωνσταντινούπολη!

Να αποφύγει τα θηρία που έρχονται από το Champions League και να προκριθεί απευθείας στους «16» του Europa League θέλει ο Ολυμπιακός που δοκιμάζεται στην έδρα της Αντβέρπ, με το βλέμμα στραμμένο στην Κωνσταντινούπολη. Οι δοκιμές του Μαρτίνς και τα αδύναμα σημεία των Βέλγων.

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον πλανήτη και κανένας ποδοσφαιριστής που μπαίνει στο γήπεδο και δεν θέλει να κερδίσει. Αδιάφορες ομάδες, λοιπόν, δεν υπάρχουν παρά μόνο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάθε φορά που υπάρχει μια τέτοια συγκυρία σαν αυτή που έχει διαμορφωθεί στον 4ο όμιλο του Europa League. Η Φενέρμπαχτσε που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Αντβέρπ  που επίσης δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Μοναδική πιθανότητα για να αντιστραφεί το υπάρχον 1-2 είναι με νίκη των Πειραιωτών στην Αμβέρσα και ήττα των Γερμανών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πως περιμένει να δει την καλύτερη εκδοχή της Αντβέρπ το βράδυ της Πέμπτης, όποια ενδεκάδα και αν επιλέξει ο προπονητής της. Λίγo αργότερα εξέφραζε την αισιοδοξία πως η Φενέρμπαχτσε μπορεί να νικήσει την Άιντραχτ. Και κάθε άλλο παρά λόγια του... αέρα ήταν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τα πιστεύει ακράδαντα όσα είπε και ετοιμάζει την ομάδα του για μάχη στο «Bosuilstantion». Για αυτό και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, ξεκινώντας τους καλύτερους 11 που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Κι ας ακολουθεί σε λίγα 24ωρα απαιτητικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα κόντρα στον Άρη.

Στην τελευταία προπόνηση ο Πορτογάλος κόουτς δοκίμασε το αναμενόμενο 4-2-3-1 με τους Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρα, Ρόνι Λόπες, ενώ θόλωσε και κάπως τα νερά χρησιμοποιώντας και τους Μπουχαλάκη, Ονιεκούρου και Τικίνιο. Παράλληλα, από την ανάλυση που έχει γίνει στους Βέλγους, ο Μαρτίνς έχει εντοπίσει αρκετά προβλήματα τόσα στα άκρα της άμυνας τους, όσο και στις στατικές φάσεις και έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες για να τα αναδείξει.

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακό περιμένουν την Αντβέρπ αρκετά διαφοροποιημένη ως προς την φιλοσοφία που θα έχει στο παιχνίδι της, συγκριτικά με ότι έκανε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μιας και στα ματς που δίνει στην έδρα της συνήθως προτιμά την μαζική επίθεση, παίρνοντας φυσικά και το ανάλογο ρίσκο. Με τα δεδομένα αυτά δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει το παιχνίδι προσεγγίζοντας όπως αυτό στην Κωνσταντινούπολη, στην πιο άνετη φετινή του νίκη έως τώρα στη σεζόν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0