Football Talk

Champions League, 5ος όμιλος: Διέλυσε την Μπαρτσελόνα η Μπάγερν – Έκανε τη δουλειά της η Μπενφίκα! (video)

Champions League, 5ος όμιλος: Διέλυσε την Μπαρτσελόνα η Μπάγερν – Έκανε τη δουλειά της η Μπενφίκα! (video)

Έπειτα από 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός Champions League καθώς ήρθε αντιμέτωπη με την ήττα με 3-0 από την Μπάγερν και συνεχίζει το ταξίδι της Europa – Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρίσκεται η Μπενφίκα με τη νίκη της επί της Ντιναμό Κιέβου (2-0)!

No Messi, no Champions League; Μπορεί να μην αποτελεί κανόνα ωστόσο αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα! Με την Μπαρτσελόνα να έρχεται αντιμέτωπη με την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο με 3-0, οι «μπλαουγκράνα» έμειναν εκτός διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια και συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Europa. Επιπλέον ο Τσάβι αποκλείεται στη φάση των ομίλων από τους Βαυαρούς για πρώτη φορά ως προπονητής, ενώ αυτό είχε συμβεί και στην πρώτη του σεζόν ως ποδοσφαιριστής των Καταλανών το 1998-1999! Από την άλλη η Μπενφίκα «καθάρισε» γρήγορα και δικαιώθηκε καθώς επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Κιέβου και ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Κάτι παραπάνω από εύκολο ήταν το έργο της Μπάγερν απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την οποία «διέλυσε» με 3-0 και άφησε επίσης εκτός Champions League έπειτα από 21 χρόνια!

Οι Βαυαροί μπήκαν εξ αρχής δυναμικά στην αναμέτρηση, θέλοντας να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε στο 36ο λεπτό και είχε την υπογραφή των Λεβαντόφσκι και Μίλερ. Ο Πολωνός «ζάλισε» αρχικά τον Πικέ, έβγαλε στη συνέχεια μια εξαιρετική σέντρα στον Μίλερ κι εκείνος με κεφαλιά «κρέμασε» τον Τερ Στέγκεν.

Με τέτοια φόρα που είχαν οι γηπεδούχοι, το δεύτερο γκολ δεν άργησε καθόλου να έρθει! Στο 43ο λεπτό ο Σανέ συνέχισε το «πάρτι» εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια πλοκή με το πρώτο: η Μπαρτσελόνα ανήμπορη να αντιδράσει και η Μπάγερν ανήμπορη να… σταματήσει να σκοράρει! Στο 62’ λοιπόν ο Ντέιβις έβγαλε μια ωραία πάσα στον Μουσιάλα ο οποίος σε κενή εστία δεν προβληματίστηκε για το 3-0.


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπενφίκα επίσης πολύ εύκολη δουλειά, επικρατώντας 2-0 της Ντιναμό Κιέβου.

Οι Πορτογάλοι θέλησαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από νωρίς, βρίσκοντας δύο γρήγορα γκολ. Αρχικά ο Γιάρεμτσουκ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ για το 1-0 στο 16ο λεπτό!

Την σκυτάλη πήρε ο Ζιλμπέρτο, ο οποίος έγραψε επίσης το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ! Πιο συγκεκριμένα στο 22’ ο 28χρονος έγινε δέκτης μιας ωραίας πάσας και χωρίς πρόβλημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο το πρόσωπο που έδειξαν οι «αετοί» δεν είχε καμία σχέση με εκείνο του πρώτου. Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να οδηγείται σε καθοριστικές αποκρούσεις.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η επέμβαση του Έλληνα διεθνή στη σέντρα – σουτ του Τίμτσικ στο 76’, η οποία κατά πάσα πιθανότητα ήταν και το «κλειδί» της πρόκρισης της ομάδας!

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 3-0 (36’ Μίλερ, 43’ Σανέ, 62’ Μουσιάλα)

Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου 2-0 (16’ Γιάρεμτσουκ, 22’ Ζιλμπέρτο)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Μπάγερν 6 18 (22-3)

2. Μπενφίκα 6 8 (7-9)

3. Μπαρτσελόνα 6 7 (2-9)

4. Ντιναμό Κιέβου 6 1 (1-11)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0