Football Talk

Champions League, 7ος όμιλος: Στην κορυφή με θρίαμβο η Λιλ, ιστορική πρόκριση για την Σάλτσμπουργκ έναντι της Σεβίλλης!(video)

Champions League, 7ος όμιλος: Στην κορυφή με θρίαμβο η Λιλ, ιστορική πρόκριση για την Σάλτσμπουργκ έναντι της Σεβίλλης!(video)

Σε έναν όμιλο που όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να τερματίσουν από πρώτες μέχρι… τελευταίες, η Λιλ κατόρθωσε να πάρει ένα ηχηρό «διπλό» επί γερμανικού εδάφους (1-3), αφήνοντας την Βόλφσμπουργκ στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, η Σάλτσμπουργκ επικράτησε της Σεβίλλης με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0), τερμάτισε 2η για πρώτη φορά στην ιστορία της και έστειλε την ισπανική ομάδα του Λοπετέγκι στο Europa League!

Πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής του 7ου ομίλου, ήταν δεδομένο πως και οι τέσσερις αντίπαλοι μπορούσαν να κατακτήσουν από την πρώτη μέχρι και την τελευταία θέση της βαθμολογίας, απαρτίζοντας ένα γκρουπ από ισοδύναμες ομάδες, όπου ουδέποτε έκανε την εμφάνισή του κάποιο φαβορί.

Κάπως έτσι η πρόκριση κρινόταν στην 6η αγωνιστική, με την Βόλφσμπουργκ να υποδέχεται την Λιλ και η Σάλτσμπουργκ την Σεβίλλη, σε δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις, που φαινόταν πως θα κριθεί στο νήμα.

Νικήτριες όμως παραδόξως δεν αποδείχθηκαν ούτε η ισπανική, ούτε η γερμανική ομάδα. Στην κορυφή του ομίλου ανέβηκε η Λιλ, η οποία πήρε από νωρίς το προβάδισμα έναντι της Βόλφσμπουργκ με τον Μπουράκ Γιλμάζ στο 11’ και εν συνεχεία «κλείδωσε» την θέση στους ισχυρούς στο 72ο λεπτό, με γκολ του Ντέιβις.


Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 78’ με σκόρερ τον Άνχελ Γκόμες και το 3-0 της Λιλ σηματοδότησε την πρώτη φορά που πετυχαίνει τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τον Αύγουστο!


Την ίδια ώρα, η Βόλφσμπουργκ, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μόλις δύο εντός εστίας τελικές, με την μία να γίνεται γκολ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τελευταία θέση του ομίλου, σε ένα σενάριο που γνώριζε εξαρχής σε περίπτωση ήττας.

Όσον αφορά, την αναμέτρηση της Σάλτσσμπουργκ με την Σεβίλλη, οι Αυστριακοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την έκπληξη απέναντι στην πιο έμπειρη ομάδα του Λοπετέγκ, εξασφαλίζοντας την πρώτη τους πρόκριση στους «16» του θεσμού σε ολόκληρη την ιστορία τους!

Η Σεβίλλη ήταν καλύτερη στο πρώτος μέρος, διατήρησε την μπάλα στα πόδια της αλλά δεν απείλησε πραγματικά, αλλά η έναρξη του δευτέρου μέρους την βρήκε… αποσυντονισμένη.


Ο Όκαφορ σκόραρε στο 50’ το πρώτο του γκολ σε συλλογικό επίπεδο μετά από 1,5 μήνα, ο Χορδάν των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες σε 12 λεπτά, το τελικό 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Σεβίλλη επιστρέφει στο Europa League!

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

(22:00) Βόλφσμπουργκ – Λιλ 1-3 (89’ Στέφεν - 11’ Γιλμάζ, 72’ Ντέιβιντ, 78΄Γκόμες)

(22:00) Σάλτσμπουργκ – Σεβίλλη 1-0( 50’ Όκαφορ)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1.Λιλ 6 11 (7-4)

2.Σάλτσμπουργκ 6 10 (8-6)

3.Σεβίλλη 6 6 (5-5)

4.Βόλφσμπουργκ 5 5 (5-10)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0