Football Talk

Μπαρτσελόνα: Ιστορικός αποκλεισμός για τους «μπλαουγκράνα» - εκτός από τους 16 του Champions League μετά από 21 χρόνια!

Μπαρτσελόνα: Ιστορικός αποκλεισμός για τους «μπλαουγκράνα» - εκτός από τους 16 του Champions League μετά από 21 χρόνια!
Μπορεί σε πέντε ημέρες από τώρα η κληρωτίδα να καλείται να αναδείξει τα «ζευγάρια» που θα αναμετρηθούν για την πρόκρισή τους στην 3η φάση του ChampionsLeague, όμως μία ομάδα που συνηθίζει να συγκαταλέγεται σε αυτήν, απουσιάζει. Ο λόγος για την Μπαρτσελόνα που γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό και δεν θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην Αγία Πετρούπολη, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια!

Ήταν Χριστούγεννα του 2000 όταν η Μπαρτσελόνα των Πεπ Γκουαρδιόλα, Λουίς Ενρίκε, Ντε Μπουρ, Κλάιφερτ, Ριβάλντο, Όφερμαρς και Κάρλες Πουγιόλ έμενε εκτός συνέχειας του Champions League από την φάση των ομίλων, τερματίζοντας στην 3η θέση του 8ου γκρουπ, με μόλις οκτώ βαθμούς ως συγκομιδή, με τη Μίλαν και την Λιντς να την ξεπερνούν!

Έκτοτε πέρασαν 21 χρόνια, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο σε τέσσερις περιπτώσεις, αλλά να παρουσιάζουν εν γένει καθοδική πορεία. Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε, ο Ρόναλντ Κούμαν δεν μπόρεσε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και ο Τσάβι, που στο «κάζο» του 2000 ήταν παρών, ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση στους «16» του θεσμού και στην αγωνιστική βελτίωση.

Εν τέλει, η απόπειρα, εκ του αποτελέσματος, κρίνεται αποτυχημένη. Η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο Μόναχο για να συναντήσει την Μπάγερν Μονάχου και να παίξει τα «ρέστα» της για την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

barca_ucl.jpg

Ηττήθηκε με 3-0 και μετά από 20 χρόνια βρίσκεται πλέον εκτός της δεύτερης φάσης του Champions League. Δεν προκρίθηκε στους «16» και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League!

Ο Τσάβι είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο χειρότερες περιόδους της ομάδας του. Τότε, βγήκε μπροστά, αναδείχθηκε και ξεχώρισε. Θα μπορέσει να κάνει κάτι αντίστοιχο πλέον από την θέση του προπονητή, με την πίεση προς το πρόσωπό του να εντείνεται εξαιτίας ενός «σοκαριστικού» και… ιστορικού αποκλεισμού;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0