Football Talk

Champions League, 8ος όμιλος: Πρωτιά δια μέσου Οζντόεφ και Ζενίτ για την Γιουβέντους! (video)

Champions League, 8ος όμιλος: Πρωτιά δια μέσου Οζντόεφ και Ζενίτ για την Γιουβέντους! (video)

Με την Τσέλσι να μένει στο 3-3 κόντρα στην Ζενίτ και την Γιουβέντους να επικρατεί 1-0 της Μάλμε, η «γηραιά κυρία» ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 8ου ομίλου του Champions League!

Την πρωτιά στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Champions League κατάφερε να πάρει η Γιουβέντους επικρατώντας 1-0 της Μάλμε, αλλά και επωφελούμενη από το 3-3 της Τσέλσι με την Ζενίτ! Έτσι λοιπόν οι Ιταλοί και οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Ρώσοι συνεχίζουν τον δρόμο τους προς τα μπαράζ του Europa League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Τσέλσι! Μόλις δύο λεπτά και ένα κόρνερ χρειάστηκαν οι «μπλε» προκειμένου να πάρουν προβάδισμα, με τον Βέρνερ να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ και την κεφαλιά του Κρίστενσεν. Με τον τρόπο αυτό ο Γερμανός σημείωσε και το γρηγορότερο γκολ του συλλόγου στον θεσμό, ξεπερνώντας εκείνο του Τζον Τέρι το 2014.

Η Ζενίτ προσπάθησε να βρει την αντίδραση με τον Μάλκομ να πλασάρει πάνω στον Κέπα στο 27’ αλλά οι Άγγλοι κατέγραψαν νέα ευκαιρία για γκολ με τον Μάουντ επτά λεπτά αργότερα (34’), ο οποίος βρήκε βέβαια απέναντί του τον Κερζακόφ. Ωστόσο την συνέχεια, δεν την είχε προβλέψει κανείς…

Έπειτα από μια φάση διαρκείας ο Σάντος έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα στην περιοχή για να γίνει αποδέκτης της ο Κλαουντίνιο, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά – ψαράκι έφερε το ματς στα ίσα στο 38’ (1-1).

Τρία λεπτά αργότερα (41’) οι Ρώσοι έφτασαν στην απόλυτη ανατροπή! Με τους παίκτες να αναπτύσσονται εξαιρετικά και τον Μάλκομ να βγάζει μια ωραία κάθετη, ο Αζμούν βγήκε σε τετ α τετ με τον Κέπα, τον «εξουδετέρωσε» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε και η ισοφάριση για την Τσέλσι! Πιο συγκεκριμένα στο 62ο λεπτό ο Βέρνερ σέρβιρε ωραία στον Λουκάκου, ο οποίος ανενόχλητος έκανε το 2-2.

Αντί οι «μπλε» να πάρουν μια ψυχολογική ώθηση έπειτα από το γκολ, φάνηκε πως οι αντίπαλοι… έβαλαν μπρος για ένα ακόμη τέρμα! Ο Αζμούν ήταν εκείνος που επιχείρησε να αξιοποιήσει μια ψηλή σέντρα με κεφαλιά στο 71’, ωστόσο ο Κέπα, δείχνοντας τα φοβερά του αντανακλαστικά, έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Βέρνερ παρ’ ολίγο να χρηστεί πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και λυτρωτής για τους «μπλε» με το γκολ του στο 86’ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Οζντόεφ είχε άλλη άποψη! Με τον 29χρονο Ρώσο να βρίσκει ένα εξαιρετικό γκολ με σουτ στα όρια της περιοχής, ο φωτεινός πίνακας έδειξε 3-3 και το πρόσωπο της Γιουβέντους… χαμογέλασε πλατιά.


Η Γιουβέντους άρχισε να χτυπάει «καμπανάκια» από πολύ νωρίς. Στο 7ο μόλις λεπτό ο Κεν έγινε δέκτης μιας πάσας στην άκρη της περιοχής, επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εν τέλει λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Επειδή όμως ο επιμένων πάντα νικά, λίγα λεπτά αργότερα ο 21χρονος κατάφερε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ! Πιο συγκεκριμένα στο 18’ ο Μπερναντέσκι έβγαλε μια σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και στη συνέχεια ο Κεν δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά!

Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου οι Ιταλοί δεν είχαν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, ενώ και η Μάλμε από πλευράς της δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, ωστόσο, η «γηραιά κυριά» μπήκε ξανά με τα μπούνια!

Ο Ραμπιό απείλησε αρχικά στο 58’ με ένα σουτ, το οποίο πέρασε τελικά άουτ. Στη συνέχεια ο Κεν ξαναχτύπησε την πόρτα της αντίπαλης εστίας με νέο σουτ τόσο στο 66’ όσο και στο 71’, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Η Γιουβέντους απείλησε κι άλλες φορές, ωστόσο το 1-0 την ακολούθησε μέχρι και τη λήξη.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3 (38’ Κλαουντίνιο, 42’ Αζμούν, 90+4’ Οζντόεφ  – 2’, 86’ Βέρνερ, 62’ Λουκάκου)

Γιουβέντους – Μάλμε 1-0 (18’ Κεν)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Γιουβέντους 6 15 (10-6)

2. Τσέλσι 6 12 (10-1)

3. Ζενίτ 6 5 (7-7)

4. Μάλμε 6 1

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0