Football Talk

Η Λιλ «κρατά» την τύχη στα χέρια της, την ώρα που Σάλτσμπουργκ και Σεβίλλη βγάζουν… μαχαίρια! (video)

Η Λιλ «κρατά» την τύχη στα χέρια της, την ώρα που Σάλτσμπουργκ και Σεβίλλη βγάζουν… μαχαίρια! (video)
Ο έβδομος και πιο αμφίρροπος όμιλος του φετινού Champions League ρίχνει... αυλαία, αλλά πριν το κάνει, επιφυλάσσει ένα φινάλε βγαλμένο από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά σενάρια, όπου Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη και Βόλφσμπουργκ μπορούν να βρεθούν από το ναδίρ στο ζενίθ και αντιστρόφως, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Αν χρειαζόταν να αποδοθεί ο ορισμός της φράσης «όλα είναι πιθανά», η διαμορφωμένη κατάσταση στον 7ο όμιλο του Champions League, θα αρκούσε.

Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη και Βόλφσμπουργκ αναμένεται να προσφέρουν ένα χιτσκοκικό φινάλε στην ευρωπαϊκή συνύπαρξή τους, αφού πριν τη σέντρα, τόσο η πρώτη, όσο και η τελευταία στη βαθμολογία, διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Ο πρώτος λόγος στη Λιλ, παίζει τα «ρέστα» της η Βόλφσμπουργκ!

Με ένα απίστευτο ντεμαράζ από τη 2η αγωνιστική και έπειτα, όταν βρίσκονταν στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό, οι «λιλουά» κρατούν την τύχη στα δικά τους χέρια. Αν καταφέρουν να κερδίσουν στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (08/12, 22:00), έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου. Αν οι δύο ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες, τότε η Λιλ έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16». Στην περίπτωση που ηττηθεί, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται.

Η Βόλφσμπουργκ θα φτάσει τους οκτώ βαθμούς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία τους στην πρώτη τους συνάντηση, θα βάλει τη Λιλ από… κάτω, αφού το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι οι μεταξύ τους αναμετρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι Λιλ θα μείνει κατά 99% εκτός Champions League, αφού αν Σάλτσμπουργκ και Σεβίλλη έρθουν ισόπαλες, οι Αυστριακοί θα φτάσουν τους οκτώ βαθμούς και έχοντας καλύτερη επίθεση θα πάρουν το δεύτερο εισιτήριο! Εν ολίγοις, οι «λιλουά» θέλουν νίκη για να… ξεμπερδεύουν από τα διάφορα -και όχι απίθανα- σενάρια!


Η Σάλτσμπουργκ με… μαξιλαράκι, η Σεβίλλη με το «μαχαίρι» στα δόντια!

Στην έτερη αναμέτρηση, η γηπεδούχος Σάλτσμπουργκ έχει το προνόμιο να αγωνίζεται για δύο αποτελέσματα απέναντι στη Σεβίλλη, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Όσον αφορά τους Ανδαλουσιανούς, όμως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: νίκη και μόνο νίκη!

Ο μόνο τρόπος για να εξασφαλίσει το σύνολο του Λοπετέγκι την πρόκριση στους «16» είναι να φύγει με το «διπλό» από την Αυστρία. Στην περίπτωση που η Λιλ κερδίσει τη Βόλφσμπουργκ και η Σεβίλλη με τη Σάλτσμπουργκ έρθουν ισόπαλες, οι θέσεις στον όμιλο θα διατηρηθούν ως έχουν, αφού οι Αυστριακοί θα διαθέτουν και πάλι καλύτερη επίθεση από τους Ισπανούς, που είναι το δεύτερο κριτήριο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα δύο εισιτήρια που προσφέρει ο 7ος όμιλος είναι στον… αέρα. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, όμως, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (08/12), όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει στο πιο αμφίρροπο γκρουπ του φετινού Champions League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0