Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα: Και στο τέλος νικάνε - εσχάτως - οι... Βαυαροί! (video)

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα: Και στο τέλος νικάνε - εσχάτως - οι... Βαυαροί! (video)

Τιτανομαχία. Ένα ακόμα μέρος αυτής. Πρόκειται για το πιο συναρπαστικό παιχνίδι στο UEFA Champions League. Μπάγερν κόντρα Μπαρτσελόνα. Χωρίς κόσμο, στο Μόναχο. Με τους Βαυαρούς να έχουν… ιστορικά, κυρίως τα τελευταία χρόνια, το πάνω χέρι.

Σχετικά Άρθρα

Η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη (8/12, 22:00) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League στην Allianz Arena. Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, πρόσφατο και μη, με την Μπαρτσελόνα να μην… έχει νικήσει ποτέ στο Μόναχο την, μισητή πλέον, αντίπαλό της. 

Συνολικά, αν δούμε το παρελθόν των αναμετρήσεων, η Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν τέσσερις φορές εκτός έδρας και μετράει απολογισμό τρεις ήττες και μία ισοπαλία. 

Αρχικά, αναμετρήθηκαν το 1998 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου για την φάση των ομίλων του Champions League. Τότε, οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει με 1-0, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Στέφαν Έφενμπεργκ


Το δεύτερο τους ραντεβού ήταν και η μόνη φορά που δεν έχουν ηττηθεί εκτός έδρας οι Καταλανοί. Όταν αναμετρήθηκαν για τη ρεβάνς των προημιτελικών τη σεζόν 2008/09. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει το ισόπαλο 1-1, χάρη στο γκολ του Κειτά, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε και αρκετό ενδιαφέρον, μιας και η Μπαρτσελόνα είχε καταφέρει να νικήσει στη Βαρκελώνη με 4-0, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση της στην επόμενη φάση. 


Το 2012/13 η Μπάγερν διέσυρε με σκορ 4-0 την Μπαρτσελόνα για το πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης. Μια από τις πιο εντυπωσιακές «νύχτες» των Βαυαρών, με τους Τόμας Μίλερ, Άριεν Ρόμπεν και Μάριο Γκόμεζ να κάνουν «φύλλο και φτερό» την ομάδα του Τίτο Βιλανόβα. Η χρονιά αυτή συνδυάστηκε και με το πέμπτο τρόπαιο Champions League για την Μπάγερν, μετά την επικράτηση της, με 2-1 κόντρα στη Ντόρτμουντ, στον τελικό του Wembley. 


Η τελευταία τους συνάντηση στην Allianz Arena ήταν τη σεζόν 2014/15 για τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργανώσης. Η ισπανική ομάδα είχε επικρατήσει με σκορ 3-0 στο «Καμπ Νου» και το πρώτο βήμα ήταν γεγονός. Στη Γερμανία η Μπάγερν κατάφερε απλά να γυρίσει το ματς σε 3-2, αλλά η παρέα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν φρόντισε να ξεπεράσει την υπεροχή της πρώην ομάδας του Καταλανού κόουτς. Η Μπάρτσα βίωσε την πιο «γλυκιά» ήττα στην ιστορία της. «Σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου κόντρα στη Γιουβέντους και κατέκτησε τελικά το UEFA Champions League. 


Σε ουδέτερο έδαφος, η πιο πρόσφατη μάχη Γερμανών και Καταλανών, ήταν ακόμα πιο βαριά για την Μπάρτσα. Στο Final 8 της Λισσαβώνας, τον Αύγουστο του 2020, ο μονός προημιτελικός της «καραντίνας» αποτέλεσε έναν μονόλογο της Μπάγερν. Το επικό 8-2 είναι ακόμα νωπό στις μνήμες των φίλων των «μπλαουγκράνα». Και δεν φρόντισε κιόλας να σβήσει τις άσχημες μνήμες στην πρώτη μεταξύ τους μάχη (3-0) το φθινόπωρο στο Καμπ Νου. 


Την τωρινή εποχή οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά ποιότητας. Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, έχει πολλά περισσότερα να χάσει από την Μπάγερν Μονάχου. Όπως, το δεύτερο εισιτήριο του 5ου ομίλου για τη φάση των νοκ-άουτ. Με το πρώτο να έχει ήδη εξασφαλιστεί και μαθηματικά από τους Γερμανούς με το απόλυτο 5/5. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν τόνισε ήδη ότι η Μπάγερν δεν κάνει χάρες. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να υπερβεί εαυτό απόψε.

Φοίβος Πεφάνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0