Football Talk

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά ήρθε η ώρα οι παίκτες να αναλάβουν τις δικές τους, γιατί η Ευρώπη... απομακρύνεται! (video)

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά ήρθε η ώρα οι παίκτες να αναλάβουν τις δικές τους, γιατί η Ευρώπη... απομακρύνεται! (video)
Όταν σε περνάει ο Άρης του -6 τότε άπαντες έχουν ευθύνη και στον Παναθηναϊκό πρέπει όλοι να κοιταχτούν στον καθρέφτη, διότι αν χαθεί και φέτος η Ευρώπη, τότε θα μιλάμε για ιστορική ντροπή!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είναι κάποιος... χθεσινός στο χώρο της προπονητικής. Έχει πετύχει πολλά, με μεγαλύτερο παράσημο του τα όσα κατάφερε στην θητεία του στον ΑΠΟΕΛ.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σέρβος προπονητής, ανέλαβε το καλοκαίρι μια εντελώς αδούλευτη αγωνιστικά ομάδα, με... μπερδεμένα αποδυτήρια και με μια πολύ κακή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί να συσπείρωσε τους ποδοσφαιριστές και να πέτυχε κάποιες ευρείες νίκες στο ξεκίνημα, αλλά επίσης η κρυστάλλινη πραγματικότητα είναι ότι μετά από 12 αγωνιστικές, το τριφύλλι είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, δηλαδή εκτός play offs (!), εκτός ευρωπαϊκών θέσεων και στο -15 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Και όλα αυτά από τις αρχές Δεκεμβρίου!

Και άντε τον Ολυμπιακό (παρότι είσαι ο Παναθηναϊκός και οφείλεις κάθε σεζόν να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι του) δεν μπορείς αγωνιστικά και ποιοτικά σαν ρόστερ να τον πιάσεις. Είναι δυνατόν να μένεις πίσω από τον Άρη, που ναι μεν έχει καλό προπονητή και εξίσου καλό ρόστερ, αλλά που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6; Είναι δυνατόν να ξεκινάς μπροστά από τον ΟΦΗ και να σε περνάει και αυτός, την στιγμή που και ο ΠΑΣ Γιάννινα για μια ακόμη χρονιά σου παίρνει το πορτοφόλι;

Για όλα αυτά, δηλαδή για τις 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και για το ότι δεν έχεις κερδίσει κανένας απολύτως ντέρμπι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση μόνο δική του.

Επιτέλους οι παίκτες να βγουν μπροστά!

Πέρσι έφταιγε ο Πογιάτος και ο Ρόκα. Έπειτα έφταιξε ο Μπολόνι και ο βοηθός του, Σεργκέι Κουζνέτασοφ. Φέτος, τι φταίει άραγε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού;

Ο Γιοβάνοβιτς έφτασε σε σημείο να τους μαθαίνει τα βασικά στην προετοιμασία, τους βοήθησε ψυχολογικά, ένωσε τα αποδυτήρια και τώρα έτσι του το ξεπληρώνουν; Έτσι το ξεπληρώνουν στον κόσμο που γεμίζει τη Λεωφόρο και τους έχει στηρίξει άπειρες φορές;

Και στο κάτω κάτω, μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να μπει μέσα να βάλει το γκολ που χάνει ο Αϊτόρ; Μπορεί να σουτάρει στο τέρμα και όχι στην εξωτερική πλευρά των διχτυών όπως ο Παλάσιος; Ή μήπως να μπει μέσα να συνεννοηθεί με τους Βέλεθ και Σάρλια για να μην πηδήξει για κεφαλιά ανενόχλητος ο Σιμάνσκι; Ρητορικά ερωτήματα όλα...

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αφήσουν τις δικαιολογίες, να νευριάσουν με τους εαυτούς τους, να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής και να δείξουν αντίδραση. Διότι άπαντες πρέπει να καταλάβουν πως αν ο Παναθηναϊκός μια για ακόμη χρονιά εκτός Ευρώπης και χωρίς εγχώριο τίτλο, θα πρόκειται για ιστορική ντροπή.

Η ενίσχυση τον Γενάρη αποτελεί μονόδρομο!

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» για ενίσχυση σε καίριες θέσεις, όπως αυτές της άμυνας, του άξονα και των εξτρέμ. Διοίκηση και προπονητικό επιτελείο πρέπει να βάλουν όλα τα δεδομένα κάτω και να κινηθούν σοβαρά στο μεταγραφικό παζάρι. Και όχι να πάρουν παίκτες απλά για να πάρουν, αλλά ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν και θα ανεβάσουν επίπεδο το υπάρχον ρόστερ.

Στόπερ, κεντρικός μέσος και εξτρέμ (με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες) είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτηθούν. Και όχι μόνο με ορίζοντα τη φετινή σεζόν, αλλά και εκείνη που έρχεται.

Το ματς με τον Ατρόμητο είναι κομβικής σημασίας και άλλη γκέλα δεν χωράει στο πρόγραμμα...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0