Football Talk

Άγιαξ: Αν έχεις Αλέ... διάβαινε! - Ούτε στον «δρόμο» προς το Champions League του 1995, το απόλυτο στους ομίλους!

Άγιαξ: Αν έχεις Αλέ... διάβαινε! - Ούτε στον «δρόμο» προς το Champions League του 1995, το απόλυτο στους ομίλους!
Ο Άγιαξ ζει ιστορικές στιγμές στο Champions League, αφού έφυγε με το απόλυτο από τους ομίλους, κάτι που δεν βίωσε ούτε το 1995, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο! Μεγάλος πρωταγωνιστής στην έως τώρα πορεία; Ο Σεμπαστιάν Αλέ, που... μιμείται τον Κριστιάνο Ρονάλντο και «σπάει» τα κοντέρ!
Σχετικά Άρθρα
Έξι αναμετρήσεις, είκοσι γκολ υπέρ και μόλις πέντε κατά. Αυτός είναι ο απολογισμός του Άγιαξ στους φετινούς ομίλους του Champions League. Με τέτοια συγκομιδή, προφανώς, επετεύχθη και το απόλυτο, κάτι που δεν έζησε ο Αίαντας στις πιο ένδοξες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας του!
 
Ούτε το 1995, όταν έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, ούτε το 1996, όταν έφτασε στην... πηγή αλλά η Γιουβέντους του στέρησε το repeat, ούτε και τη σεζόν 2018-19, όταν έκανε την Ευρώπη να παραμιλά και έχασε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το buzzer beater του Λούκας Μόουρα. Ο Άγιαξ, ποτέ ξανά στην ιστορία του, δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του σε όμιλο Champions League, μετρώντας μόνο νίκες! Φέτος, όμως, το έπραξε και εξασφάλισε την είσοδό του σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ ομάδων που το έχουν καταφέρει!

Ευτυχώς, το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά, ώστε με απλές πράξεις να υπολογίσει κανείς αν στο τέλος της σεζόν ο Άγιαξ θα φτάσει ή θα ξεπεράσει όσα έπραξε τις προαναφερθείσες σεζόν. Το μόνο που δεν χρήζει καμίας περαιτέρω ανάλυσης, είναι το γεγονός πως στην τρελή του πορεία, έχει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή: τον Σεμπαστιάν Αλέ!
 

Σεμπαστιάν Αλέ: Τα... αστειάκια, κομμένα!

Όταν άφησε τη Γουέστ Χαμ για τον Άγιαξ, τον Ιανουάριο του 2021, έναντι 22,5 εκατ. ευρώ, πολλοί φίλοι των «σφυριών» ίσως πανηγύριζαν που... ξεφορτώθηκαν έναν παίκτη που κόστισε στην ομάδα τους 50 εκατ. ευρώ. Σαν κερασάκι στην... τούρτα, ακολούθησε η «γκάφα» των Ολλανδών, που δεν τον δήλωσαν στην ευρωπαϊκή τους λίστα για το Europa League. Λοιδορήθηκε, διακωμωδήθηκε, αλλά λίγους μήνες μετά, τους κάνει να «τραβούν» τα μαλλιά τους!
 
Ο Ιβοριανός επιθετικός βιώνει μία δεύτερη, παρατεταμένη νιότη στον Αίαντα και είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των ομίλων του Champions League. Πώς; Βρίσκοντας δίχτυα και στα έξι ματς, κάτι που είχε καταφέρει μέχρι χθες (07/12) μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο τη σεζόν 2017/18. Ο Αλέ όχι μόνο τον «μιμήθηκε», αλλά έφτασε τα δέκα γκολ σε μικρότερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλο, αφού τα φετινά έξι ματς του φάνηκαν αρκετά για να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων!

Δίχως αμφιβολία, είναι η σεζόν του. Κάτι που ίσως του χρωστούσε η μοίρα και του το μοιράζει απλόχερα στα 27 του χρόνια. Πού θα καθίσει η «μπίλια» είναι νωρίς να ειπωθεί. Μία ευνοϊκή κλήρωση μπορεί να φέρει τον Άγιαξ στα προημιτελικά και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όλα είναι πιθανά. Αλλά αλήθεια, έτσι όπως αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή και με τον Αλέ σε τέτοια δαιμονιώδη κατάσταση, την έχει ανάγκη;
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0