Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Πρώτη ήττα από γερμανική ομάδα μετά από επτά χρόνια και αρνητικό ρεκόρ γκολ!

Μάντσεστερ Σίτι: Πρώτη ήττα από γερμανική ομάδα μετά από επτά χρόνια και αρνητικό ρεκόρ γκολ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους «16» του Champions League, τερματίζοντας στην 1η θέση του 1ου ομίλου, όμως ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πως πείστηκε από τις εμφανίσεις της! Το αρνητικό ρεκόρ τερμάτων «μιλάει» από μόνο του, την ώρα που η Λειψία φρόντισε να την προβληματίσει εκ νέου ενόψει της συνέχειας.

Είναι σαφές πως όταν μία ομάδα προκρίνεται στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης, έχοντας αγωνιστεί σε λιγότερα από έξι παιχνίδια, πιθανότατα στα εναπομείναντα, θα προβεί σε rotation, προκειμένου να δώσει ανάσες σε ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Κάτι τέτοιο πραγματοποίησε με σύνεση ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην Γερμανία, με τον Καταλανό προπονητή να έχει εξασφαλίσει την κορυφή του 1ου ομίλου, μετά τη νίκη με ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Έτιχαντ.

Η παράδοση απέναντι στην Λειψία ευνοούσε την παράταξη μίας καινοτόμας ενδεκάδας, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να μένει στον πάγκο και τους Γκρίλις, Ντε Μπρόινε και Φόντεν να ξεκινούν μαζί στο αρχικό σχήμα.

Ωστόσο, η Λειψία, η οποία ήθελε καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα από την Μπριζ για να συνεχίσει στο Europa League, δεν αστειευόταν και παρασύρθηκε από το κίνητρό της. Σκόραρε νωρίς, «διπλασίασε» τα τέρματά της και δεν έδειξε να αγχώνεται όταν ο Ριγιάντ Μαχρέζ μείωσε για τους «πολίτες».

Η αποβολή του Κάιλ Γουόκερ στο 80ο λεπτό ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα, όντας ο πρώτος Άγγλος που δεν ολοκληρώνει ενενηντάλεπτο στο Champions League μετά από 14 χρόνια, και το τελικό 2-1 υπέρ των Γερμανών ήταν γεγονός!

Επρόκειτο μάλιστα για την πρώτη φορά μετά από 14 αναμετρήσεις, όπου η Μάντσεστερ Σίτι ηττάται από γερμανική ομάδα, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να χρονολογείται το 2014 από την Μπάγερν Μονάχου επί γερμανικού εδάφους.

Έκτοτε μετρούσε 13 νίκες και μία ισοπαλία, με 29-8 γκολ υπέρ της, ενώ η Λειψία, πλην των Μπάγερν και Ντόρτμουντ, είναι η πρώτη ομάδα που επικρατεί των «πολιτών» μετά από το Αμβούργο το 2009!


Όσον αφορά, το παθητικό τερμάτων της Μάντσεστερ Σίτι, αυτό είναι που κάνει την ήττα επί γερμανικού εδάφους να δημιουργεί κατά βάση προβληματισμό. Η τελευταία φορά άλλωστε που δέχθηκε τουλάχιστον δύο γκολ σε τρεις περιπτώσεις αναμετρήσεων στους ομίλους του Champions Leagueχρονολογείται πριν από μία επταετία.

Φέτος, δεν διατήρησε σε κανένα το «μηδέν» και σαφώς προξενεί εντύπωση το γεγονός πως πέρυσι… τέτοια εποχή, διέθετε την κορυφαία ανασταλτική λειτουργία του θεσμού, με μόλις ένα γκολ κατά της!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0