Football Talk

Champions League, 3ος όμιλος: Ιστορικό 6/6 για τον αεράτο Άγιαξ – «Αποδεκάτισε» την Μπεσίκτας η… τρίτη Ντόρτμουντ! (video)

Champions League, 3ος όμιλος: Ιστορικό 6/6 για τον αεράτο Άγιαξ – «Αποδεκάτισε» την Μπεσίκτας η… τρίτη Ντόρτμουντ! (video)

Στη νοκ άουτ φάση του Champions League βρίσκεται κι επισήμως ο Άγιαξ κάνοντας το απόλυτο στον τρίτο όμιλο  – Αν και νίκησε πανηγυρικά την Μπεσίκτας (5-0) η Ντόρτμουντ δεν είχε ελπίδες για τη δεύτερη θέση κι έτσι πήρε το – αναμενόμενο – εισιτήριό της για τα μπαράζ του Europa League.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Άγιαξ έκανε το 6/6 στον όμιλό του, επικρατώντας 4-2 της Σπόρτινγκ στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου –, έγινε ο πρώτος ολλανδικός σύλλογος που καταφέρνει κάτι τέτοιο και πήρε… άνετα το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση του Champions League! Από την άλλη η Ντόρτμουντ ναι μεν «διέλυσε» την Μπεσίκτας με 5-0, ωστόσο η μοίρα της ήταν προκαθορισμένη και πλέον παίρνει τον δρόμο της για τα μπαράζ του Europa League.

Πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση μπήκε ο Άγιαξ. Οι Ολλανδοί θέλησαν να κάνουν από νωρίς γνωστές τις προθέσεις τους, οι οποίες ήταν να βρουν ένα γρήγορο γκολ, πιέζοντας ασφυκτικά. Αυτό ήρθε εν τέλει από την άσπρη βούλα καθώς ο Αλέ βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή στο 8’. Στη συνέχεια ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και εύστοχα έκανε το 1-0.

Η Σπόρτινγκ, ωστόσο, μπόρεσε να απαντήσει… ισάξια! Στο 22ο ο Ταμπάτα έβγαλε μια εξαιρετική πάσα ακριβείας στον Σάντος ο οποίος, από κοντινή απόσταση, δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν πόσο διψούν για τη νίκη – η οποία βαθμολογικά δεν παίζει κανένα ρόλο καθώς ούτως ή άλλως η πρωτιά στον όμιλο είναι δικιά τους – συνεχίζοντας να πυρπολούν την αντίπαλη εστία. Οι προσπάθειές τους δεν άργησαν να καρποφορήσουν, με τον Άντονι να σημειώνει το 2-1 στο 42’ έπειτα από ένα τραγικό λάθος της άμυνας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια μελωδία του πρώτου. Τι σημαίνει αυτό; Με τον Άγιαξ να λέει έναν μονόλογο και την Σπόρτινγκ να είναι ο μοναδικός θεατής! Έτσι λοιπόν στο 58’ ο Νέρες κοντρόλαρε πανέμορφα την πάσα του Σουρς, ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα εξαιρετικό σουτ έκανε το 3-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο καταιγισμός των τερμάτων συνέχισε και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μπέργκχαους να βρει δίχτυα! Στο 58’, λοιπόν, ο Κλάασεν βρήκε πολύ ωραία τον 29χρονο Ολλανδό και με ωραίο σουτ σημείωσε το 4-1.

Οι Πορτογάλοι, από πλευράς τους, μπόρεσαν να αντιδράσουν με τον Ταμπάτα ο οποίος από δημιουργός, μετατράπηκε σε σκόρερ. Στο 78ο λεπτό ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή για να μειώσει σε 4-2.


Τουλάχιστον καταιγιστική ήταν η Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπεσίκτας, την οποία και διέλυσε με 5-0! Στο 29’ αρχικά ο Μάλεν πήρε μια εξαιρετική πάσα, έπειτα από αντεπίθεση, και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μια ανάσα πριν από την ανάπαυλα (45+2’) οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Γουέλινκτον και στη συνέχεια ο Ρόις με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-0.

Ο αρχηγός των Γερμανών, βέβαια, θέλησε να γράψει ξανά το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ! Πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό ο 32χρονος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για σουτ, το επιχείρησε και δικαιώθηκε καθώς εύστοχα σημείωσε το 3-0.

Αν δεν σκόραρε ο Χάαλαντ, τότε δεν θα ήταν ματς της Ντόρτμουντ! Ο Νορβηγός θέλησε να δείξει τις ικανότητές του βρίσκοντας δίχτυα δις (68’, 81’) και διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Άγιαξ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-2 (8’ Αλέ, 42’ Άντονι, 58’ Νέρες, 62’ Μπέργκχαους,– 22’ Σάντος, 78’ Ταμπάτα)

Ντόρτμουντ – Μπεσίκτας 5-0 (29’ Μάλεν, 45+2’, 53’ Ρόις, 68’, 81’ Χάαλαντ)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1 Άγιαξ 6 18 (20-5)

2. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6 9 (14-12)

3. Ντόρτμουντ 6 9 (10-11)

4. Μπεσίκτας 6 0 (3-19)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0