Football Talk

Champions League, 4ος όμιλος: Σφράγισε την πρωτιά του ομίλου η Ρεάλ - Πικρό αντίο για τη Σαχτάρ, συνεχίζει στο Europa League το ταξίδι της η Σέριφ! (video)

Champions League, 4ος όμιλος: Σφράγισε την πρωτιά του ομίλου η Ρεάλ - Πικρό αντίο για τη Σαχτάρ, συνεχίζει στο Europa League το ταξίδι της η Σέριφ! (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε με νίκη επί της Ίντερ (2-0) τους ομίλους του Champions League και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ διατηρούσε το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, αλλά η Σέριφ ισοφάρισε στο 90+3 και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από το Κίεβο! 

Η έκτη και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του UEFA Champions League είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Ίντερ να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και την Σέριφ Τιρασπόλ των Αθανασιάδη και Κολοβού να συνεχίσει στο Europa League. Η Σαχτάρ Ντόνετς ήταν ο αδύναμος κρίκος του ομίλου και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών υποχρεώσεων!
Το βράδυ της Τρίτης (7/12, 22:00) η Ρεάλ υποδέχτηκε τους «νερατζούρι», ενώ ταυτόχρονα η Σέριφ φιλοξενήθηκε στο Κίεβο από τη Σαχτάρ με τη Ρεάλ να υπερασπίζεται την έδρα της και τους Ουκρανούς να δέχονται γκολ λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης!


Η Ρεάλ ήταν η ομάδα που έκανε την επίσκεψη της στα αντίπαλα καρέ με τον Βινίσιους, αλλά η Ίντερ αναπτύχθηκε και έκλεισε τους γηπεδούχους στα μετόπισθεν. Η πρώτη καλή φάση με τον Μπρόζοβιτς στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο οποίος απείλησε τον Γάλλο γκολκίπερ με ένα σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 17ο λεπτό του αγώνα η Ρεάλ συνεργάστηκε υποδειγματικά, με τον Τόνι Κρόος να εκτελεί με εξαιρετικό τρόπο έξω από την περιοχή και να παίρνει το προβάδισμα (1-0). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ αλλά το δοκάρι προστάτεψε την εστία του Χαντάνοβιτς.
Μετά το ημίχρονο η Ίντερ μπήκε επιθετικά, αλλά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση και έλεγξαν εκ νέου το ρυθμό. Οι Ιταλοί έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μπαρέλα για αντιαθλητική συμπεριφορά εις βάρος του Μιλιτάο. Ο ρυθμός της αναμέτρησης παρέμεινε χαμηλός με την… βασίλισσα να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην δίνει περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Στο 79ο λεπτό, η Ρεάλ διπλασίασε τα γκολ της με τον Ασένσιο να πλασάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής και με τη βοήθεια του δοκαριού το φαλτσαριστό σουτ του κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι οι Ισπανοί επικράτησαν και κατέκτησαν το τρίποντο, τερματίζοντας πρώτοι στον 4ο όμιλο!

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ θέλησε να δείξει την αγωνιστική της υπεροχή στην Σέριφ, με την αδιάκοπη πίεση και τη διατήρηση της κατοχής σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν… το πάνω χέρι της αναμέτρησης με την άμυνα της Σέριφ να κλείνεται πίσω και την επίθεση των των Ουκρανών να έχει πολλές ευκαιρίες για να απειλήσει. Στο 42ο λεπτό ο Φερνάντο υποδέχτηκε μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά εντός της περιοχής, με πλάτη, γύρισε και εκτέλεσε τον Αθανασιάδη και να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μολδαβοί, βρήκαν ρυθμό και κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες αντεπιθέσεις και πραγματοποίησαν την πρώτη τελική στην εστία. Η αναμέτρηση όδευε για λήξη, αλλά η Σέριφ είναι… σκληρό καρύδι και έδειξε στους Ουκρανούς πως τίποτα δεν είχε τελειώσει καθώς στο 90+3 πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Νικόλοβ και έδωσε τη χαριστική βολή στη Σαχτάρ!

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Ρεάλ Μαδρίτης – Ίντερ 2-0 (17’ Κρόος, 79’ Ασένσιο)
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Σέριφ Τιρασπόλ 1-1 (42΄Φερνάντο – 90+3’ Νικόλοβ)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1.Ρεάλ Μαδρίτης 6 15 (14-3)
2.Ίντερ 6 10 (8-5)
3.Σέριφ Τίρασπολ 6 7 (7-11)
4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 2 (2-12) 

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0