Football Talk

Champions League, 2ος όμιλος: «Ξύλο», αποβολές και πρόκριση στο... νήμα για την Ατλέτικο Μαδρίτης - Έφυγε με το απόλυτο από τους ομίλους η Λίβερπουλ! (video)

Champions League, 2ος όμιλος: «Ξύλο», αποβολές και πρόκριση στο... νήμα για την Ατλέτικο Μαδρίτης - Έφυγε με το απόλυτο από τους ομίλους η Λίβερπουλ! (video)
Έστω και την τελευταία στιγμή, η Ατλέτικο Μαδρίτης έσωσε την... παρτίδα και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τους «16» του Champions League, αλώνοντας το Ντραγκάο, αφού επικράτησε με 3-1 της Πόρτο (07/12), στέλνοντας τους «δράκους» στα μπαράζ του Europa League. Η Λίβερπουλ από την άλλη έκανε το 6 στα 6, νικώντας με 2-1 τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιβόκ Οριγκί
Μεγάλες συγκινήσεις επιφύλασσε η τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, που πριν την έναρξη των αναμετρήσεων παρέμενε ως ένας από τους πιο αμφίρροπους και δικαιολόγησε στον απόλυτο βαθμό τον... τίτλο του!

Το τέλος της βραδιάς βρήκε την Ατλέτικο Μαδρίτης με το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στα «χέρια», αφού νίκησε την Πόρτο με 3-1 (07/12) και την έστειλε στα μπαράζ του Europa League, την ώρα που η Λίβερπουλ ως θριαμβεύτρια στο Σαν Σίρο, έδινε τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Μίλαν, επικρατώντας της με 2-1 (07/12).

Η Λίβερπουλ μπορεί να μπήκε στην αναμέτρηση χωρίς κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και πάλι εμφανίστηκε ανώτερη της Μίλαν, παρότι οι «ροσονέρι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 29'! Ο Τομόρι ήταν αυτός που μετά από εκτέλεση κόρνερ και ενστικτώδη απόκρουση του Άλισον, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Η απάντηση των «κόκκινων» ήταν άμεση, με τον συνήθη... ύποπτο, Μοχάμεντ Σαλάχ! Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ενέργεια του Τσάμπερλεϊν και επίσης με ριμπάουντ, έφερε το ματς στα ίσια στο 36', διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 1-1


Στο δεύτερο μέρος, ενώ όλοι θα περίμεναν τη Μίλαν να παίξει τα «ρέστα» της για την πρόκριση, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ και έφερε το ματς... τούμπα!

Στο 55ο λεπτό, ο Μανέ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ολέθριο λάθος της άμυνας των «ροσονέρι», σούταρε, ο Μανιάν απομάκρυνε αρχικά, αλλά ο Οριγκί με κεφαλιά ακριβείας έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Γάλλου γκολκίπερ, μην αφήνοντάς του περιθώρια να αντιδράσει. Οι «ροσονέρι» λίγο έλειψε να απαντήσουν μόλις έξι λεπτά αργότερα, αλλά το πολύ καλό σουτ του Κρούνιτς, «έξυσε» το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον.

Στο 70' ο Οριγκί παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής σέντρας, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μανιάν. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, ο Κεσιέ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό, με το 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.
 
Στο έτερο ματς του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στην πιο κρίσιμη αναμέτρησή της στο θεσμό, σώζοντας την παρτίδα της πρόκρισης, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε διάθεση να κρατήσει στα «χέρια» της τα ηνία του αγώνα, έχοντας τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, ο Γιορέντε, τόσο στο 22', όσο και στο αμέσως επόμενο λεπτό, είδε τον Ντιέγκο Κόστα να έχει απάντηση στις προσπάθειές του, διατηρώντας το πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ.

Στο 56' όμως, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντουάν Γκριεζμάν βρέθηκε ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι και χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ των «δράκων», δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Έντεκα λεπτά αργότερα, οι ισορροπίες φάνηκε πως αλλάζουν στο παιχνίδι, αλλά η χαρά των Πορτογάλων κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Ο Καράσκο τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στον Οτάβιο, αλλά τρία λεπτά μετά, ο Γουέντελ, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, τον ακολούθησε στα αποδυτήρια, επίσης για χτύπημα εκτός φάσης.

Η γενική σύρραξη φάνηκε να χαλά τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά μέσα στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων έγιναν όσα δεν έπραξαν οι δύο ομάδες σε 90'!

Αρχικά, ο Κορέα «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του στο 90ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντε Πολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εν τέλει, το μόνο που κατάφερε η Πόρτο, ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής από την «άσπρη βούλα», στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα.

 
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:
Μίλαν - Λίβερπουλ 1-2 (29' Τομόρι - 36' Σαλάχ, 55' Οριγκί)
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (90+6' πεν. Σέρτζιο Ολιβέιρα - 56' Γκριεζμάν, 90' Κορέα, 90+2' Ντε Πολ)
 
Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Λίβερπουλ  18 6 (17-6)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης  7 6 (7-8)
3. Πόρτο  5 6 (4-11)
4. Μίλαν  4 6 (6-9)
 
Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0