Football Talk

Λειψία: Ψάχνει την ευρωπαϊκή εξιλέωση στο Champions League, για να καλύψει την αποτυχία στην επιλογή του Τζέσι Μαρς

Λειψία: Ψάχνει την ευρωπαϊκή εξιλέωση στο Champions League, για να καλύψει την αποτυχία στην επιλογή του Τζέσι Μαρς

Η περιπέτεια του Τζέσι Μαρς στην Bundesliga, τουλάχιστον για τώρα και στη Λειψία, κράτησε μόλις 14 αγωνιστικές. Ο Αμερικανός προπονητής παρουσιάστηκε ανέτοιμος για την πρόκληση και οι «ταύροι» είναι αναγκασμένοι να βρουν έναν άξιο διάδοχο.

Σχετικά Άρθρα
Το εγχείρημα Τζέσι Μαρς απέτυχε στη Λειψία. Άφησε μεγάλο κενό ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο των «ταύρων» και η επιλογή να δοθεί το χρίσμα στον... ομόσταυλο Μαρς της Σάλτσμπουργκ, αποδείχτηκε λανθασμένη. Και φυσικά δεν ευθύνεται μόνο ο Αμερικανός προπονητής για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και οι διοικούντες της γερμανικής ομάδας.

Επιθετικό παιχνίδι με πρέσινγκ έπαιζε η Λειψία με τον Νάγκελσμαν στο τιμόνι. Αυτό ακριβώς ήθελε να εφαρμόσει (και πρεσβεύει άλλωστε) και ο Μαρς. Δεν τα κατάφερε. Μετά την 3η σερί ήττα (1-2 από την Ουνιόν) στην Bundesliga, την κατρακύλα στην 11η θέση και μόλις μετά από 14 αγωνιστικές, οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν. Θυμίζυμε απλά πως στην περσινή σεζόν, μετά από 14 στροφές, η Λειψία στρογγυλοκπάθονταν στην 1η θέση της Λίγκας.

Ο Λόταρ Ματέους, σχολιαστής πλέον στο Sky, δήλωσε ότι: «η Λειψία ήταν εν τέλει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τον Μαρς». Φυσικά όταν χρίζεσαι διάδοχος του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όλα είναι πιο δύσκολα, εντούτοις ο ίδιος ο Μαρς προτίμησε μία πιο... φιλελεύθερη προσέγγιση προπονητικής, η οποία άφηνε αρκετές ελευθερίες στους ποδοσφαιριστές. Έντονο ροτέισον, αδικαιολόγητε αποφάσεις περί του υλικού, έκανε... πέρα τις παλιοσειρές της ομάδας, ελάχιστη ευελιξία στην τακτική. Όλα αποδείχτηκαν λανθασμένοι χειρισμοί.

Σίγουρα «πόνεσαν» οι αποχωρήσεις των Σάμπιτσερ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, εντούτοις το υπάρχον υλικό είναι ικανό για (πολλά) περισσότερα πράγματα, όπως φάνηκε περίτρανα στο εμφατικό 5-0 κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Η συγκεκριμένη νίκησε άλλωστε την κρατά «ζωντανή» στη μάχη της 3ης θέσης του ομίλου και γι’ αυτό ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα το βράδυ της Τρίτης (07/12) με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται μόλις για τη δεύτερη απόλυση προπονητή στην ιστορία της Red Bull στη Λειψία (2015, Τσόρνιγκερ). Απολύθηκε ενώ βρισκόταν σε καραντίνα λόγω Covid-19. Οξύμωρο και αυτό. Ο Ρόγκερ Σμιντ της Αϊντχόφεν θα ταίριαζε γάντι στην ομάδα. Ο Γερμανός προτίμησε να τιμήσει το συμβόλαιό τους με τους Ολλανδούς. Οι Έρικ Τεν Χάγκ (Άγιαξ), Έντιν Τέρζιτς (Ντόρτμουντ), Ντομένικο Τεντέσκο (Σπαρτάκ Μόσχας) είναι προπονητές ικανοί να οδηγήσουν τη Λειψία εκεί που πρέπει. Αρκεί να διαλέξει σοφά ο CEO, Όλιβερ Μίντσλαφ. Διότι το «κανονάκι» που επένδυσε ο ίδιος στον Μαρς (θα τον πάρει ο Ράνγκνικ βοηθό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έπεσε στο κενό.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0