Football Talk

Με τον Μεταξά στο «τιμόνι», ΠΑΣ για... μεγάλα πράγματα! (video)

Με τον Μεταξά στο «τιμόνι», ΠΑΣ για... μεγάλα πράγματα! (video)
Κυνικά και αθόρυβα, ο ΠΑΣ Γιάννινα «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της Super League, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Το «μονοπάτι» που άνοιξε πέρυσι ο Γιαννίκης, τρέπεται σε... λεωφόρο από τον Μεταξά. Οι Ηπειρώτες δέχονται γκολ με το «σταγονόμετρο» και εύλογα γεννιέται το ερώτημα: ποιος θα τους βγάλει από την εξάδα;
Σχετικά Άρθρα
Η οβίδα του Μανώλη Σάλιακα απέναντι στη Λαμία (06/12, 1-0) υπέγραψε, εκτός από ένα μεγάλο διπλό, τη μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- καταξίωση της δουλειάς που γίνεται στον ΠΑΣ Γιάννινα (και) φέτος. Τα πρόσωπα, μπορεί να άλλαξαν, η συνταγή, όμως, όχι! 
 
Ο Γιαννίκης έφυγε, ο επίσης γερμανοτραφής, Μεταξάς, ήρθε και ίσως κάνει τον νυν προπονητή της ΑΕΚ, να ξεχαστεί.. γρήγορα.

Αισίως, οι Ηπειρώτες βρίσκονται στην τρίτη θέση και κοιτώντας κανείς τους αριθμούς τους καταλαβαίνει πως η παρουσία τους στην πρώτη τριάδα, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι! 


Άμυνα-γρανίτης στην πράξη, όχι στα... λόγια!

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει μείνει στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων ως μία ομάδα που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην έδρα και την άμυνά της, αλλά τα τελευταία χρόνια η προαναφερθείσα άποψη μοιάζει περισσότερο με αστικό... μύθο!
 
Ο περσινός ΠΑΣ Γιάννινα στις έξι πρώτες αγωνιστικές είχε δεχθεί 8 γκολ. Το 2018-19, δηλαδή τη χρονιά που υποβιβάστηκε; Στις τρεις πρώτες!

Φέτος, χρειάστηκαν 12 αγωνιστικές για να μαζέψει οκτώ φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, γεγονός που καθιστά την άμυνά του, ως την καλύτερη του πρωταθλήματος. Καλύτερη και από του πρωτοπόρου στη βαθμολογία, Ολυμπιακού, που έχει δεχθεί εννέα γκολ! Όσον αφορά την έδρα; 
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα: 0-5 (hls) | Novasports

Κατά την περσινή περίοδο, μακριά από αυτήν μάζεψε 18 βαθμούς, ενώ στο στάδιο των Ζωσιμάδων 13. Φέτος, έως τώρα μετρά οκτώ στην έδρα του, έντεκα μακριά από αυτήν! Με λίγα λόγια, συνεχίζει την περσινή παράδοση που τον θέλει να είναι εξίσου παραγωγικός και μακριά από τα Ιωάννινα, καταρρίπτοντας τον «μύθο» που τον κατατάσσει ως μία ομάδα... έδρας!
 
Βέβαια, στη φετινή «τρέλα» έχει άξιους συμπαραστάτες. Ο Εραμούσπε, κεντρικός αμυντικός, αλλά και εξαιρετικός εκτελεστής πέναλτι, έχει βρει τέσσερις φορές δίχτυα. Ο Περέα που αποκτήθηκε για λίγες χιλιάδες ευρώ, ως η μόνη μεταγραφή που δόθηκε χρηματικό αντάλλαγμα σε ομάδα φέτος το καλοκαίρι, έχει δύο. Παράλληλα, ο Λοντίγκιν αποδεικνύει πως στα 31 του παραμένει τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου, ενώ για λίγα μόλις λεπτά δεν κράτησε την ισοπαλία, τόσο απέναντι στην ΑΕΚ (27/11, 2-1), όσο και στον Ολυμπιακό (17/10 2-1), τους δύο που «καταδιώκει» πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα στη βαθμολογία.
 
Κοιτώντας τη «μεγάλη εικόνα», όμως, τα εύσημα φέρουν το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που έβαλε αρχή, μέση και τέλος στην ομάδα: αυτό του Ηρακλή Μεταξά!
μεταξα.jpg


Η γερμανική «πειθαρχία» του... πάει!

Ακολουθώντας την πεπατημένη, η επόμενη μέρα της αποχώρησης Γιαννίκη αποφασίστηκε να έχει ξανά γερμανικό «χρώμα». Ο γεννημένος στην Κολωνία, Ηρακλής Μεταξάς, έχοντας ένα κοινό βιογραφικό με αυτό του προκατόχου του, ανέλαβε την ομάδα των Ιωαννίνων και με το... καλημέρα έδειξε πως μπορεί να εκπληρώσει τις προσδοκίες. Τι κι αν δεν είχε προπονητικά «ένσημα» σε ομάδα πρώτης κατηγορίας;
 
Στηριγμένος σε ένα... εύκαμπτο 4-4-2, έχει βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αμυντικής συμπεριφοράς και επιθετικού τρανζίσιον, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Απλά, κυνικά και αθόρυβα μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League, έχει φέρει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κατατάσσοντάς τον ως τη δεύτερη επαρχιακή ομάδα που βρίσκεται στην εξάδα, μαζί με τον ΟΦΗ (5η θέση).
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα: Τα ρεκόρ του 0-5 - Ποδόσφαιρο - Super League 1 - ΠΑΣ -  Άρης | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Πλέον, απαλλαγμένος -χωρίς να το θέλει, προφανώς- από τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, το βάρος «πέφτει» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί, όπου όποιος πει πως οι Γιαννιώτες δεν πείθουν αρκετά αυτήν την περίοδο, ώστε να τους βρει ο Μάρτιος στην πρώτη εξάδα, μάλλον δεν τους κρίνει καθαρά ποδοσφαιρικά.
 
Όσο για τον Ηρακλή Μεταξά; Δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση αν ακολουθήσει ένα παρόμοιο δρομολόγιο με αυτό του Αργύρη Γιαννίκη, προς έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τα «μαύρα σύννεφα» να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους πάνω από τη θέση των προπονητών του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ποιος ξέρει; Ίσως τα έως τώρα διαπιστευτήρια που έχει αφήσει φανούν αρκετά και το όνομά του «παίξει» άμεσα για τον πάγκο άλλων συλλόγων.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0