Football Talk

Άρσεναλ: Η χειρότερη ομάδα του Big 6 σε συγκομιδή βαθμών, στα ματς που… προηγείται!

Άρσεναλ: Η χειρότερη ομάδα του Big 6 σε συγκομιδή βαθμών, στα ματς που… προηγείται!

Ανεπίδεκτη μαθήσεως αποδείχθηκε η Άρσεναλ στην 15η αγωνιστική της Premier League, η οποία μετά την ήττα με ανατροπή που υπέστη στο Όλντ Τράφορντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχασε και πάλι με τον ίδιο τρόπο από την Έβερτον. Κάπως έτσι, αποτελεί και… επίσημα, την χειρότερη ομάδα του Big 6 σε συγκομιδή βαθμών, από την στιγμή που παίρνει το προβάδισμα!

Μπορεί ο Μικέλ Αρτέτα να έχει βελτιώσει αισθητά την ανασταλτική λειτουργία της Άρσεναλ, έχοντας διατηρήσει έξι φορές το «μηδέν» σε 15 ματς, με τον Άαρον Ράμσντεϊλ κάτω από δοκάρια, όμως η «συνταγή» του να προηγείται και εν συνεχεία να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα, μάλλον δεν αποδεικνύεται ευεργετική για τους «κανονιέρηδες».

Το βίωσαν απέναντι στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ, όπου το 1-0 του Έμιλ Σμιθ Ρόου έγινε… 3-2 και σηματοδότησε την πρώτη επικράτηση των «κόκκινων διαβόλων» μετά από τρία χρόνια σε εντός έδρας ματς απέναντι στους Λονδρέζους και το αντιλήφθηκαν ξανά και κόντρα στην Έβερτον, με το 1-0 του Έντεγκααρντ να γίνεται σε 12 λεπτά 2-1!

Επρόκειτο για την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αποτυχία της Άρσεναλ, και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Με ανατροπή του σκορ, πράγμα που συμβαίνει για 7η φορά στις 24 ήττες που έχει γνωρίσει συνολικά ο Μικέλ Αρτέτα στην Premier League. Κοινό χαρακτηριστικό όλων; Το τελικό σκορ και το γεγονός πως οι έξι από τις επτά ανατροπές, πλην της πρώτης δηλαδή, έχουν επιτευχθεί μακριά από το Έμιρεϊτς.

Αναλυτικά αυτές είναι:

  • Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2
  • Μπράιτον – Άρσεναλ 2-1
  • Τότεναμ – Άρσεναλ 2-1
  • Λίβερπουλ – Άρσεναλ 2-1
  • Έβερτον – Άρσεναλ 2-1
  • Γουλβς – Άρσεναλ 2-1
  • Έβερτον – Άρσεναλ 2-1

Παρόλα αυτά, το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν είναι μόνο το γεγονός πως η Άρσεναλ δεν μπορεί συχνά-πυκνά να διατηρήσει το σκορ υπέρ της, αλλά η σύγκρισή της με τις υπόλοιπες ομάδες του Big 6 στην τρέχουσα σεζόν, σε αντίστοιχη περίπτωση.

Το πρόσημο δεν είναι θετικό! Οι «κανονιέρηδες» αποτελούν την χειρότερη ομάδα από τις έξι «μεγάλες» ως προς την διαχείριση του σκορ, η συγκομιδή των 22 από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς το αποδεικνύει, ενώ και η Γουέστ Χαμ την ξεπερνά, ούσα η μοναδική από τις υπόλοιπες «μικρές» που μπαίνει «σφήνα» τηρουμένων των αναλογιών, στην συγκεκριμένη συζήτηση!

Καμία άλλη ομάδα δεν έχει υποστεί περισσότερες ανατροπές στην Premier League. Μόνο η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, που μετά την ήττα από την Έβερτον ισοβαθμεί με τη Νιούκαστλ, την Μπέρνλι, την Σαουθάμπτον και την Λιντς, σε αριθμό… ηττών ύστερα από δικό τους προβάδισμα.

Αναλυτικά η βαθμολογική συγκομιδή του Big 6 όταν έχει το προβάδισμα:

Ομάδα

Φορές που έχει πάρει το προβάδισμα

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Βαθμολογική συγκομιδή

 Μάντσεστερ Σίτι

 11

11

 0

 0

 33

 Λίβερπουλ

 13

10

 3

 0

 33

 Τσέλσι

 13

10

 2

 1

 32

 Τότεναμ

  8

 8

 0

 0

 24

 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 10

 7

 2

 1

 23

 Άρσεναλ

 10

 7

 1

 2

 22


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0