Football Talk

Έβερτον – Άρσεναλ 2-1: Ισοφάρισε με την… τρίτη ο Ριτσάρλισον και επέστρεψαν στις νίκες τα «ζαχαρωτά» με το τέλειο σουτ του Γκρέι! (video)

Έβερτον – Άρσεναλ 2-1:  Ισοφάρισε με την… τρίτη ο Ριτσάρλισον και επέστρεψαν στις νίκες τα «ζαχαρωτά» με το τέλειο σουτ του Γκρέι! (video)
Με τον καλύτερο τρόπο φρόντισε η Έβερτον να επιστρέψει στις νίκες, για πρώτη φορά μετά τις 25/9! Βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Άρσεναλ, γύρισε «τούμπα» το ματς, δεν επηρεάστηκε από  δύο ακυρωθέντα γκολ του Ριτσάρλισον και εν τέλει έριξε στο καναβάτσο τους «κανονιέρηδες», για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με ανατροπή (2-1).

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με τον Ριτσάρλισον να είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής, έχοντας σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις, με το ένα γκολ όμως να καταμετράται, η Άρσεναλ προηγήθηκε στο Γκούντισον Παρκ, αλλά δεν κατόρθωσε να επικρατήσει μετά από τέσσερα χρόνια. Αντιθέτως μάλιστα, είδε το προβάδισμά της να ανατρέπεται σε 2-1 και ηττήθηκε για δεύτερο σερί ματς, ούσα η πρώτη ομάδα που νίκησε ο Ράφα Μπενίτεθ μετά από επτά αναμετρήσεις!


Αναλυτικότερα, επρόκειτο αναμφίβολα για ένα ματς που φαινόταν εξαρχής πως θα κριθεί στην λεπτομέρεια. Ο Μικέλ Αρτέτα άφησε στον πάγκο για πρώτη φορά φέτος τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και είδε τον Τσάκα να επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα μετά τις 26 Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο Ράφα Μπενίτεθ έχασε από τα πλάνα του από νωρίς τον έμπειρο Μίνα λόγω τραυματισμού.

Οι τελικές προσπάθειες μέχρι και το 40’ ήταν ελάχιστες, αλλά έμελλε το ενδιαφέρον του πρώτου 45αλέπτου να συνοψιστεί στο τελευταίο πεντάλεπτο. Εκεί που οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους, πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Ριτσάρλισον, αλλά ο VARαντιλήφθηκε πως ο Τακεχίρο Τομιγιάσου, έστω και για λίγο, τον έκανε να εκτεθεί.



Οι καθυστερήσεις ήταν δύο λεπτά και η Άρσεναλ κυκλοφορούσε την μπάλα. Ο Τίρνι τροφοδοτήθηκε από τον Λακαζέτ, έκανε εξαιρετική σέντρα στην τελευταία φάση των πρώτων 45΄ και ο Μαρτίν Έντεγκααρντ ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση, πετυχαίνοντας το 3ο του φετινό γκολ και το δεύτερο συνεχόμενο την ίδια εβδομάδα!



Η Έβερτον με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αναγκάστηκε να βγάλει αντίδραση αλλά είδε και πάλι την… τεχνολογία να της «χαλά» τα σχέδια και να μην επιτρέπει για δεύτερη φορά στον Ριτσάρλισον να ολοκληρώσει τον πανηγυρισμό του.

Η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο με την συμπλήρωση μίας ώρας, αυτός νίκησε τον Ράμσντεϊλ, αλλά ο VARσυνέλαβε την «μύτη» του παπουτσιού του πιο μπροστά από τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες.



Άμεση συνέπεια αποτέλεσε η ακύρωση και του δεύτερου τέρματος του Ριτσάρλισον, με την Άρσεναλ να λαμβάνει το… μήνυμα και να προσέχει ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν.

Η 3η φορά όμως αποδείχθηκε και η… φαρμακερή! Το σουτ του Γκρέι κατέληξε στο δοκάρι του Ράμσντεϊλ, ο Ριτσάρλισον σκόραρε και πάλι, αυτή την φορά το γκολ μέτρησε, με το σκορ στο 80ο λεπτό της συνάντησης να «γράφει» 1-1.

Ακολούθησε δοκάρι της Άρσεναλ με τον Ενκέτια στο 83΄, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», και εν τέλει «είχε» ακόμη ένα γκολ, με ένα… τέλειο σουτ του Γκρέι στις καθυστερήσεις, δίνοντας στην Έβερτον το πρώτο της «τρίποντο» μετά από 2,5 μήνες και επτά αναμετρήσεις!

Έβερτον: Πίκφορντ, Μίνα (31’ Χόλγκεϊτ), Κιν, Κόλμαν, Γκόντφρι, Γκόρντον, Ντουκουρέ, Άλαν, Γκρέι, Τάουνσεντ (66’ Γκόμες), Ριτσάρλισον

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τίρνι(65΄ Ταβάρες), Τομιγιάσου, Τσάκα, Παρτέι, Σάκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (71’ Ενκέτια), Λακαζέτ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0