Football Talk

Όταν ο Ιωνικός «πνίγει» το Big-4 μέσα στη Νίκαια: Το αγαπημένο «θύμα» ΠΑΟΚ και ο εφιάλτης που λέγεται Ολυμπιακός (video)

Όταν ο Ιωνικός «πνίγει» το Big-4 μέσα στη Νίκαια: Το αγαπημένο «θύμα» ΠΑΟΚ και ο εφιάλτης που λέγεται Ολυμπιακός (video)

Ο Ιωνικός πήρε τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ μέσα στη Νίκαια, πετυχαίνοντας το πιο σημαντικό τρίποντο της φετινής σεζόν και το BN Sports σας θυμίζει τι έχει καταφέρει η ομάδα της Νίκαιας μέσα στην έδρα της κόντρα στο Big-4.

Ο ΠΑΟΚ πάει από το κακό στο χειρότερο. Μπορεί την ερχόμενη Πέμπτη (09/12) να διεκδικεί την 2η θέση στον όμιλό του στο Europa Conference League απέναντι στην Λίνκολν, όμως στη Νίκαια επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Ο ψυχωμένος Ιωνικός έδειξε και πάλι πως η έδρα του δεν είναι εύκολο πέρασμα για κανέναν και μετά τη νίκη επί του Άρη, επικράτησε και του Δικεφάλου με 3-2.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Νίκαια «πνίγει» ομάδα του Big-4. Το BN Sports έψαξε και βρήκε τις νίκες του Ιωνικού επί των συγκεκριμένων συλλόγου, βγάζοντας το συμπέρασμα πως ο ΠΑΟΚ αποτελεί το αγαπημένο «θύμα». Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι ακριβώς το αντίθετο, με τις αθηναϊκές ομάδες, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να έχουν μοιρασμένες επιδόσεις.

ΠΑΟΚ: Το αγαπημένο «θύμα»…

Σίγουρα, η νίκη του Ιωνικού επί του ΠΑΟΚ είναι από τις πιο σημαντικές στη φετινή σεζόν και μπορεί αν παίξει τεράστιο ρόλο στο τέλος της. Ωστόσο, η ομάδα της Νίκαιας έχει… συνηθίσει να πληγώνει τον Δικέφαλο και η αφετηρία είναι το 1991. Από τότε, οι Νικαιώτες έχουν φτάσει τις επτά νίκες εντός έδρας με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, που είναι οι περισσότερες από κάθε άλλον στο Big-4.

Τον Μάρτιο του 1991, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μπει στις θέσεις της Ευρώπης και ο Ιωνικός να αποφύγει την ζώνη του υποβιβασμού. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν γνωστή, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σοκάρουν την ομάδα του Τερζανίδη και μέχρι το 70’ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 (!). Ο ΠΑΟΚ απλά μείωσε σε 3-2, χωρίς να καταφέρει να φέρει τούμπα το ματς.

Από τότε, ο Ιωνικός μέτρησε ακόμα έξι νίκες. Οι τέσσερις από αυτές, ήταν… σερί με αφετηρία το 1996/97. Η πρώτη στις 22 Μαρτίου του 1997 με 2-1 ενώ στη δεύτερη, με 3-2 στις 9 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Φυσικά, η δεύτερη ήταν για την αγωνιστική σεζόν 1997/98. Φυσικά, το σερί συνεχίστηκε στην πρεμιέρα της σεζόν 1998/99. Το γκολ του Κορνίλιους Ουντεμπούλουζορ ήταν αυτό που έκρινε το ματς, στο 87ο λεπτό. Χάρη σε αυτό το τρίποντο, ο Ιωνικός τερμάτισε 5ος στην ισοβαθμία με τον Άρη.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ είχε γίνει «πελάτης» του ελληνικού συλλόγου, αφού και το 1999/2000 δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Νίκαια σε επίπεδο πρωταθλήματος. Τότε, ο Αφεντουλίδης με γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, χάρισε τη νίκη στον Ιωνικό. Μπορεί να χρειάστηκε τρία χρόνια για να το καταφέρει ξανά, αλλά αυτή τη φορά, το έκανε με επιβλητικό τρόπο. Η μεγαλύτερη νίκη του Ιωνικού απέναντι στο Big-4 είναι το 4-0 του Απρίλη το 2003. Με δύο γκολ των Μακόρ και Ξανθόπουλου, οι Νικαιώτες διέσυραν τον Δικέφαλο στην έδρα τους. Και από εκεί, φτάνουμε στο φετινό, 3-2.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Αγνοεί τη νίκη εντός έδρας μέσα στον 21ο αιώνα…

Οι δύο αθηναϊκές ομάδες μπήκαν μαζί, καθώς μιλάμε για δύο παρόμοιες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, ο Ιωνικός μέσα στον 21ο αιώνα, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει καμία από τις δύο στην έδρα του. Αντίθετα, το κατάφερε την δεκαετία του 90’ και σε κάθε ομάδα, από δύο φορές. Ας ξεκινήσουμε με το «τριφύλλι», το οποίο λύγισε δύο σερί φορές (1995/96 και 1996/97).

Την πρώτη φορά, στο κατάμεστο γήπεδο της Νεάπολης, ο Ιωνικός κάνει ένα απίστευτο ξεκίνημα με τον Νίκο Φρούσο και μέσα σε δέκα λεπτά, προηγείται με 2-0. Ο Γιώργος Γεωργιάδης μείωσε σε 2-1 στο 88’ αλλά ήταν αργά για να έρθει η ανατροπή. Αντίθετα, ένα χρόνο μετά, ο Βαζέχα είχε ισοφαρίσει το επίσης γρήγορο γκολ του Φίλη αλλά Φρούσος και Τσιαντάκης είχαν δώσει την απάντησή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα τους.

Αντίθετα, με την ΑΕΚ, ο Ιωνικός έδωσε ματς που ήταν διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 1992/93, και μάλιστα, με τρομερό παιχνίδι, η ομάδα του Γέμελου προηγήθηκε με 3-0 μέχρι το 17ο λεπτό (!), παγώνοντας την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μέχρι το ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε αντιδράσει και μειώσει σε 3-2.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ανέβασε ξανά τον δείκτη του σκορ στο 4-2 και η Ένωση απλά μείωσε σε 4-3 στο 68’, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Πέρασαν έξι χρόνια για να επαναληφθεί το «χρυσό» τρίποντο του Ιωνικού. Το ματς του Γκρεγκ Μπρούστερ καθώς Φρούσος και Ζουμπούλης είχαν κρατήσει το σκορ στο 1-1 μέχρι το 94’, όπου ο Σκωτσέζος φορ πέτυχε το νικητήριο και τελικό 2-1 για τους Νικαιώτες.

Ολυμπιακός: Ένας πραγματικός… εφιάλτης!

Όπως και να περιγράψεις τον Ολυμπιακό για τον Ιωνικό, είτε εντός, είτε εκτός, είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Η ομάδα της Νίκαιας δεν τον έχει κερδίσει σε καμία έδρα αλλά τα παιχνίδια τους, προσφέρουν πλούσιο θέαμα, ειδικά μέσα στη Νεάπολη. Ένα από τα ενδεικτικά ματς είναι το τελευταίο που έπαιξαν οι δύο ομάδες στο συγκεκριμένο γήπεδο, το 2007, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 5-3.

Βέβαια, για το κύπελλο Ελλάδας του 1999/2000, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κερδίσει με το εξωφρενικό 7-4 (!) τους Νικαιώτες. Φέτος, είναι μία καλή ευκαιρία για τον Ιωνικό να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο στην ιστορία απέναντι στον Ολυμπιακό. Η νίκες με Άρη και ΠΑΟΚ, δείχνουν πως έχουν όλα τα φώτα να κάνουν την διαφορά φέτος σε σχέση με άλλη χρονιά.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0