Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης: Η «πρωταθλήτρια» του Σιμεόνε σε… κρίση

Ατλέτικο Μαδρίτης: Η «πρωταθλήτρια» του Σιμεόνε σε… κρίση

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διανύει ένα πολύ κακό αγωνιστικό διάστημα εντός και εκτός Ισπανίας…θέτοντας σε κίνδυνο τους στόχους της από… Δεκέμβρη.

Με αφορμή την ήττα σοκ από την Μαγιόρκα το Σάββατο (4/12) και την νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαν Σεμπαστιάν» κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, οι «Ροχιμπλάνκος» αρχίζουν να απομακρύνονται από την κούρσα του τίτλου. 

Η Ατλέτι βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα Ισπανίας, δέκα πόντους πίσω από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος, σε 15 αγώνες πρωταθλήματος έχει προβληματίσει αρκετά και έχει μόλις 29 πόντους. Οι «Ροχιμπλάνκος» μετράνε οχτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. 

Σε σχέση με πέρσι που κατέκτησε την La Liga,  στα πρώτα 15 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε πετύχει 12 νίκες, δύο ισοπαλίες, μαζεύοντας 38 βαθμούς. 

Παρόλα αυτά, η φετινή παρουσία της ομάδας δείχνει μία αστάθεια και για αυτό το λόγο έχει χάσει αρκετούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Χαρακτηριστικά, η ισοπαλία με την Λεβάντε εκτός έδρας χάρη στο πέναλτι του Ένις Μπάρντι στο 90’, η «αυτοκτονία» στο Μεστάγια, εκεί όπου ο Ούγκο Ντούρο σκόραρε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και ισοφάρισε το ματς για την Βαλένθια από 1-3 σε 3-3! Αλλά, και τώρα, η ήττα από την Μαγιόρκα με 1-2 στο 90’, πάλι από έναν παίχτη της Ρεάλ, τον Τακεφούσα Κούμπο.

 Βέβαια, βρίσκεται και στην τέταρτη θέση στον όμιλο της στο UEFA Champions League, εκεί όπου πρώτη βρίσκεται η Λίβερπουλ με το απόλυτο 5/5 και τους 15 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Πόρτο με πέντε και στην τρίτη θέση η Μίλαν, σε ισοβαθμία με την Ατλέτικο, με τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα. Μάλιστα, οι «Ροσονέρι» έχουν μπει στην διεκδίκηση για το δεύτερο εισιτήριο του ChampionsLeague…από το πουθενά. Χάρη στο γκολ του Τζούνιορ Μεσσίας στο 87’, που «πάγωσε» το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και έβαλε φωτιά στον δεύτερο όμιλο. 

Με αυτά τα δεδομένα, οι επόμενες τρεις αναμετρήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης θα κρίνουν…τη χρονιά της. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έχει να περάσει ένα δύσκολο τεστ, παίζοντας τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια σε έντεκα ημέρες. Αναλυτικά, την Τρίτη (7/12, 22:00) θα αγωνιστεί στο «Ντραγκάο»για να αντιμετωπίσει την Πόρτο για το τελευταίο ματς των ομίλων του Champions League.

Στη συνέχεια, την Κυριακή (12/12, 22:00) θα κάνει ένα μικρό ταξίδι στο «Μπερναμπέου» για να παίξει κόντρα στη «Βασίλισσα» για ένα… μεγάλο παχνίδι που θα δώσει «έξι» βαθμούς στον νικητή. Ενώ, το επόμενο Σάββατο (18/12, 22:00) θα ταξιδέψει στην «Ανδαλουσία» για να αντιμετωπίσει την Σεβίλλητου Ζουλέν Λοπετέγκι. 

 


Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0