Football Talk

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά αστοχία και Σιμάνσκι έβαψαν το ντέρμπι «κιτρινόμαυρο»! (video)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά αστοχία και Σιμάνσκι έβαψαν το ντέρμπι «κιτρινόμαυρο»! (video)
Η ΑΕΚ αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού επικράτησε με 1-0 στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως «χρυσό» σκόρερ τον Ντάμιαν Σιμάνσκι! Η «Ένωση» πήρε το προβάδισμα από το 2ο λεπτό και κατάφερε να το διατηρήσει, αφού ο Παναθηναϊκός υστέρησε στην τελική προσπάθεια, σε όσες ευκαιρίες του δόθηκαν!
Το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής βάφτηκε... κιτρινόμαυρο! Η ΑΕΚ πήρε σπουδαία βαθμολογικά και ψυχολογικά νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, χάρις το γκολ του Νταμιάν Σιμάνσκι στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης!

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους «πράσινους», με μεγαλύτερη από όλες αυτήν του Παλάσιος στο 56ο λεπτό. Εκατοστά από το να «κλειδώσει» το ματς έφτασε η «Ένωση» στο 70ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθείς στο ματς Τσούμπερ, σκόραρε, αλλά ο Αραούχο ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, το ντέρμπι βάφτηκε «κιτρινόμαυρο», μέσα σε ένα βαρύ κλίμα, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ έδειξε με το... καλημέρα πως ήθελε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και το κατάφερε! Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μοχαμάντι έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά με το «κακό» του πόδι, αλλά ήταν ακριβείας και ο ξεμαρκάριστος Σιμάνσκι με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0


Πέντε λεπτά αργότερα, η «Ένωση» λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε τον διαθέσιμο χώρο εκτός περιοχής, σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Πέτρος Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεσή του και από τις κόντρες που ακολούθησαν η μπάλα στρώθηκε στον Όγκνιεν Βράνιες, που από πολύ κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα!

Έκτοτε ο ρυθμός του παιχνιδιού «έπεσε», αφού ο Παναθηναϊκός συνήλθε από το... σοκ του γρήγορου γκολ και ισορρόπησε το ματς. Η απάντησή του στις καλές ευκαιρίες της ΑΕΚ ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Χουάνκαρ γύρισε πανέξυπνα την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής, όπου βρισκόταν ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ έπιασε περισσότερο «αέρα» παρά μπάλα και μία ευκαιρία με προϋποθέσεις για το «Τριφύλλι» πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Η «Ένωση» έκανε αρκετά αβίαστα λάθη, αλλά στο 37ο λεπτό έφτασε κοντά στο 2-0! Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αραούχο «τρύπωσε» ανάμεσα από τους στόπερ, σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε! 

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε διατηρώντας το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου!

2ο ημίχρονο

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους ήταν εξίσου ορμητική με του πρώτου! Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αφού ο Σέρχιο Αραούχο βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ νικώντας τον Κώτσιρα στη διεκδίκηση της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι απομάκρυνε σε κόρνερ.


Η απάντηση των «πρασίνων» ήταν άμεση. Ο Παλάσιος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε, με τον Στάνκοβιτς αρχικά να απομακρύνει. Η μπάλα παρέμεινε διεκδικήσιμη, ο Αϊτόρ προσπάθησε να της δώσει πορεία προς την εστία, αλλά κατέληξε δοκάρι και άουτ! Υπήρξε έλεγχος για να φανεί αν έχει περάσει τη γραμμή, αλλά ο διαιτητής είπε να δοθεί συνέχεια στο ματς.

Στο 56ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Παλάσιος βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, αλλά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!


O MVP

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, που έδωσε πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, αλλά και το «χρυσό» γκολ, το οποίο έκρινε το ντέρμπι!


Η φάση του αγώνα

Αναμφισβήτητα η χαμένη ευκαιρία του Παλάσιος στο 56ο λεπτό, που θα μπορούσε να είχε δώσει άλλη τροπή στην αναμέτρηση.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (65' Σάκχοφ), Λιβάι Γκαρσία (65' Τσούμπερ), Άμραμπατ, Μάνταλος (84' Λε Ταλέκ), Αραούχο (90+7 Χατζισαφί)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (73' Χατζηγιοβάννης), Βιγιαφάνιες (84' Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (73' Καρλίτος), Αϊτόρ (61' Ματέους Βιτάλ), Μακέντα

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0