Football Talk

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-1: Ανατροπή με τον… στόπερ Κονσά και τρίτη νίκη για τον Τζέραρντ στην Premier League! (video)

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-1: Ανατροπή με τον… στόπερ Κονσά και τρίτη νίκη για τον Τζέραρντ στην Premier League! (video)

Την 3η του νίκη στο 4ο ματς του στον πάγκο της Άστον Βίλα πανηγύρισε απέναντι στην Λέστερ ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ, αλλά να αντιδρά εξαιρετικά (2-1), έχοντας ως πρωταγωνιστή τον κεντρικό αμυντικό… Κονσά!

Μπορεί ο Στίβεν Τζέραρντ να έχει δείξει στα πρώτα δείγματα γραφής που έχει δώσει στην Premier League πως αρέσκεται να περιορίζει τους χώρους και να οδηγεί την Άστον Βίλα σε «κλειστές» αναμετρήσεις, όμως απέναντι στην Λέστερ και στην… προϊστορία των δύο ομάδων στο Βίλα Παρκ, αυτό δεν ήταν απλό εγχείρημα. Παρόλο που εν τέλει, του… βγήκε σε καλό!

Αναλυτικότερα, στο 14’ ο Χάρβεϊ Μπαρνς άνοιξε το σκορ για την Λέστερ, πετυχαίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του σε αναμέτρηση της ομάδας του μακριά από το Κινγκ Πάουερ. Ο οιωνός του γκολ από τον Μπαρνς, μιας και ο ίδιος δεν είχε ηττηθεί εδώ και δύο χρόνια όταν σκοράρει εκτός έδρας, έμοιαζε θετικός για την Λέστερ, αλλά σύντομα τα χαμόγελα «έσβησαν».

Αυτό διότι μετά από 170 δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχραιμία να ισοφαρίσουν, με τον Μπουεντία να κάνει την ασίστ, αποδεικνύοντας τον λόγο που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφική κίνηση της ομάδας του, και να «χαρίζει» στον Κονσά το γκολ της ισοφάρισης.

Τα δύο γρήγορα αυτά γκολ έδωσαν εξαιρετικό ρυθμό στο ματς, η Λέστερ λίγο έλειψε να ανακτήσει το προβάδισμα στο 23’ με τον Χολ, αλλά εν τέλει ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο 1-1, αισθανόμενη και… τυχερή.

Και αυτό διότι, ο Ράμσεϊ σκόραρε στις καθυστερήσεις, το κοινό ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, αλλά ο VAR παρενέβη, ακυρώνοντας το γκολ!

Ό,τι δεν έγινε όμως στο τέλος του πρώτου μέρους, έλαβε χώρα με το ξεκίνημα του δευτέρου και πάλι με τον ίδιο σκόρερ. Ο Κονσά σκόραρε και πάλι, στο 53ο λεπτό από στημένη φάση, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του ΜακΓκιν και πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του περισσότερα από ένα γκολ, στο ίδιο ματς!

Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά η Άστον Βίλα έμοιαζε ικανή να διαχειριστεί το ματς. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, οι «χωριάτες» έφτασαν τους 19 βαθμούς και ισοφάρισαν τις «αλεπούδες», με το ξεκίνημα του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο τους να χαρακτηρίζεται εντυπωσιακό!


Άστον Βίλα:
Μαρτίνες, Κας, Γιανγκ, Κονσά, Μινγκς, ΜακΓκιν, Νακάμπα, Λουίς (77’ Σανσόν), Ράμσεϊ (83’ Τουανζέμπε), Μπουεντία (78’ Κάρνι), Γουότκινς

Λέστερ: Σμάιχελ, Καστάν, Έβανς, Σογιουντσού, Τόμας, Χολ (86’ Ιεανάτσο), Εντιντί, Λούκμαν (65’ Βάρντι), Μπαρνς, Μάντισον, Ντάκα (78’ Πέρεθ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0