Football Talk

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Ο Γιόβιτς λύτρωσε την «βασίλισσα» και, κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό! (video)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Ο Γιόβιτς λύτρωσε την «βασίλισσα» και, κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό! (video)

Με τον Λούκα Γιόβιτς να βρίσκει ξανά τον εαυτό του, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της La Liga και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορφής.

Νικηφόρα πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης από την έδρα της Σοσιεδάδ, επικρατώντας με 2-0 για την 16η αγωνιστική της La Liga. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης χρίστηκε ο Λούκα Γιόβιτς ο οποίος σκόραρε στο πρωτάθλημα έπειτα από 1,5 χρόνο, ενώ έβγαλε και ασίστ στον Βινίσιους!

Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο για τις δύο ομάδες. Το πιο αξιόλογο γεγονός των πρώτων λεπτών ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Καρίμ Μπενζεμά στο 17ο λεπτό λόγω τραυματισμού, με την θέση του να παίρνει ο Λούκα Γιόβιτς. Να σημειωθεί πως ο Σέρβος έχει να πάρει χρόνο συμμετοχής από τις 21/11, ενώ συνολικά την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί 106 λεπτά!

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε από πλευράς Ρεάλ, με πρωταγωνιστή τον Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης μέσος εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ στο 25’, ωστόσο ο Ρεμίρο απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Από πλευράς Σοσιεδάδ η μοναδική καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 44ο λεπτό! Πιο συγκεκριμένα ο Ογιαρθάμπαλ, έπειτα από την εκτέλεση του φάουλ, πλάσαρε από κοντά αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν με τα μπούνια στο δεύτερο μισό του ματς, απειλώντας την αντίπαλη εστία από τα πρώτα μόλις λεπτά! Στο 46’ ο Ροντρίγκο πήρε μια κάθετη πάσα μέσα από την περιοχή, έκανε το σπριντ, έκανε το σουτ αλλά ο Ισπανός κίπερ απέκρουσε για ακόμη μία φορά!

Το γκολ δεν άργησε να έρθει και μάλιστα, σημειώθηκε στο επόμενο μόλις λεπτό! Ο Βινίσιους πήρε την μπάλα από αριστερά, εισέβαλε στην περιοχή, έπαιξε το 1-2 με τον Γιόβιτς και με σουτ κάνει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους!

Η αναγκαστική αλλαγή του Αντσελότι, αποδείχθηκε τελικά χρυσή! Ο Λούκα Γιόβιτς από δημιουργός χρίστηκε σκόρερ καθώς ο Κασεμίρο του σέρβιρε ωραία με κεφαλιά – πάσα και ο ίδιος στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον ίδιο τρόπο! Αυτό είναι και το πρώτο γκολ του 23χρονου στο ισπανικό πρωτάθλημα έπειτα από 1,5 χρόνο! Η τελευταία φορά που ο Σέρβος σκόραρε χρονολογείται τον Φεβρουάριο του 2020 (9/2), στο 4-1 της Ρεάλ επί της Οσασούνα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η «βασίλισσα» σημείωσε κι άλλες καλές ευκαιρίες, ωστόσο καμία δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Σημαντικότερη από όλες, εκείνη του Βινίσιους στο 87’ ο οποίος βγήκε σε τετ α τετ με τον αντίπαλο κίπερ. Ο Ρεμίρο όμως δεν του έκανε την χάρη και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ (69’ Ζαλντούα), Θουμπέλντια, Νόρμαντ, Ρίκο (86’ Μουνιόθ), Γιανουζάι (69’ Πόρτου), Γκεβάρα (61’ Τουριέντες), Θουβιμέντι, Ογιαρθάμπαλ, Σέρλοτ (61’ Μπαρενετξέα), Ισάκ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Μεντί, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καρβαχάλ, Κρόος (82’ Βαλβέρδε), Κασεμίρο (65’ Καμαβινγκά), Μόντριτς, Βινίσιους, Ροντρίγκο (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά (17’ Γιόβιτς)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0