Football Talk

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Νικητές οι Βαυαροί στο «Κλάσικερ» δια χειρός… Χούμελς (video)

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Νικητές οι Βαυαροί στο «Κλάσικερ» δια χειρός… Χούμελς (video)

«Κλάσικερ» με τα… όλα του παρακολουθήσαν οι ποδοσφαιρόφιλοι το βράδυ του Σαββάτου (4/12) με την Μπάγερν Μονάχου να παίρνει τη νίκη με 3-2 έναντι της Ντόρτμουντ, δια χειρός… Χούμελς.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχτηκε τη Μπάγερν Μονάχου στο Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ για την 14η αγωνιστική της Bundesliga. Οι Βεστφαλοί πήραν το προβάδισμα με τον Μπραντ. Οι Βαυαροί ισοφάρισαν άμεσα, πήραν προβάδισμα πριν το ημίχρονο και το υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους, τι και αν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν βρήκαν τον τρόπο να πάρουν και πάλι το προβάδισμα μαζί με τη νίκη!

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε την αναμέτρηση δυναμικά και προηγήθηκε στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα γκολ του Μπραντ ο οποίος έκανε μια κάθετη κίνηση με τον Μπέρλινγκχαμ να την βλέπει και να βγάζει μια… γλυκιά ψηλοκρεμαστή μπαλιά. Ο Γερμανός κατέβασε και πλάσαρε όμορφα τον συμπατριώτη του, Μάνουελ Νόιερ, ανοίγοντας το σκορ του «Κλάσικερ».

Η Μπάγερν τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε άμεση απάντηση με τον Τσαν να κάνει λάθος στο κέντρο του γηπέδου, με την πάσα του να κοντράρει στον Τόμας Μίλερ. Ο μεσοεπιθετικός των Βαυαρών έτρεξε στο γήπεδο… χάνοντας στα τζαρτζαρίσματα, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βγήκε κερδισμένος, κοντρόλαρε την μπάλα, σούταρε και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Η αναμέτρηση πήρε φρενήρη ρυθμό με τις αμφότερες τις ομάδες να δημιουργούν απανωτές ευκαιρίες. Στο 29ο λεπτό, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, είχε μια τρομερή ευκαιρία να ξαναδώσει το προβάδισμα στους Βεστφαλούς στην αντεπίθεση. Ο Νορβηγός έτρεξε το γήπεδο, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Νόιερ.

Σε μια αναταραχή της άμυνας των γηπεδούχων, Ο Ντέιβις σέντραρε χωρίς στόχο, ο Γκερέιρο έδιωξε, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα συμπαίκτη του και η μπάλα κατέληξε στον Κομάν, ο οποίος σούταρε και νίκησε για δεύτερη φορά τον Κόμπελ στο 44ο λεπτό (2-1).

Η Μπάγερν επέλεξε να παίξει πολύ ψηλά στο τερέν, με την Ντόρτμουντ να επενδύει στις αντεπιθέσεις και να ανταμείβεται.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο η Μπορούσια σε μια οργανωμένη επίθεση από τα δεξιά, ο Μενιέ έβγαλε μια όμορφη σέντρα με την μπάλα να καταλήγει στον Μπέλιγχαμ και αυτός με τη σειρά του μοίρασε στον Χάαλαντ. Ο Νορβηγός κοντρόλαρε και με ένα υποδειγματικό στατικό πλασάρισμα με φάλτσα έφερε… στα ίδια (2-2) την αναμέτρηση.

Στο 66ο λεπτό, στο κέντρο του γηπέδου, σε μια σύγκρουση του Ουπαμεκανό με τον Μπραντ βρέθηκε στο έδαφος τραυματισμένος και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Χούμελς στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από εκτέλεση κόρνερ των Βαυαρών, υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι, με τον διαιτητή να χρειάζεται την βοήθεια του VAR και να τιμωρεί τους γηπεδούχους με την εσχάτη των ποινών. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ανέλαβε την εκτέλεση και να έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (3-2) στη Μπάγερν.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (82’ Σούλτς), Μπέλιγχαμ, Τζαν, Νταχούντ (60’ Μάλεν), Μπραντ (70’ Βολφ), Χάαλαντ (82’ Τίγκες), Ρόις.

Μπάγερν Μονάχου (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Τολισό, Γκορέτσκα (65’ Μουσιαλά), Κομάν (88’ Νιανζού), Μίλερ, Σανέ (65’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0