Football Talk

Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Επαγγελματική νίκη για τους «πολίτες» με οδηγό τον… Μπερνάρντο Σίλβα! (video)

Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Επαγγελματική νίκη για τους «πολίτες» με οδηγό τον… Μπερνάρντο Σίλβα! (video)

Μία εμφάνιση τόσο μεστή… όσο έπρεπε, πραγματοποίησε στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε με 3-1 της Γουότφορντ και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League στην 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» ο Μπερνάρντο Σίλβα που με δύο γκολ «υπέγραψε» τη νίκη επί της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι!

Το ερώτημα που απορρέει από την αναμέτρηση της Γουότφορντ με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι το εξής: «Με τέτοιον Μπερνάρντο Σίλβα, θα μπορούσε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πετάξει βαθμούς»;

Η απάντηση είναι όχι. Σίγουρα όχι. Ακόμη και αν απέναντι στους «πολίτες» βρισκόταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι, τον οποίο οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν στις εννέα προηγούμενες συναντήσεις τους!

Ο χορός των γκολ «άνοιξε» από νωρίς. Στο 4ο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ επιβεβαίωσε ιδανικά την αγωνιστική του ανόρθωση και βρήκε δίχτυα για 11η φορά στην καριέρα του κόντρα στην «αγαπημένη» του Γουότφορντ. Μόνο απέναντι στην Μπόρνμουθ έχει βρει τον ίδιο αριθμό γκολ, δίνοντας άμεσα το πολυπόθητο προβάδισμα στην ομάδα του.


Ακολούθησε το 2-0 από τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 31ο λεπτό, σε μία από τις οκτώ τελικές που έκανε η ομάδα του στο πρώτο μέρος του ματς, για να έρθει στο δεύτερο μέρος, και συγκεκριμένα στο 63’, ο ίδιος ποδοσφαιριστής και να κάνει δύο τα τέρματά του με εντυπωσιακό τρόπο, φτάνοντας τα επτά γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος.


Ωστόσο, ακόμη και μετά το 3-0 η επιθετική Γουότφορντ δεν παρουσίασε σημάδια κατάρρευσης. Απείλησε στο 74’, με τον Κούτσκο να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά στην επαναφορά της φάσης είδε τον  Κολομβιανό επιθετικό να βάζει το γκολ της τιμής.


Ακολούθησε ευκαιρία με τον Τζόσουα Κινγκ στο 78ο λεπτό, προτού οι «πολίτες» «σβήσουν» το ματς και αρκεστούν στο υπέρ τους 3-1, με μέσο όρο 80% κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι, κατέγραψαν την 6η συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις και ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας την Λίβερπουλ και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την 2η ήττα της Τσέλσι στην σεζόν!

Γουότφορντ: Μπάχμαν, Κίκο, Ρόουζ (71’ Ενγκάγκια), Εκόνγκ, Καθκάρτ, Λούζα (46΄Κούτσκο), Ντένις, Κλέβερλι (46’ Κούτσκα), Σισοκό, Πέδρο, Κινγκ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Γκιντογκάν (67’ Ντε Μπρόινε), Ρόδρι, Σίλβα, Στέρλινγκ, Φόντεν (75' Μαχρέζ), Γκρίλις (75’ Γκάμπριελ Ζεσούς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0