Football Talk

Η ευρεία νίκη του '34, η ματσάρα του Νίνη και το «buzzer beater» του Μπεργκ: 5+1 μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ! (video)

Η ευρεία νίκη του '34, η ματσάρα του Νίνη και το «buzzer beater» του Μπεργκ: 5+1 μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ! (video)

Η μεγάλη ώρα για το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι έφτασε! Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το BN Sports θυμάται και σας παρουσιάζει τις πιο σημαντικές νίκες του τριφυλλιού επί της Ένωσης εκτός έδρας.

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Αποτελεί μια αναμέτρηση σημείο αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που πάντα προσφέρει συγκινήσεις! Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και αμφότεροι είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό ένα δυνατό αθηναϊκό ντέρμπι, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει ιστορικά.

Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλουν να πάρουν το διπλό που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στις υψηλές θέσεις και το BN Sports καταγράφει και σας παρουσιάζει τις σπουδαιότερες νίκες του Παναθηναϊκού εκτός έδρας κόντρα στην Ένωση.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-5 (1993/1934)

Ξεκινάμε απευθείας με τη ευρύτερη νίκη στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. 

Ο αγώνας ήταν για την αγωνιστική του Πανελληνίου πρωταθλήματος και οι «πράσινοι» που ήταν καταιγιστικοί, κατάφεραν να σκοράρουν όχι μία, όχι δύο, αλλά 5 φορές! Η ΑΕΚ ήταν η γηπεδούχος ομάδα, αν και παίχτηκε σε ουδέτερη έδρα (Λεωφόρος).

Τα γκολ των παικτών του Γιόζεφ Κίνσλερ τα πέτυχαν οι: Σοφιανόπουλος δις στο 20′ και στο 77′, ο Τριανταφύλλης στο 40′, ο Χριστοδούλου Κ. στο 69′ και ο Μπαλτάσης Δ. σημείωσε το τελικό 5-0 με γκολ του στο 86′.

Η ΑΕΚ ήταν η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και τερμάτισε στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 14 βαθμούς, έναν μόνο λιγότερο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε στον τελικό μαζί με τον άλλον πρωτοπόρο του βορείου ομίλου, Ηρακλή και κατέκτησε το πρωτάθλημα με συνολικό σκορ 3-5.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-3 (1986/87)

Στις 3 Μαΐου 1987 ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ, με το τριφύλλι να πετυχαίνει μια από τις πιο εύκολες και μεγάλες νίκες του σε βάρος της Ένωσης.

Το σκορ θα ανοίξει μόλις στο 1' ο Σαραβάκος, ενώ οι Καραβίδας (73') και Μπατσινήλας (77') μέσα σε τέσσερα λεπτά θα υπογράψουν τη μεγάλη επικράτηση των «πράσινων».

Εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 3ος με 34 βαθμούς, ενώ η Ένωση που είχε δεχθεί και -3 ήταν 7η με 25 βαθμούς.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-4 (2006/07)

Η αναμέτρηση που το ταλέντο του Σωτήρη Νίνη έλαμψε στις 18 Φεβρουαρίου 2007.

Ο 17χρονος τότε, Σωτήρης Νίνης, στο 3ο λεπτό σέρβιρε το πρώτο γκολ του τριφυλλιού στο κεφάλι του Γιάννη Γκούμα, διπλασίασε τα τέρματα των «πρασίνων» με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση στο 8′, ενώ ήταν αυτός που βρήκε τον Αντρέας Ίβανσιτς, πριν ο Αυστριακός διαμορφώσει το 4-0. Το 3-0 είχε πετύχει προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με ασύλληπτο σουτ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει τελικά σε 4-1, με τον νεαρό άσσο των «πράσινων» να κλέβει την παράσταση και να συγκεντρώνει δικαιολογημένα όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα επάνω του.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-2 (2012/13)

Η σεζόν 2012/13 θεωρείται μαύρη για την ιστορία της ΑΕΚ, αφού υποβιβάστηκε. Το αθηναϊκό ντέρμπι στην έδρα της στις 3 Μαρτίου 2013 έμελλε να λήξει υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Φάμπρι αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο 45λεπτο και έφτασε δίκαια στη νίκη με τα γκολ των Βιτόλο (55') και Σο (71').

Το «τριφύλλι» κυριάρχησε 2-0 της ΑΕΚ, την κράτησε καθηλωμένη στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και μπήκε -για πρώτη φορά- σ’ εκείνες των πλέι-οφ.

Το ολοκληρωτικό παιχνίδι των Βιτόλο και Σο έδωσε τη δεύτερη σερί νίκη εκείνης τη σεζόν απέναντι στην «Ένωση» και την άφησε ν’ αναρωτιέται τι θα είχε συμβεί, αν ο Κατίδης δεν έχανε κραυγαλέα ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά το πρώτο γκολ.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3 (2016/17)

Σε ένα καταπληκτικό ματς που έδειχνε να... σβήνει στην ισοπαλία, ο Μάρκους Μπεργκ ήταν εκεί για να το σφραγίσει! Στο 90' έδωσε την μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό με 3-2, αφού εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο, δείχνοντας ότι θα φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ μετά τα γκολ των Κλωναρίδη-Μπεργκ. 

Οι αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ στην ανάπαυλα όμως, άλλαξαν όλο το ματς. Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ έκαναν το 0-2... 2-2, το ντέρμπι ήταν ντερμπάρα και τελικά στο 90' ο Μπεργκ έκρινε τα πάντα!

+1. ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (1999/2000)

Το μοναδικό ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων που διεξήχθη στο... «Γ.Καραϊσκάκης». Ήταν το 1999 όταν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκαν Φαληρικό στάδιο μετά τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας. 

Το παιχνίδι έληξε 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος με ωραίο σουτ του Φλίψεν. Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήρθε λίγο μετά χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήκου.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματα του με κεφαλιά του Ασάνοβιτς πανηγυρίζοντας έτσι την κατάκτηση της νίκης.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0