Football Talk

ΑΕΚ: Το πλάνο του Γιαννίκη για να «κλειδώσει» τον Παναθηναϊκό και να πάρει το ντέρμπι

ΑΕΚ: Το πλάνο του Γιαννίκη για να «κλειδώσει» τον Παναθηναϊκό και να πάρει το ντέρμπι

Το σχέδιο της ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής – Η μεσαία γραμμή και τι θέλει να δει από τους παίκτες του ο τεχνικός της Ένωσης.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Όπως συνέβη και πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα, την εβδομάδα που κύλησε πριν τον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Γιαννίκης είχε σημαντικά αγωνιστικά θέματα στο μυαλό του. Ο Στίβεν Τσούμπερ, όπως πριν τον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, που όμως ξεπέρασε. Στο προηγούμενο ντέρμπι ο Αραούχο είχε επίσης θέμα, όπως και ο Τζαβέλλας που δεν έπαιξε. Τώρα εκτός του Τσούμπερ και ο Λιβάι Γκαρσία έχασε τις τελευταίες προπονήσεις, όμως κι αυτός αναμένεται να είναι «παρών» την Κυριακή.

Όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σε αυτό που έρχεται για την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του έχουν διαβάσει τα πάντα στον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις σερί νίκες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δείχνοντας ότι έχει βρει τα πατήματά του, με τον  προπονητή της ΑΕΚ να έχει σχεδιάσει να «κλειδώσει» τα ατού του της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και να χτυπήσει στις αδυναμίες του. «Κλειδιά» για να πάρει το ντέρμπι είναι η μεσαία γραμμή και τα άκρα. Στο χώρο του κέντρου έχει τη δύναμή του ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» πάντως να βολεύονται με το αργό τέμπο και με κάθετες ή διαγώνιες μπάλες να «χτυπούν» όταν ο αντίπαλος δε το περιμένει.

Γι’ αυτό και ο Γιαννίκης θέλει μεγάλη ένταση από τους παίκτες του στον άξονα, να παίρνουν τις πρώτες και τις δεύτερες μπάλες και να μην επιτρέπουν αυτές τις μεταβιβάσεις που συνηθίζουν να κάνουν οι «πράσινοι». Κλείνοντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τον άξονα είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα βρει τρόπο να χτυπήσει μπροστά. Εκεί ο Γιαννίκης ποντάρει πολλά στους Άμραμπατ, Τσούμπερ, Μάνταλο οι οποίοι αναμένεται να παίξουν από το ξεκίνημα και φυσικά στον Αραούχο που και κινητικός είναι και σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι επίσης. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει αμυντικές αδυναμίες τις οποίες η ΑΕΚ καλείται να εκμεταλλευτεί, είτε παίζοντας στο ένας εναντίον ενός, είτε με κάθετες μπάλες. Ένα επιπλέον στοιχείο που άρχισε να βάζει περισσότερο ο Γιαννίκης στο παιχνίδι της ΑΕΚ στα δυο τελευταία παιχνίδια, είναι να δοκιμάζουν οι παίκτες του περισσότερο τα μακρινά σουτ. Το είδαμε στα Γιάννενα, το είδαμε με την Κηφισιά, αναμένεται να το δούμε και με τον Παναθηναϊκό.

Η ένταση λοιπόν στο παιχνίδι της ΑΕΚ και η πίεση ψηλά θα είναι τα «κλειδιά» για να πάρει η Ένωση το ντέρμπι της Κυριακής, που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχει. Βασικό στοιχείο τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, είναι η αλληλοκάλυψη στα άκρα και οι βοήθειες. Από δεξιά θα είναι το δίδυμο Μισελέν – Άμραμπατ και αριστερά οι Μοχαμάντι – Τσούμπερ. Το αρμονικό παιχνίδι αυτών των ζευγαριών θα «κλειδώσει» την ανάπτυξη του ΠΑΟ και από τα άκρα και θα συμβάλει στον δημιουργικό πλουραλισμό της ΑΕΚ.

Αυτά είναι τα σχέδια του Γιαννίκη για να κερδίσει η ΑΕΚ την Κυριακή. Το θέμα φυσικά είναι και σε τι βραδιά θα βρεθούν οι παίκτες «κλειδιά» της Ένωσης με τους Σιμόες – Σιμάνσκι στον άξονα να πέφτουν πολλά σε αυτούς, όσον αφορά την αναχαίτιση των επιθέσεων του Παναθηναϊκού και τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο. Τι περιμένει και θέλει να δει επίσης ο Γιαννίκης την Κυριακή; Τον Τσούμπερ να παίρνει ξανά το όπλο του και να περιορίσουν οι ποδοσφαιριστές του τα επιπόλαια λάθη σε άμυνα και επίθεση…

Να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή της στο ντέρμπι τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0