Football Talk

Ολυμπιακός: Επί τρία χρόνια δεν αφήνει ούτε... ψίχουλο στον ΟΦΗ, που ψάχνει «διέξοδο» από την αρνητική παράδοση! (video)

Ολυμπιακός: Επί τρία χρόνια δεν αφήνει ούτε... ψίχουλο στον ΟΦΗ, που ψάχνει «διέξοδο» από την αρνητική παράδοση! (video)
Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Γεντί Κουλέ (04/12, 19:30) με στόχο να μετατρέψει την εν λόγω αναμέτρηση, σε μία εξαίρεση στον... αρνητικό κανόνα που έχει χτίσει εδώ και τρία χρόνια!
Ήταν 21 Οκτωβρίου του 2018, όταν ο ΟΦΗ κατάφερε όχι μόνο να μην λυγίσει από τον Ολυμπιακό, αλλά και αναδειχθεί νικητής στο Γεντί Κουλέ, χάρη σε ένα γκολ του Βουό στο 35ο λεπτό
 
Μέσα στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες επτά φορές. Το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε το ίδιο: νίκη του Ολυμπιακού! Επί επτά συναπτά παιχνίδια, οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να «κλέψουν» ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας και κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ απέναντι στους «ερυθρολεύκους», αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν τόσες συνεχόμενες ήττες!
 
Στο σήμερα, έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι και βρίσκονται στην 4η θέση έχοντας 18 βαθμούς και είναι λογικό να σκέφτονται το εξής απλό: αν δεν καταφέρουν να ανακόψουν τώρα την ορμή του Ολυμπιακού, πότε θα το κάνουν;
ΟΦΗ: Ανανέωσε έως το 2023 ο Νίκος Νιόπλιας

Ο 21ος αιώνας, δεδομένα, υπήρξε ευεργετικός για τους Πειραιώτες. Οι συνεχείς κατακτήσεις του πρωταθλήματος, οι ευρωπαϊκές παραστάσεις-πορείες, καθώς και η οικονομική εκτόξευση, άνοιξαν τη ψαλίδα από τις επαρχιακές ομάδες των περιορισμένων εσόδων, όπως ο ΟΦΗ. Είναι ενδεικτικό πως από τις 39 αναμετρήσεις τους από το 2000 μέχρι σήμερα, μόνο σε τρεις επικράτησαν οι Κρητικοί -όλες διεξήχθησαν στο Γεντί Κουλέ- και σε πέντε απέφυγαν απλώς την ήττα, παρότι οι... οιωνοί στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας ήταν υπέρ τους.
 
Μόλις 16 ημέρες μετά την «άφιξη» του 2000, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Γεντί Κουλέ με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 2-1 του Ολυμπιακού, χάρη σε ένα γκολ του νυν προπονητή του και του Ρόναλντ Γκόμες. Από εκείνο το ματς κι έπειτα, όσες φορές οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δίχτυα απέναντι στους Κρητικούς, δεν ηττήθηκαν!
 
Στη φετινή σεζόν, η «ψαλίδα» στα χαρτιά παραμένει μεγάλη, αλλά το σύνολο του Νίκου Νιόπλια έχει αποδείξει πως απέναντι στους «μεγάλους» δεν φοβάται. Το έπραξε με την ΑΕΚ, όταν επέστρεψε από το εις βάρος του 3-0 (19/09, 3-3), το έδειξε και απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν τον κράτησε στο 0-0 (31/10) στη Λεωφόρο
 
Μάλλον, οι «μεγάλοι» πρέπει να τον υπολογίζουν περισσότερο, παρά αυτός εκείνους. Άλλωστε, έχει δύο όπλα στη φαρέτρα του σε τέτοια ματς: την απουσία πίεσης, αλλά και την άγνοια κινδύνου!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0