Football Talk

Όταν η Serie A δεν χορταίνει από γκολ: Τα 5+1 παιχνίδια του 21ου αιώνα που μάτωσαν τα δίχτυα της Ιταλίας (video)

Όταν η Serie A δεν χορταίνει από γκολ: Τα 5+1 παιχνίδια του 21ου αιώνα που μάτωσαν τα δίχτυα της Ιταλίας (video)

Το παιχνίδι της Λάτσιο με την Ουντινέζε έγινε… ροντέο και πρόσφερε στο ποδοσφαιρικό κοινό ένα χορταστικό παιχνίδι με συνολικά οκτώ γκολ αλλά κανέναν νικητή. Το τελικό 4-4, δίνει την ασίστ στο BN Sports για να σας θυμίσει τα 5+1 παιχνίδια της Serie A στον 21ο αιώνα που έχουν ματώσει τα δίχτυα

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η αναμέτρηση της Λάτσιο με την Ουντινέζε να μην ήταν ένα παιχνίδι που θα τραβούσε το ενδιαφέρον σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως η ροή του ματς, το μετέτρεψε σε κάτι συναρπαστικό. Τρεις κόκκινες κάρτες, ανατροπάρα των γηπεδούχων σε ένα ημίχρονο και απίστευτο φινάλε, με τον δείκτη του σκορ να σταματάει στο 4-4. Τα οκτώ γκολ ήταν αρκετά για να προσθέσουν το παιχνίδι σε ένα από τα πιο χορταστικά του 21ου αιώνα.

Ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό και σίγουρο, όχι το μόνο. Η Ιταλία φημίζεται για το αμυντικό της ποδόσφαιρο αλλά όταν είναι να δείξει την επίθεσή της, ξεπερνάει τα όρια. Το BN Sports σας θυμίζει έξι παιχνίδι της Serie A στον 21ο αιώνα, που όσοι τα παρακολούθησαν, απλά δεν ήθελαν αν τελειώσουν.

Πάρμα – Λιβόρνο 6-4: Τζιλαρντίνο vs Λουκαρέλι

Πρωτομαγιά 2005. Η Ιταλία έχει σοκαριστεί από την ήττα της Λάτσιο με 5-3 από τη Λέτσε όμως η Πάρμα με τη Λιβόρνο, κατάφεραν να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Είναι το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ συνολικά σε ένα 90λεπτό στον 21ο αιώνα. Ανατροπές, γκολ και σπάνιο θέαμα από τις δύο ομάδες. Βέβαια, το παιχνίδι έγινε απλώς μία μάχη των Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο και Κριστιάνο Λουκαρέλι.

Αμφότεροι, σημείωσαν καρέ τερμάτων ο καθένας και έφτασαν τα 21 και 20 γκολ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα. Ο ρεσιτάλ τους έκανε το ματς-ροντέο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 6-4 (!). Μάλιστα, προηγήθηκαν με 1-0 από το 3ο λεπτό αλλά η Λιβόρνο είχε ανατρέψει μέχρι το 25’ σε 2-1. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Πιέτρο Καρμιγκιάνι έκανε δικό της το ματς και πήρε μία τεράστια νίκη.

Λάτσιο – Σαμπντόρια 7-3: Θρίαμβος των Λατσιάλι…

Η Λάτσιο συνηθίζει τα μεγάλα σκορ, καθώς έχει εμπλακεί σε πάνω από δέκα παιχνίδια που έχουν επιτευχθεί πολλά γκολ. Ένα από αυτά, ήταν στις 7 Μαΐου του 2017. Η Λάτσιο υποδέχεται η Σαμπντόρια για την 35η αγωνιστική. Κάθε ματς είχε μεγάλη σημασία καθώς οι Ρωμαίοι κυνηγούσαν την έξοδο στο Champions League. Απέναντι στην ομάδα Γένοβα, όχι απλά δεν δυσκολεύτηκε αλλά… ξεσπάθωσε.

Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, η Λάτσιο ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 5-1 (!) και φαινόταν πως το ματς πήγαινε για μεγάλο θρίαμβο. Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ μέχρι το 70ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 7-1, με την Σαμπντόρια απλώς να μειώνει και να προσθέτει το ματς στην ιστορία. Δύο γκολ του Κουαλιαρέλα διαμόρφωσαν το τελικό 7-3, με αποτέλεσμα το ματς να γίνει από τα λίγα που έχουν συνολικά 10 τέρματα μέσα σε 90 λεπτά.

Πάρμα – Μίλαν 4-5: Ροντέο με νικητές του «ροσονέρι»!

Μπορεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2014/15 στην Ιταλία να ήταν κάπως… φτωχή, όμως η 2η αγωνιστική τα είχα όλα. Η Ίντερ είχε διασύρει με 7-0 την Σασουόλο, η Λάτσιο με 3-0 την Ουντινέζε και η Μίλαν φιλοξενούταν στην Πάρμα. Το ματς θα μπορούσε να ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, όμως οι γηπεδούχοι έδειξαν πείσμα και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στις εξέδρες.

Συγκεκριμένα, η Μίλαν ουδέποτε έχασε το προβάδισμά της αλλά ούτε έμεινε και σε ησυχία. Το πρώτο μέρος έληξε με 3-1 υπέρ των «ροσονέρι» αλλά το πείσμα της Πάρμα έφερε την άμεση μείωση του σκορ στο 51’. Τελικά, το ματς ολοκληρώθηκε στο 5-4, αποτελώντας έναν από τους αγώνες του αιώνα.

Φιορέντινα – Ίντερ 5-4: Ο Ικάρντι το έκανε… θρίλερ!

Η 33η αγωνιστική της Serie A για τη σεζόν 2016/17 ήταν απλά γεμάτη… γκολ. Συνολικά επιτεύχθηκαν 49 γκολ σε δέκα αγώνες, όμως ένα ματς ήταν που κράτησε το κοινό μπροστά στην τηλεόραση. Το ντέρμπι της Φιορεντίνα με την Ίντερ δεν έμοιαζε σαν τα άλλα. Οι «βιόλα» ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έτρεχαν να προλάβουν το «τρένο» της Ευρώπης, όπως και οι Μιλανέζοι.

Η Φιορεντίνα μπορεί να προηγήθηκε με τον Ματίας Βετσίνο όμως η Ίντερ ανέτρεψε το σκορ με τους Ίβαν Πέρισιτς και Μάουρο Ικάρντι. Ο τελευταίος, έμελλε να μετατρέψει το ματς σε «θρίλερ». Μέχρι το 79’, οι γηπεδούχοι είχαν εκτοξεύσει το σκορ στο ευρύ 5-2, επιφυλάσσοντας μία ντροπιαστική νύχτα για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Τελικά, ο διεθνής φορ μείωσε κάπως τον διασυρμό. Με δύο γκολ στο 88’ και στο 90’, έφερε την Ίντερ κοντά σε μία τρελή ανατροπή αλλά το σκορ έμεινε στο 5-4.

Λάτσιο – Ελλάς Βερόνα 5-4:  Όταν η «ελληνική» Βερόνα άγγιξε το θαύμα!

Από τα παιχνίδια που λέμε… ρομαντικά. Σεζόν 2001/02. Η Λάτσιο αντιμετωπίζει την Ελλάς Βερόνα σε ένα ματς που ήταν κάπως αδιάφορο ανάμεσα σε αυτά της αγωνιστικής. Ωστόσο, οι δύο ομάδες και κυρίως οι φιλοξενούμενοι, το έκαναν ντέρμπι. Συγκεκριμένα, μπορεί να άνοιξαν πρώτοι το σκορ με τον στο 10’, όμως η χαρά κράτησε για περίπου ένα 20λεπτό. Ο Σταμ ισοφάρισε και μετά ήρθε η καταιγίδα.

Στο 78ο λεπτό, ο Έρναν Κρέσπο πανηγύριζε το 5-1 υπέρ της Λάτσιο και το ματς είχε εξελιχθεί σε θρίαμβο για την ομάδα της Ρώμης. Εκεί, γύρισε ο διακόπτης της Ελλάς Βερόνα. Σε διάστημα δέκα λεπτών, από το 80’ μέχρι το 90’, οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές (!), κάνοντας τελευταία λεπτά ένα πραγματικό θρίλερ. Μία μεγάλη ανατροπή ήταν έτοιμη να συμβεί, όμως όπως στο παραπάνω ματς, το τελικό σκορ έδειχνε 5-4 στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ελλάς Βερόνα – Μπολόνια 5-4: Ένας Σινιόρι δεν φέρνει την… άνοιξη!

Μπορεί στο παραπάνω ματς, η Ελλάς Βερόνα να μην τα κατάφερε, όμως ένα χρόνο πριν, οι ρόλοι είχαν αλλάξει. Συγκεκριμένα, η Μπολόνια ήταν η φιλοξενούμενη στην έδρα της ομάδας της Βερόνα. Μάλιστα, το γήπεδο «πάγωσε» όταν οι «ροσομπλού» προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό, όμως η απάντηση ήρθε άμεσα και ένα λεπτό μετά, ο Σαλβέτι έφερε το ματς στα ίσια. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι άρχισαν να έχουν το πάνω χέρι.

Ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1, μέχρι να αναλάβει δράση ο Τζουζέπε Σινιόρι. Ο Ιταλός άσος μείωσε σε 4-2, το πέναλτι του Όντο το ανέβασε ξανά στο 5-2 και στη συνέχεια, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής με άλλα δύο δικά του τέρματα, το έφτασε στο 5-4. Το τελευταία τέρμα ήταν στο 91ο λεπτό και η ομάδα είχε τις καθυστερήσεις για να φτάσει την χρυσή ισοφάριση. Τελικά, το σκορ παρέμεινε έτσι και ο Σινιόρι δεν έγινε «ήρωας».


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0