Football Talk

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια…»

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια…»

Η απολογία του «Δικεφάλου του Βορρά» για όλα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με τον Άρη

Στον αθλητικό δικαστή της Super League απολογήθηκε σήμερα το πρωί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όλα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα, την περασμένη Κυριακή!

Οι νομικοί της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ζήτησαν ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί με την μικρότερη προβλεπόμενη ποινή βάσει του κατηγορητηρίου, δηλαδή με πρόστιμο και τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τα επεισόδια στις καθυστερήσεις προκλήθηκαν από 10-15 οπαδούς και το υπόλοιπο γήπεδο τους αποδοκίμαζε!

Πιο συγκεκριμένα, οι Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, σημείωσαν:

«Οι οπαδοί ουσιαστικά στρέφονταν κατά της ομάδας. Εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Να εκτιμήσουμε ψύχραιμα και όχι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Να τιμωρηθούμε γι’ αυτά που πρέπει. Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε ούτε για το άναμμα, ούτε για τη ρίψη, Στο άναμμα των πυρσών, το φύλλο αγώνα που είναι Ευαγγέλιο, κάνει λόγο για ρίψη. Μία ποινή πρέπει να μας επιβληθεί για τη διακοπή στο 92’ που οφείλονταν στην είσοδο των φιλάθλων μας και όχι για ρίψεις.

Η προσήκουσα ποινή είναι με το 4β του 15, δεν μπορούμε να έχουμε τρεις ποινές, ουσιαστικά για το ίδιο αδίκημα. Δεν φταίνε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών… Στο 92’ όταν έγινε η είσοδος, από τις υπόλοιπες θύρες, όλο το γήπεδο τους έβριζαν.

Τι παραπάνω να κάνει η ομάδα, σε αυτό τον αγώνα προσέλαβε 120 σεκιούριτι παραπάνω από αυτούς που ήταν υποχρεωμένη. Έβαλε μπροστά στην Θύρα 4 και την 4α, 53 σεκιούριτι. Ελάχιστοι ήταν 10-15 που έκαναν τα επεισόδια και 3-4 συνελήφθησαν. Πρωτοφανές, δεν γίνονται συλλήψεις σε αυτές τις καταστάσεις. Αν πάει σεκιούριτι εκεί…

Ευτυχώς δεν υπήρχε ούτε βιαιοπραγία, ούτε τραυματισμός, ακόμα και στην τελευταία πράξη. Να ληφθεί υπόψη αυτό στην επιμέτρηση.

Βιώσαμε συμβάντα που δεν είναι ευχάριστα και τα καταδικάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να μην φτάσουμε στο σημείο η όποια κύρωση επιβληθεί να ξεπεράσει κάποια όρια.

Ας εξετάσουμε αν η καθυστέρηση στο ξεκίνημα του αγώνα οφείλεται σε άναμμα ή ρίψη. Στο φύλλο αγώνα γίνεται αναφορά για ρίψη, όχι για άναμμα. Είναι αναμφισβήτητο, η καθυστέρηση έναρξης οφείλεται σε ρίψη. Ο παρατηρητής προφανώς σε σύγχυση αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στο ξεκίνημα είναι το άναμμα. Σας προσκομίζουμε το βίντεο όπου φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα είναι καθαρή. Η καθυστέρηση οφείλεται στη ρίψη πυρσών, δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών.

Ο παρατηρητής ήταν σε σύγχυση λόγω της έντασης του αγώνα και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε να κάνει συμπληρωματική έκθεση. Ζητάμε να επιβληθούν οι μικρότερες δυνατές οικονομικές κυρώσεις»

Η απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League, αναμένεται τις επόμενες ώρες…»

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0