Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 3-2: Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα έχει... 801 και οι «κόκκινοι διάβολοι» ξαναβλέπουν 4αδα! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 3-2: Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα έχει... 801 και οι «κόκκινοι διάβολοι» ξαναβλέπουν 4αδα! (video)
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-2 της Άρσεναλ (02/12) έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή -προφανώς- τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σκόραρε δις, ξεπέρασε τα 800 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και υπέγραψε την ανατροπή για την ομάδα του, εις βάρος των «κανονιέρηδων» που είχαν προηγηθεί με ένα... περίεργο γκολ του Έμιλ Σμιθ Ρόου.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο, Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-2 της Άρσεναλ και αρχίζει να ξαναβλέπει μία θέση στην τετράδα της Premier League.

Ο Πορτογάλος σκόραρε δύο φορές, έφτασε τα 801 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και υπέγραψε μία επική ανατροπή για την ομάδα του, αφού οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ με ένα ομολογουμένως παράδοξο, αλλά καθόλα κανονικό, τέρμα του Σμιθ Ρόου στο 17'!
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «κανονιέρηδες». Μόλις στο 17ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας που βρήκε τον Νταβίντ Ντε Χέα πεσμένο στην εστία του, η μπάλα στρώθηκε στον Σμιθ Ρόου που χωρίς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, σούταρε και σκόραρε σε κενή εστία. Το ριπλέι έδειξε πως ο τραυματισμός του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε προέλθει από τον Φρεντ, οπότε το γκολ μέτρησε κανονικά και γράφτηκε το 1-0!

Με τον τρόπο αυτό, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης της που βρίσκει δίχτυα στο Όλντ Τράφορντ μετά τον Νικολάς Ανελκά, που το είχε πράξει το 1999 σε ηλικία 19 ετών!
 
Οι μεγάλες φάσεις απουσιάζαν από το ματς, αλλά όταν έκαναν την εμφάνισή τους είχαν ουσία! Κάπως έτσι, στο 44ο λεπτό, στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Φρεντ συνδυάστηκε άψογα με τον Μπρούνο Φερνάντες, που με έξυπνο πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και έγινε ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει στην 100η του εμφάνιση με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» μετά τον Αντόνιο Βαλένσια!
 
Η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική. Ο «άκακος» στο πρώτο μέρος Κριστιάνο Ρονάλντο προειδοποίησε στο 48', αλλά είδε τον Ράμσντεϊλ να τον νικά. Κάτι που δεν συνέβη, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Πορτογάλος βρέθηκε εντός της μεγάλης περιοχής, δέχθηκε μία εξαιρετική πάσα από τον Ράσφορντ και με σουτ στην αριστερή γωνία έδωσε το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους» για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, φτάνοντας τα 800 γκολ σε όλες τις διασυλλογικές ή μη, διοργανώσεις.
 
Η απάντηση της Άρσεναλ ήταν άμεση! Ο Μαρτινέλι δημιούργησε τις προϋποθέσεις και ο Όντεγκαρντ τις μετουσίωσε σε γκολ στο 54ο λεπτό, φέρνοντας το ματς ξανά στα ίσια. Μάλιστα, δώδεκα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να ανακτήσει το προβάδισμα το σύνολο του Αρτέτα, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε την προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ
 
Ό,τι δεν έπραξε ο φορ της Άρσεναλ, το έκανε ποιος άλλος; Μα φυσικά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Φρεντ κέρδισε το πέναλτι στο 68ο λεπτό, ο VAR επιβεβαίωσε την απόφαση και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ υπέγραψε από τα «έντεκα βήματα» τη νίκη των κόκκινων διαβόλων, καθιστώντας ένα ακόμα παιχνίδι, ως ένα προσωπικό του σόου!

Πλέον, ο δρόμος προς την τέταρτη θέση απέχει μόλις τρεις βαθμούς και μαζί του το σύνολο του Μάικλ Κάρικ, φαίνεται πως μπορεί να ελπίζει!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέγες, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Σάντσο, Μπρούνο Φερνάντες (90' Φαν ντε Μπεκ), Ράσφορντ (79' Λίνγκαρντ), Κριστιάνο Ρονάλντο (89' Μαρσιάλ)

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Μαρτινέλι, Πάρτεϊ, Ελνένι, Σμιθ Ρόου (70' Σάκα), Όντεγκαρντ (79' Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ (79' Λακαζέτ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0