Football Talk

Η Μπολόνια κινείται σε ρυθμούς… Ευρώπης με την αύρα του Μιχαΐλοβιτς

Η Μπολόνια κινείται σε ρυθμούς… Ευρώπης με την αύρα του Μιχαΐλοβιτς

Κάνει την έκπληξη. Την διαφορά. Η νίκη επί της Ρόμα του Μουρίνιο ήταν η κατάλληλη για την Μπολόνια, ώστε να «φωνάξει» την ετοιμότητά της για ευρωπαϊκή έξοδο.

«Μετά τα όσα πέρασα με τη λευχαιμία, ο κορωνοϊός ήταν σαν να έπινα ένα ποτήρι νερό». Όταν έχεις έναν προπονητή που αποτελεί παράδειγμα δύναμης, τότε πόσο εύκολο είναι να δώσεις παραπάνω από το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς κάνει τον δικό του αγώνα αλλά η Μπολόνια, παίρνει μέρος της δύναμής του και είναι έτοιμη για την έξοδό της στην Ευρώπη.

Η νίκη επί της Ρόμα με 1-0, έφερε τον ιταλικό σύλλογο στην ισοβαθμία με την Γιουβέντους που βρίσκεται στην ζώνη για έξοδο στην Ευρώπη. Η φετινή σεζόν κυλάει ιδανικά, οι μεταγραφές βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και η ιταλική ομάδα είναι έτοιμη να κάνει την έκπληξη.

Μία απώλεια, αρκετές προσθήκες…

Μπορεί η Άρσεναλ να έβγαλε από τα ταμεία της 18,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Τακεχίρο Τομιγιάσου και να πήρε από την Μπολόνια ένα σημαντικό μέλος της άμυνας αλλά προχώρησε σε εξαιρετικές προσθήκες. Ο Ιάπωνας μετρούσε τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 64 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ μπορούσε να παίξει κάλλιστα ως στόπερ αλλά και ως δεξί μπακ. Από την άλλη, η ομάδα έκανε το μπαμ με τον Μούσα Μπάροου.

Ο επιθετικός της Αταλάντα κόστισε 14,5 εκατ. ευρώ για να φορέσει τα χρώματα των «ροσομπλού». Μία μεταγραφή που έφερε λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα του συλλόγου ενώ συνδυάστηκε αρμονικά, με τη μεταγραφή του Μάρκο Αρναούτοβιτς. Ο Κέβιν Μπονιφάζι ήταν ο αντικαταστάτης του Ιάπωνα αμυντικού καθώς άφησε την ΣΠΑΛ για την κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας.

Καθιέρωση της αμυντικής τριάδας!

Η σεζόν ξεκίνησε με ένα σύστημα τύπου 4-2-3-1, με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να βλέπει πως το συγκεκριμένο πλάνο δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε για την ομάδα. Έτσι, άρχισε να φτιάχνει κάπως την ομάδα πάνω στις δυνατότητες της. Κόντρα στη Λάτσιο, δοκίμασε την τριάδα στην άμυνα και το αποτέλεσμα, ήταν ότι καλύτερο. Τεράστια νίκη με 3-0 επί των Ρωμαίων και η επιθετική λειτουργία αναβαθμίστηκε.

Μπορεί η άμυνα να έμεινε εκτεθειμένη αρκετά αλλά το επιθετικό μισό ήταν εξαιρετικό. Η ομάδα άρχισε να σκοράρει και κέρδιζε το ένα ματς μετά το άλλο. Η τελευταία νίκη με την Ρόμα, την έφερε την ομάδα στην ισοβαθμία με την Γιουβέντους και τις θέσεις της Ευρώπης. Ο στόχος είναι αυτός αλλά οι αντίπαλοι πολλοί για να τους προσπεράσουν. Έχει δεχθεί βαριές ήττες από Μίλαν, Νάπολι και Ίντερ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς δεν σταματάει να σχεδιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο.

Οι τέσσερις «πυλώνες» για την επιτυχία…

Πέρα από την επιτυχία των μεταγραφών των Αρναούτοβιτς, Μπονιφάζι και Μπάροου, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έχει στηριχθεί σε τέσσερις ποδοσφαιριστές που αποτελούν τις «κολόνες» της ομάδας. Πρώτος και καλύτερος, ο αρχηγός του συλλόγου, ο Ρομπέρτο Σοριάνο. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός φτιάχνει και δημιουργεί όλο το παιχνίδι των «ροσομπλού» με μεγάλη επιτυχία και η εμπειρία του, βοηθάει τους νέους ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Από εκεί και πέρα, τα βλέμματα όλων είναι πάνω στον Άαρον Χίκεϊ. Ο 18χρονος φουλ μπακ από την Σκωτία καθιερώθηκε εξαιρετικά με όλη την πλευρά και είναι από τα μεγάλα ανερχόμενα αστέρια. Ο Ματίας Σβάνμπεργκ είναι εξίσου ένας ποδοσφαιριστής που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και είναι το μέλλον της Σουηδίας αφού σε ηλικία 23 ετών, έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα.

Ακόμα, ο Ρικάρντο Ορσολίνι είναι από τα παιδιά που δεν εκμεταλλεύτηκαν στη Γιουβέντους αλλά έχει πιάσει στην Μπολόνια και αποτελεί έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της στα φτερά. Η συμμετοχή του είναι ενεργή σε κάθε παιχνίδι και χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή από κάθε αμυντική λειτουργία.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0