Football Talk

Λαμία – Ιωνικός 2-0: Επαγγελματική νίκη και βάσεις πρόκρισης για τους «8» (video)

Λαμία – Ιωνικός 2-0: Επαγγελματική νίκη και βάσεις πρόκρισης για τους «8» (video)
Ισχυρό προβάδισμα για την πρόκρισή της στις «8» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η Λαμία απέναντι στον Ιωνικό, στο ΔΑΚ, στην 4η συνάντηση των δύο ομάδων σε ολόκληρη την ιστορία τους. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0, διατήρησαν το «μηδέν» για δεύτερο συνεχόμενο ματς και οδεύουν ολοταχώς στην… οκτάδα, με την ρεβάνς στη Νίκαια να εκκρεμεί!

Το 4ο ματς σε ολόκληρη την ιστορίας τους έδωσαν στο ΔΑΚ της Λαμίας η τοπική ομάδα με τον Ιωνικό, με τους δύο συλλόγους να τίθενται αντιμέτωποι στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, σε έναν «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, που όμως… ανέδειξε νικητή. Η Λαμία ήταν καλύτερη, σκόραρε δις, διατήρησε το «μηδέν» για πρώτη φορά στο «σπίτι» της στην σεζόν (2-0) και πήρε μία πολύτιμη νίκη.

1ο ημίχρονο

Τηρουμένων των αναλογιών, ο ρυθμός του πρώτου μέρους, όπως αναμενόταν, δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός, με τους γηπεδούχους να διατηρούν την κατοχή και να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με την μπάλα… χαμηλά.

Ωστόσο, το πολυπόθητο προβάδισμά τους, μετά από μία προσπάθεια του Τιρόνε, έλαβε χώρα διά… αέρος. Ο Λουκάς Βύντρα πραγματοποίησε μία εξαιρετική σέντρα στο 24ο λεπτό, με στόχο τον Τσούκαλο και ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Λαμίας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0 για την ομάδα του.

Παρά ταύτα, το γκολ της Λαμίας στα μέσα του εναρκτήριου 45αλέπτου, δεν διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 37% κατοχή της μπάλας και δίχως μεγάλη ευκαιρία, ενώ η τελευταία καλή στιγμή πριν από το φινάλε για την ανάπαυλα, ήταν και πάλι για το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου αλλά αναχαιτίστηκε από τον Βαφέα.

2ο ημίχρονο

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιωνικός επιχείρησε να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο και να φανεί πιο απειλητικός. Πλησίασε στα καρέ της Λαμίας, πίεσε ψηλότερα, αλλά η έλλειψη ταχύτητας στην μετάβαση του παιχνιδιού και στις επιστροφές των ποδοσφαιριστών του, τον «πλήγωσε» στο 52ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μπάλα στο κέντρο, ο Γκόλεμιτς το εκμεταλλεύτηκε, τροφοδότησε τον Ρόμανιτς και το πλασέ του τελευταίου ήταν ιδανικό. Επρόκειτο σαφώς για την 3η φορά που η Λαμία έβρισκε δύο γκολ στο «σπίτι» της σε ενενηντάλεπτο που αφορά είτε το πρωτάθλημα, είτε το Κύπελλο, και μόλις για την δεύτερη που έχει σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, πριν από την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, σε ολόκληρο το 2021!

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με την κούραση αλλά και τον κακό αγωνιστικό. Η Λαμία διαχειρίστηκε το παιχνίδι και δεν άφησε τον Ιωνικό να κάνει επιθετικές προσπάθειες, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος. Έτσι οι Λαμιώτες έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση με τον Ιωνικό να ψάχνει ένα θαύμα στη Νίκαια.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0