Football Talk

ΑΕΚ: Η αντίδρασή της απέδωσε και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ θα γίνει κανονικά

ΑΕΚ: Η αντίδρασή της απέδωσε και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ θα γίνει κανονικά

Όλη η ιστορία με τις σοβαρές συζητήσεις που έγιναν για την αναβολή του ντέρμπι της Κυριακής, η παρέμβαση Μελισσανίδη και οι επαφές με τους οπαδούς για να κυλήσουν όλα ήρεμα στο ΟΑΚΑ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Τα τελευταία 24ώρα έγιναν πάρα πολλές συζητήσεις μεταξύ Κυβέρνησης, Σούπερ Λίγκας και ομάδων και τελικά επικράτησε η λογική και το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή (5/12) στις 19:30.

Τη Δευτέρα (29/11) και στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι η Αστυνομία δεν έθεσε καν θέμα αναβολής. Όμως την Τρίτη (30/11) εντελώς ξαφνικά τέθηκε τέτοιο αίτημα, έχοντας ως «ζήτημα» την άφιξη του Πάπα στην Αθήνα, αλλά και την επέτειο από τον τραγικό θάνατο του Γρηγορόπουλου (η οποία είναι στις 6/12). Η Αστυνομία γνώριζε την άφιξη του Πάπα μήνες πριν, ενώ φυσικά δυστυχώς όλοι γνωρίζουν τι είχε γίνει στις 6/12 πριν 13 χρόνια… Ετσι αυτό το ξαφνικό αίτημα της Αστυνομίας για αναβολή του ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ, αλλά και του αγώνα Ιωνικός – ΠΑΟΚ προκάλεσαν τεράστιες απορίες… Όπως όμως υποστήριζαν από την ΑΕΚ όλα αυτά έγιναν με σκοπό να γίνει το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ χωρίς κόσμο, καθώς πέρα από τη μετάθεσή του, σε όλα τα κλιμάκια τονιζόταν πως έρχεται και απαγόρευση παρουσίας κόσμου στα ελληνικά γήπεδα!

Οι αντιδράσεις της ΑΕΚ όμως απέδωσαν και έφεραν λογική… Η ΑΕΚ εξ αρχής ήταν αρνητική στην αναβολή του ντέρμπι. Για να διευκολύνει την κατάσταση πρότεινε το ματς να γίνει ακόμα και στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. Ως άλλη λύση πρότεινε να γίνει την Τρίτη (7/12), προκειμένου φυσικά να προλάβει το «απαγορευτικό» που έντονα ακουγόταν ότι θα βάλει η Κυβέρνηση. Την τελευταία λύση αρνήθηκε ο Παναθηναϊκός.

Ολη τη χθεσινή ημέρα προηγήθηκε ένας μαραθώνιος κύκλος διαβουλεύσεων, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να το παίρνει πάνω του και να πιέζει για τη μη αναβολή, προκειμένου το ντέρμπι να διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή.

Όπως φαίνεται οι πιέσεις αυτές απέδωσαν και από τη στιγμή που σήμερα (2/12) το πρωί δόθηκαν προφορικά οι διαβεβαιώσεις ότι θέμα αναβολής πλέον δεν τίθεται και προς τη Λίγκα και προς την ΑΕΚ, η Ένωση προχωράει κανονικά για το ντέρμπι της Κυριακής, ως απόλυτα δικαιωμένη.

Να τονιστεί εδώ πως οι συζητήσεις που έγιναν για αναβολή στο ματς δεν έδειχναν κανένα σεβασμό σε χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ που είχαν προμηθευτεί ήδη εισιτήριο για το ντέρμπι, ενώ αρκετός κόσμος τόσο από την επαρχία όσο και από το εξωτερικό είχε προγραμματίσει τα πάντα προκειμένου να είναι μέσα σε αυτό το ματς.

Κανονικά, λοιπόν το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός την Κυριακή στις 19:30 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η ΠΑΕ μάλιστα είχε συζητήσεις ξανά με οπαδούς της τονίζοντάς τους πως το πρωτόκολλο έχει αυστηροποιηθεί λόγω των πολλών κρουσμάτων και όλοι συμφώνησαν πως δεν πρέπει να δώσει η ΑΕΚ το παραμικρό δικαίωμα συμπεριφοράς. Και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ δηλαδή να κυλήσει ήρεμα όπως συνέβη τόσο με τον Άρη όσο και με τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, επίσης, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συμβουλεύει τον κόσμο της ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟ.

Δείτε το ποστάρισμα:  



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0