Football Talk

Οι λόγοι που η ΑΕΚ κόντρα στην Κηφισιά προσέφερε πολλά χαμόγελα (video)

Οι λόγοι που η ΑΕΚ κόντρα στην Κηφισιά προσέφερε πολλά χαμόγελα (video)

Ο Αργύρης Γιαννίκης μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι από τη χθεσινή αγωνιστική εικόνα των παικτών του κι αυτό έχει τους λόγους του

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Δύσκολα μπορεί να γίνει η μεγάλη έκπληξη στο θεσμό του Κυπέλλου, σε αυτή τη φάση, όταν υπάρχουν διπλοί αγώνες. Ο ΠΑΟΚ χθες ισοφάρισε τη Λάρισα στο 95’ και είναι το φαβορί να πάρει την πρόκριση στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός παρά την ήττα του στη Λιβαδειά από το Λεβαδειακό με 3-2 θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να μην περάσει στον επόμενο γύρο.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της και τάσεις… αυτοκτονίας να έχει στις 23/12 στην Καισαριανή «κλείδωσε» από χθες την πρόκριση με το 4-0 που πέτυχε κόντρα στην Κηφισιά. Αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Δεν είναι ντέρμπι, δεν είναι καν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος που δίνουν τρεις βαθμούς, άρα και τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα. Είναι παιχνίδια, όμως, που φαίνεται η νοοτροπία των παικτών σου και της ομάδας σου. Και χθες η ΑΕΚ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο πήρε άριστα στο θέμα της νοοτροπίας και της αγωνιστικότητας!

Όλη την ομάδα άλλαξε ο Γιαννίκης και η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει βάθος στο ρόστερ της, γιατί έπαιξαν παίκτες οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούν να παίζουν βασικοί. Στο πρώτο ημίχρονο έλλειψε η συνοχή. Έλειψαν οι σωστές επιλογές στην επίθεση και τα καλά τελειώματα. Στην επανάληψη λύθηκε αυτό και ήρθαν τα γκολ. Η σοβαρότητα όλων των παικτών σε όλο το παιχνίδι ήταν το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο. Ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο. Και οι αλλαγές που πέρασαν στο ματς, ενώ είχε πάρει ήδη διαστάσεις το σκορ, δεν ήταν αδιάφορες. Η ΑΕΚ συνέχισε έως το τέλος να ψάχνει και πέμπτο γκολ. Πολλές τελικές, μεγάλη πίεση ψηλά και το κυριότερο: Ένταση στο παιχνίδι της από την αρχή έως το τέλος.

Αυτή τη σοβαρότητα, αυτή την ένταση, αυτή την υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και αυτή τη συμπεριφορά όλων των παικτών του θέλει να βλέπει ο Γιαννίκης. Και την είδε χθες βράδυ κόντρα στην Κηφισιά. Είναι αρκετοί οι λόγοι, λοιπόν, για να προσφέρει χαμόγελα η χθεσινή ΑΕΚ. Σκεφτείτε μόνο τι θα λέγαμε και τι θα διαβάζαμε αν η ΑΕΚ ερχόταν… 1-1 ισοφαρίζοντας στο 95’ ή αν έχανε από την Κηφισιά με… 3-2. Κι ας παιζόταν η πρόκριση στη ρεβάνς. Γίνεται καλή δουλειά στα Σπάτα και στη νοοτροπία, με τους παίκτες ως τώρα να συνεργάζονται απόλυτα… Η συνέχεια εννοείται θα είναι δύσκολη και περίπλοκη μερικές φορές, όμως η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο, χτίζοντας ξανά χαρακτήρα από το μηδέν. Από τα… μικροπράγματα το καταλαβαίνεις. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0