Football Talk

Τις ευκαιρίες στον Ολυμπιακό οφείλεις να τις αρπάζεις! (video)

Τις ευκαιρίες στον Ολυμπιακό οφείλεις να τις αρπάζεις! (video)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε στην Λιβαδειά την πρώτη του φετινή ήττα στην Ελλάδα και πρόσθεσε ένα ακόμα απαιτητικό ματς στο ήδη βαρύ πρόγραμμα και ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για το πως έχει διαχειριστεί το ρόστερ του μέχρι τώρα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με τον ανταγωνισμό στα... κόκκινα και όπου η νίκη συνιστά υποχρέωση 9 στις 10 φορές, είναι σχεδόν αυτονόητο πως για να επιβιώσεις πρέπει σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύεις πως αξίζεις να βρίσκεσαι εκεί. Αν δε, θέλεις να εξελιχθείς και να αναδειχθείς οφείλεις να ξεχωρίζεις. Ειδικά όταν απέναντι σου έχεις παίκτες που ούτε καν έχουν φανταστεί τις ανέσεις που σου προσφέρει ο δικός σου σύλλογος. Ειδικά όταν με τον αντίπαλο σου σε χωρίζει μια κατηγορία.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με τον Λεβαδειακό για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να ήταν απογοητευτική, αλλά δικαιώνει τον προπονητή για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ του. Αποδείχθηκε περίτρανα πως καλώς παίζουν όσοι παίζουν και καλώς δεν παίζουν οι περισσότεροι από αυτούς που πήγαν στην Βοιωτία. Θα έπρεπε να περίμεναν πως και πως αυτή την ευκαιρία. Θα έπρεπε να έμπαιναν με μανία να δείξουν πράγματα από το 1ο λεπτό.

Αντί για αυτό στο 6' έχαναν με 2-0 από την αξιόλογη κατά τα άλλα ομάδα του Λεβαδειακού. Και στο 61' με 3-1 γιατί έχουν παρατήσει όλοι μια φάση θεωρώντας πως η μπάλα θα βγει πλάγιο άουτ. Το πρόβλημα δεν ήταν η ήττα. Πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στα προημιτελικά, αν και πρόσθεσε ακόμα ένα ζόρικο ματς στο καλεντάρι του Δεκέμβρη. Το πρόβλημα ήταν η νοοτροπία αγγαρείας και είναι βέβαιο πως θα ακουστούν αρκετές... ψαλμωδίες από τον προπονητή μετά από αυτό στον Ρέντη.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι πολύπλοκο άθλημα και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να παίζουν 11 για πρώτη φορά μαζί, μεταξύ τους κάποιοι σε παντελή έλλειψη ρυθμού. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα πάντα. Κανείς δε μπόρεσε να φωνάξει στον προπονητή «Κάνεις λάθος για μένα. Αξίζω περισσότερο χρόνο» και είναι βέβαιο, με το Κόπα Άφρικα να πλησιάζει, πως αρκετοί από αυτούς θα χρειαστούν στη συνέχεια και μάλιστα σε πολύ πιο απαιτητικό επίπεδο.

Αν μπορεί να κρατήσει κάτι ο Ολυμπιακός πέρα από το γεγονός πως ο Ρόνι Λόπες σταθεροποιεί την απόδοση του σε καλό επίπεδο, είναι το μάθημα που του έδωσε ο Λεβαδειακός. Κανέναν δεν έχεις δικαίωμα να υποτιμήσεις και πάντα οφείλεις να κάνεις την μέγιστη προσπάθεια. Επίσης, όπως και να ‘χει, αυτή η ήττα θα πεισμώσει την ομάδα για το πολύ πιο κρίσιμο ματς που ακολουθεί, το Σάββατο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (4/12).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0