Football Talk

Premier League: Παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον – στοπ στο σερί του Τζέραρντ από τον Γκουαρδιόλα! (video)

Premier League: Παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον – στοπ στο σερί του Τζέραρντ από τον Γκουαρδιόλα! (video)

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση μακριά από το Άνφιλντ πραγματοποίησε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, με το σύνολο του Γερμανού προπονητή να περνά με το ευρύ 4-1 από το Γκούντισον Παρκ και την συμπολίτισσα Έβερτον, «γράφοντας» ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκε κυνική κόντρα στην Άστον Βίλα και με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, έβαλε στοπ στο σερί του Στίβεν Τζέραρντ στην Premier League με 2-1!

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με 4-1 της Έβερτον στο ντέρμπι του λιμανιού και απέδειξε περίτρανα πως βρίσκεται σε… άλλο αγωνιστικό επίπεδο! Η αναμέτρηση έγινε παράσταση για έναν ρόλο, με το τελικό 4-1 υπέρ των «κόκκινων» να το αποδεικνύει.

Το σκορ άνοιξε από νωρίς ο Χέντερσον, με ένα υπέροχο σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 9ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μοχάμεντ Σαλάχ να βρει δίχτυα και να γράψει το 2-0, όταν με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Πίκφορντ!


Με τα δύο αυτά τέρματα η Λίβερπουλ «έσπασε» ένα σκονισμένο ρεκόρ της Σάντερλαντ που κρατούσε από το 1927, αφού έγινε η πρώτη εβδομάδα που πέτυχε 2+ γκολ σε 18 διαδοχικά παιχνίδια!


Ο Γκρέι μείωσε μεν για την Έβερτον στο 38ο λεπτό, ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έδειξε να… ταράζεται.


Ανέβασε την πίεσή της και έφτασε σε τρίτο γκολ στο 64ο λεπτό, όταν ο Σαλάχ έκλεψε την μπάλα από τον Κιν, «πάτησε» περιοχή και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, φτάνοντας τα 19 τέρματα φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος που βρήκε δύο γκολ, σε εκτός έδρας ντέρμπι με την Έβερτον, από τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν το είχε πράξει ο Φερνάντο Τόρες.


Το «κερασάκι» στην… τούρτα μπήκε στο 78ο λεπτό, όταν ο «σεληνιασμένος» τη φετινή σεζόν Ντιόγο Ζότα εκτέλεσε τον Πίκφορντ για να γράψει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης το 4-1! 

 

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσιάστηκε σοβαρή για ακόμη μία αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να σταματήσει το νικηφόρο σερί του Στίβεν Τζέραρντ, χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο Βίλα Παρκ.


Προηγήθηκε με 2-0, απειλήθηκε ελάχιστα και με το τελικό 2-1 εξακολουθεί να «καταδιώκει» την Τσέλσι, που την ίδια ώρα επικρατούσε απέναντι στην Γουότφορντ.

Αναλυτικότερα, το σκορ άνοιξε ο Ρούμπεν Ντίας στο 27ο  λεπτό, έπειτα από ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ, για να έρθει ο Μπερνάρντο Σίλβα, δύο λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους και να κεφαλαιοποιήσει το 60% κατοχής της μπάλας, με ακόμη ένα τέρμα.

Ο Πορτογάλος σκόραρε, με τον Γκάμπριελ Ζεσούς αυτή την φορά να δημιουργεί, «έγραψε» το 2-0 με το 3ο  του γκολ σε λιγότερο από 30 ημέρες και έθεσε τις βάσεις για το 2ο  συνεχόμενο «διπλό» της ομάδας του στο πρωτάθλημα!


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, «πάλεψαν», αλλά η αντίδρασή τους αποδείχθηκε ανεπαρκής. Ο Γουότκινς μείωσε το σκορ στο 47ο  λεπτό, πέτυχε γκολ κόντρα στον Πεπ για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά δεν ήταν αρκετό, καθώς η φάση του 59ου  λεπτού, με τον Κονσά να ζητά πέναλτι και αυτή στο 75’, δεν μετουσιώθηκαν σε ρεαλιστικές ευκαιρίες.

Κάπως έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη στο Βίλα Παρκ σε ισάριθμες σεζόν, και έβαλε στοπ στο νικηφόρο ξεκίνημα του Στίβεν Τζέραρντ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0