Football Talk

ΑΕΚ – Κηφισιά 4-0: Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε μία θέση στα προημιτελικά (video)

ΑΕΚ – Κηφισιά 4-0: Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε μία θέση στα προημιτελικά (video)

Με ένα εξαιρετικό δεύτερο 45λεπτο, η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και πήρε τη νίκη με 4-0 επί της Κηφισιάς, κλειδώνοντας ουσιαστικά την θέση της στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας

Μπορεί στο πρώτο μέρος να προβλημάτισε, όμως στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και πήρε με ευκολία τη νίκη κόντρα στην Κηφισιά, με 4-0. Η Ένωση αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά και η Κηφισιά έδειξε, από την παρουσία της στο πρώτο μέρος, πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ έδειξε την κυριαρχία της από το πρώτο λεπτό. Η διαφορά ποιότητας φαινόταν αλλά η Κηφισιά διατήρησε με μεγάλη ωριμότητα τις γραμμές της. Η ομάδα της Β’ Εθνικής κρατήθηκε και κράτησε το μηδέν σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους. Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της αλλά ο Μιχελής ήταν παρών τις κατάλληλες στιγμές.

Από την πλευρά της Κηφισιάς δεν υπήρχαν ευκαιρίες και η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν απειλούταν ιδιαίτερα, όμως δεν μπορούσε ούτε να απειλήσει με μεγάλη ευκολία τους φιλοξενούμενους. Φυσικά, όσο τα λεπτά περνούσαν, τόσο η Κηφισιά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αποφεύγοντας τα μεγάλα λάθη.

Το ματς έμεινε στο 0-0 στο πρώτο 45λεπτό, όμως στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γιαννίκη βγήκε αποφασισμένη να τελειώσει το θέμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

2ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το γκολ. Πίεσε τους φιλοξενούμενους αρκετά αλλά κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στημένη φάση. Συγκεκριμένα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Μιχελή στο 52ο λεπτό για το 1-0. Από εκεί και πέρα, το ματς πήρε την αναμενόμενη πορεία.

Η Κηφισιά ξέμεινε από δυνάμεις και ο Στράτος Σβάρνας πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με υπέροχο σόλο και εκτέλεση, στο 57ο λεπτό, έκανε το 2-0 για την Ένωση. Ουσιαστικά, με αυτό το τέρμα σφράγισε και την πρόκριση, ειδικά όταν ανέλαβε και ο Τάνκοβιτς να τριπλασιάσει τα τέρματα.

Συγκεκριμένα, ο Γέβτιτς έκανε έξυπνη πάσα στον Τάνκοβιτς και εκείνος με τρομερό σουτ άφησε ανήμπορο τον Μιχελή για το 3-0 των γηπεδούχων. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε από τον Χατζισαφί στο 74ο λεπτό. Ο έμπειρος μέσος έκανε και πάλι μία εξαιρετική πάσα με τον Ιρανό να γίνεται αποδέκτης.

Αφού κατέβασε τέλεια, ο έμπειρος μπακ έκανε ένα δυνατό αριστερό σουτ για να γράψει το 4-0 στον φωτεινό πίνακα. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ δεν κατέβασε ταχύτητα αλλά οι φάσεις που δημιούργησε σταμάτησαν πάνω στον Μιχελή και την άμυνα της ομάδας του Νίκου Κούστα. Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ βρίσκεται αγκαλιά με μία θέση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σάκχοβ, Λε Ταλέκ (71' Σιμάνσκι), Γέφτιτς (80' Μοχαμάντι), Γκαρσία (64' Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (80' Κοσίδης), Τάνκοβιτς (71' Αραούχο).

Κηφισιά: Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61' Τζέλη), Πρίτσας (46' Ντοριβάλ), Καλλέργης (61' Κρητικός), Παπασάββας, Τετέη (73' Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0