Football Talk

Άρης – ΟΦΗ 3-1: Με δύο πέναλτι και γκολάρα Ιτούρμπε βλέπουν... πρόκριση οι «κιτρινόμαυροι»! (video)

Άρης – ΟΦΗ 3-1: Με δύο πέναλτι και γκολάρα Ιτούρμπε βλέπουν... πρόκριση οι «κιτρινόμαυροι»! (video)

Με το ένα πόδι στους «8» ο Άρης που επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα! Γκολ, θέαμα, πέναλτι και πολύ VAR!

Ο Άρης υποδέχτηκε τον ΟΦΗ για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη (3-1) κόντρα στους Κρητικούς θέτοντας τις βάσεις για την πρόκριση τους «8».

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη τελική της αναμέτρησης ήταν για τον Άρη μόλις στο 2’, που επιτέθηκε από τα δεξιά, με τον Καμαρά να πιάνει την κεφαλιά και τον Βάτερμαν να μπλοκάρει σταθερά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και προσπαθούσαν να περιορίσουν τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο μέσω κατοχής της μπάλας.  Ο Λάμπρου είχε την πρώτη τελική από πλευράς φιλοξενούμενων με το σουτ του να βρίσκει τον Ντένις σε ετοιμότητα στο 11’.

Λίγα λεπτά μετά οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βούρου πάνω στον Καμαρά, ο Φωτιάς δεν έδωσε την παράβαση αλλά πήγε να δει τη φάση στο μόνιτορ μετά από υπόδειξη που δέχτηκε από το VAR, δείχνοντας έπειτα την άσπρη βούλα.

Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βάτερμαν για να γίνει το 1-0 για τους «κίτρινους» στο 16’.



Στο 22’ ο Άρης απείλησε ξανά όταν ο Εντιαγέ δέχτηκε κάθετη πάσα και εφόρμησε από τα δεξιά, για να κάνει το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Καμαρά αλλά τον Βάτερμαν να μπλοκάρει σωτήρια.

Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Άκη Μάντζιου είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του απείλησε μόνο με 1-2 σουτ την εστία του Ντένις.

Λίγο πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου οι παίκτες του Άρη ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο πάνω στον Εντιαγέ, με τον διαιτητή Φωτιά να συνεχίζει το παιχνίδι. Η φάση ωστόσο ελέγχτηκε ξανά από το VAR, με τον Έλληνα διαιτητή να πηγαίνει στο μόνιτορ και να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Βάτερμαν που έπεσε στα αριστερά, για να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στους «κιτρινόμαυρους» στο 45+4’.



2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1 στην πρώτη μεγάλη φάση του στο ματς. Ο Τοράλ έδωσε κάθετη πάσα στον Καστάνιος, ο οποίος απέφυγε περίτεχνα και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Άρη (Φαμπιάνο και Μπράμπετς) για να νικήσει με υπέροχο συρτό πλασέ τον Ντένις στο 56’.



Ο Άρης λίγο αργότερα (68’) βρήκε και τρίτο γκολ με αυτογκόλ του Διαμαντή όμως στάθηκε άτυχος καθώς στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ, με το VAR να ελέγχει τη φάση και τον διαιτητή Φωτιά να μη μετράει το τρίτο γκολ των «κιτρίνων».



Στο 76’ ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Καστάνιος έβγαλε εξαιρετική κάθετη, ο Ντε Γκουζμάν τροφοδότησε με τη μία τον Λάμπρου που απέφυγε με εξαιρετική ντρίμπλα τον αντίπαλό του, για να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση και να στείλει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντένις.

Με εκπληκτικό μακρινό αριστερό σουτ του Ιτούρμπε ο Άρης βρίσκει και τρίτο γκολ στο 90ο λεπτό! Η φάση ελέγχτηκε από το VAR για το αν υπήρχε οφσάιντ, με το γκολ να κατακυρώνεται και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη με 3-1!




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Γκάνεα (67’ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα (86’ Μάνος), Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία (46’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (67’ Ιτούρμπε), Ντιαγέ (67’ Ματίγια), Καμαρά

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (32’ Μεγιάδο), Τοράλ (64’ Ναμπί), ΝτεΓκούζμαν, Λάμπρου (83’ Γιαννούλης), Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83’ Γιάννου)


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0