Football Talk

Νιούκαστλ: Η πρώτη νίκη καθυστερεί επικίνδυνα και η νέα εποχή δεν έχει… ξεκινήσει ακόμη!

Νιούκαστλ: Η πρώτη νίκη καθυστερεί επικίνδυνα και η νέα εποχή δεν έχει… ξεκινήσει ακόμη!

Το καθεστώς ιδιοκτησίας της Νιούκαστλ έχει αλλάξει, αλλά η εικόνα της ομάδας δεν διαφοροποιείται σε καμία περίπτωση. Οι «καρακάξες» εξακολουθούν να προβληματίζουν με την απόδοσή τους και αποτελούν τη μοναδική επαγγελματική αγγλική ομάδα που συνεχίζει χωρίς νίκη μετά το πέρας 13ων αναμετρήσεων!

Η σεζόν ξεκίνησε με τη Νιούκαστλ να θεωρείται ως μία από τις ομάδες της Premier League που απλώς θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, πράγμα που είτε εύκολα, είτε δύσκολα, συνηθίζει να πραγματοποιεί.

Γρήγορα η συζήτηση διαφοροποιήθηκε, με τα αποτελέσματα να μην την ευνοούν και τον τέως προπονητή των «καρακαξών», Στιβ Μπρους, να βιώνει μεγάλη αμφισβήτηση. Η Νιούκαστλ δεν σκόραρε, ο έμπειρος προπονητής κατακρίθηκε για την έλλειψη μεταγραφών και οι «ασπρόμαυροι» ανέμεναν ένα έναυσμα, προκειμένου η ποδοσφαιρική κρίση που έκανε την εμφάνιση της στο Σεντ Τζέιμς Παρκ να παρέλθει.

Εν τέλει, ο στόχος… επετεύχθη αλλά ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο Μάικλ Άσλεϊ, ο οποίος βρισκόταν στο «τιμόνι» της για 14 χρόνια αποχώρησε και την θέση του πήρε το πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό fund του πλανήτη. Οι Σαουδάραβες αγόρασαν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας και η «καθαρή» περιουσία που είχαν στην διάθεσή τους, δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες ενόψει της τρέχουσας σεζόν και… όχι μόνο.
TALKSPORT-Ashley-800x600.jpeg

Πρώτη τους απόφαση ήταν η απόλυση του Στιβ Μπρους, μία εβδομάδα μετά την αλλαγή του καθεστώτος ιδιοκτησίας. Του επέτρεψαν να καθίσει στον πάγκο και στο ματς απέναντι στην Τότεναμ για να φτάσει τα 1000 παιχνίδια στην καριέρα του, η ήττα με 3-2 και η εικόνα της Νιούκαστλ ήταν απαράλλακτη και το «διαζύγιο» ήταν αναμενόμενο.

Η συζήτηση έπειτα στράφηκε στο «ποιος είναι ο επόμενος»; Ποιος θα αναλάβει τις τύχες της Νιούκαστλ και ποιος θα αποτελέσει τον… πρώτο άνθρωπο της νέας εποχής, με βασικό του έργο την παραμονή της στην Premier League. Ποιος άλλος άλλωστε θα μπορούσε να είναι ο στόχος των «καρακαξών» από την στιγμή που με το πέρας 10 αγωνιστικών, η Μπέρνλι και η Νόριτς την «συνόδευαν» σαν τις μοναδικές ομάδες που δεν είχαν γευτεί την χαρά της νίκης;

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως αμφότερες επικράτησαν απέναντι στην Μπρέντφορντ, εν αντιθέσει με τις «καρακάξες» που αν και προηγήθηκαν, εν τέλει ήταν και ικανοποιημένες μετά το τελικό 3-3!

Η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής και η αδυναμία της ομάδας να διατηρήσει το προβάδισμά της, έφεραν τον Έντι Χάου στο προσκήνιο, με βασικό επιχείρημα την εξαιρετική δουλειά που είχε πραγματοποιήσει με την Μπέρνλι.
FFdzElfXoAkihoP.jpeg

Συμφώνησε άμεσα, υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους, αλλά μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών του στον πάγκο της, η Νιούκαστλ εξακολουθεί να φαντάζει ως η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Ηττήθηκε με 2-0 από την Άρσεναλ και εν συνεχεία πρέπει να αισθάνεται τυχερή που δεν υπέστη ακόμη μία ήττα από τη Νόριτς, σε ένα ματς που αγωνίστηκε με 10 παίκτες για 80 λεπτά, προηγήθηκε στην πρώτη της εντός εστίας τελική, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Πούκι και την «παρθενική» ασίστ του Δημήτρη Γιαννούλη σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Καταληκτικά, αποτελεί δικαιολογημένα την «ουραγό» της βαθμολογίας, ούσα μάλιστα η μοναδική επαγγελματική ομάδα στο Νησί, που δεν έχει κερδίσει μετά από τρεις μήνες, με την τελευταία που έχει σωθεί υπό αυτή την συνθήκη να είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πριν από 31 χρόνια!
winless-after-14-1024x576.png

Το ερώτημα σαφώς και είναι αν μπορεί να βελτιωθεί και να «σώσει» την παρτίδα ή αν η παραμονή αρχίζει να δυσκολεύει από νωρίς, με τον Κάλουμ Γουίλσον να μοιάζει ο μοναδικός αξιόπιστος ποδοσφαιριστής της, έχοντας πετύχει τα πέντε από τα 16 γκολ της!

Ουδείς δεν θα πόνταρε δεδομένα σε κάποιο από τα δύο σενάρια. Η πρώτη νίκη καθυστερεί επικίνδυνα άλλωστε, η νέα εποχή δεν έχει… ξεκινήσει ακόμη και το μόνο που άλλαξε, είναι πως οι Σαουδάραβες κατέφτασαν επί αγγλικού εδάφους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0