Football Talk

Ο Μέσι διχάζει και πάλι την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη, με το «ναι μεν, αλλά» της Χρυσής Μπάλας!

Ο Μέσι διχάζει και πάλι την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη, με το «ναι μεν, αλλά» της Χρυσής Μπάλας!

Την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι, με το France Football να τον αναδεικνύει ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της σεζόν, διχάζοντας την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Ένα μεγάλο «ναι μεν, αλλά» επισκιάζει την εν λόγω επιλογή!

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν για 7η φορά στην καριέρα του, κατακτώντας την Χρυσή Μπάλα, όμως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι του… χώρου, που θεωρούν πως η «πρωτιά» του Αργεντινού σούπερ σταρ, όσον αφορά τα πεπραγμένα του στο 2021, δεν είναι δίκαιη.

Σαφώς και δεν επικρατεί αποκλειστικά αυτή η άποψη, καθώς υπάρχει και η αντίθετη γνώμη, σύμφωνα με την οποία είναι ο κορυφαίος, τεκμηριώνοντας την 7η πρωτιά του στην Χρυσή Μπάλα, αναλογικά με τους αριθμούς του.

Πιο αναλυτικά, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για πρώτη φορά βραβεύτηκε δίχως να είναι ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 30 γκολ, ο καλύτερος «πασέρ» της La Ligaο κορυφαίος σε επιτυχημένες προσποιήσεις, αλλά και ο άνθρωπος που οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στην κατάκτηση του Κυπέλλου!

Παράλληλα, στη μετριότατη σεζόν που διένυσαν οι Καταλανοί, αποτέλεσε το μοναδικό διασωθέντα, καθώς η αγωνιστική του βελτίωση στον δρόμο προς το τέλος της σεζόν, μετέτρεψε την Μπαρτσελόνα σε διεκδικήτρια του τίτλου. Τα επιτεύγματά του σε συλλογικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Copa America, για πρώτη φορά στην καριέρα του, μετουσίωσαν την σεζόν του σε επιτυχημένη.

Ακόμη και στην διοργάνωση που αναδείχθηκε στην κορυφή η Αργεντινή άλλωστε, ήταν πρώτος σε αναρίθμητες στατιστικές κατηγορίες.


Όλα αυτά μοιάζουν ρεαλιστικά. Τα νούμερα έχουν καταγραφεί και δεν παραγράφονται και άπαντες αναγνωρίζουν πως κάθε διάκριση που προαναφέρθηκε, ισχύει.

Ωστόσο, ακόμη και τα αντεπιχειρήματα, αναφορικά με την περίπτωσή του, ποικίλουν και αφορούν τα αρνητικά στοιχεία που περικλύει η περσινή του σεζόν. Ποια είναι αυτά; Το γεγονός πως τερμάτισε στην 3η θέση με την Μπαρτσελόνα σε επίπεδο πρωταθλήματος, το γεγονός πως δεν σκόραρε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης στα τέσσερα ματς της La Liga, ενώ θεωρήθηκε… υπεύθυνος και για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τους «16» του Champions League, έναν χρόνο μετά την «βαριά» ήττα από την Μπάγερν Μονάχου.

Ταυτόχρονα, δεν σκόραρε στα δύο τελευταία ματς του Copa America, παρά το γεγονός πως όλοι περίμεναν από αυτόν να «βγει μπροστά» στα κρίσιμα, την ώρα που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «έσπασε» κάθε ρεκόρ και κατέρριψε την «μυθική» επίδοση του Γκερντ Μίλερ επί γερμανικού εδάφους.

Κάπως έτσι, γίνεται ευδιάκριτο πως ο Λιονέλ Μέσι δίχασε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την ανάδειξή του σε κορυφαίο. Η δήλωσή του υπέρ του δεύτερου στην κατάταξη, Πολωνού, ποδοσφαιριστή της Μπάγερν, εκτιμήθηκε, αλλά δεν κατεύνασε τα πνεύματα.

Οι αντιδράσεις ποικίλουν. Πολλοί συμφωνούν, αρκετοί διαφωνούν και δεν αναφερόμαστε μόνο στους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά και σε ανθρώπους του χώρου!

Αλήθεια, ποιοι τάχθηκαν υπέρ της «πρωτιάς» του Αργεντινού και ποιοι θεώρησαν πως η απόφαση αδικεί τον δεύτερο… Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι;

Υπέρ του Λιονέλ Μέσι τάχθηκαν αρκετοί από τους συμπαίκτες του ή τους ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του, όπως και ο… Πελέ, που αποτελεί μία κατηγορία μόνος του, ευχαριστώντας τον για το κατόρθωμά του με τις επτά κατακτήσεις της Χρυσής Μπάλας.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος συχνά κατακρίνεται για τις τοποθετήσεις του, επίσης έδωσε τα συγχαρητήριά του, ο Ρέι Χάντσον το ίδιο, o συμπαίκτης του στην Εθνική Αργεντινής, Ταλιαφίκο, επίσης, αλλά και ο Πατρίς Εβρά με τον οποίο είχε τεθεί αρκετές φορές αντίπαλος.

Από την άλλη πλευρά, ο Όλιβερ Καν εκθείασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Ίκερ Κασίγιας δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει τα κριτήρια ανάδειξης του κορυφαίου για την Χρυσή Μπάλα, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του Ντάνι Άλβες, ο οποίος παραδόξως δεν στήριξε τον φίλο του, αλλά επισήμανε πως θα έπρεπε να δοθεί σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ελίτ, όπως στον Έρικσεν!

Η συγκαταβατική δήλωση του Ντάνι Άλβες σαφώς και δεν συγκρίνεται με τον τρόπο έκφρασης του Τόνι Κροος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του συμπαίκτη του, Καρίμ Μπενζεμά, παραλείποντας να αναφερθεί στον Μέσι.

Συνοπτικά, είναι φανερό πως γύρω από την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Λιονέλ Μέσι, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Ή καλύτερα ένα «ναι μεν, αλλά». Ουδείς αμφισβητεί την αξία του Αργεντινού. Οι απόψεις όμως διίστανται…


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0