Football Talk

5+1 αγάλματα για ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία και λατρεύτηκαν σαν Θεοί

5+1 αγάλματα για ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία και λατρεύτηκαν σαν Θεοί

Η λατρεία για τους ποδοσφαιριστές που έχουν μαγέψει με τη στρογγυλή θεά στα πόδια τους, οδήγησε στη δημιουργία αγαλμάτων κάνοντάς τους «αθάνατους» στις μνήμες των οπαδών.

Σχετικά Άρθρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να υπηρετήσεις την πεποίθηση ότι η καταγραφή και η συντήρηση της μνήμης του ποδοσφαίρου είναι υποχρέωση. Bιβλία όπως το Παιχνίδι χωρίς όρια και Της Κυριακής τα είδωλα του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος. Αν είσαι σύλλογος μπορείς να φτιάξεις στο μουσείο της ομάδας ειδικά εκθέματα που τιμούν τις ιστορικές μορφές της ομάδας. Ένας από τους τρόπους είναι η δημιουργία αγαλμάτων, τα οποία συναντάμε σε πολλές χώρες του κόσμου με ποδοσφαιριστές που γράψανε τη δική τους ιστορία. Επιλέξαμε μερικά και σας τα παρουσιάζουμε:

Ντιέγκο Μαραντόνα
Maradona_1.jpg

Ο ορισμός του ποδοσφαιριστή που λατρεύτηκε σαν Θεός είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Για τους οπαδούς της Νάπολι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας ποδοσφαιριστής, καθώς συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες στιγμές των παρτενοπέι. Πριν την αναμέτρηση κόντρα στη Λάτσιο, έγινε η αποκάλυψη του αγάλματος του Μαραντόνα, με το έργο τέχνης να κοσμεί το γήπεδο της Νάπολι.

Σερ Μπόμπι Μουρ
Bobby_Moore.jpg

Οι Άγγλοι ζουν λατρεύοντας το ποδόσφαιρο όσο τίποτα άλλο. Συνεπώς, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το μοναδικό Μουντιάλ της χώρας το 1966 δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί με ένα άγαλμα. Το μπρούντζινο άγαλμα του Σερ Μπόμπι Μουρ ζυγίζει περίπου 2 τόνους και έχει ύψος 6 μέτρα, τοποθετημένο μπροστά στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ θυμίζοντας τη μεγαλύτερη στιγμή της εθνικής Αγγλίας.

Εουσέμπιο
Eusebio.jpg

Ο Εουσέμπιο αποτελεί θρύλο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, έχοντας γράψει χρυσές σελίδες με την παρουσία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ο «Μαύρος Πάνθηρας» θεωρείται εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου με την τεχνική και την ταχύτητά του να μένουν αξέχαστα. Το άγαλμά του βρίσκεται μπροστά στο Ντα Λουζ της Μπενφίκα, αποδίδοντάς του την τιμή που αξίζει σε μια ηγετική μορφή του ποδοσφαίρου.

Τιερί Ανρί
Henry.jpg

Ο ορισμός του σύγχρονου επιθετικού με τα στοιχεία της ταχύτητας, της δύναμης, της τεχνικής και του… τέλειου πλασέ. Ο Τιερί Ανρί είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ με 228 γκολ, αποτελώντας το πιο φονικό «κανόνι» της ομάδας, με το άγαλμά του να βρίσκεται μπροστά στο Emirates.

Χένρικ Λάρσον
Larson.jpg

Στο πιο όμορφο τοπίο βρίσκεται το άγαλμα του Χένρικ Λάρσον. Με θέα τη θάλασσα στο Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας, δεσπόζει η φιγούρα του Λάρσον. Με σπουδαία καριέρα με ομάδες όπως η Φέγενορντ, η Σέλτικ, η Μπαρτσελόνα αλλά και με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, ο Λάρσον λατρεύεται στη χώρα του και αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους Σκανδιναβούς ποδοσφαιριστές.

Το «τρίο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μπεστ. Λο, Τσάρλτον)
OT_day_Ash_Donelon_LQ-381579274549801_medium.jpg

Αφήσαμε για το τέλος την τριπλέτα που δεσπόζει μπροστά στο Ολντ Τράφορντ: Τζορτζ Μπεστ, Μπόμπι Τσάρλτον και Ντένις Λο. Μέλη της ομάδας που κέρδισε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968, συνέβαλλαν τα μέγιστα για τους «κόκκινους διάβολους».

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν πολλά ακόμα αγάλματα ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών σε όλο τον κόσμο που διασφαλίζουν τη συντήρηση της μνήμης των ιστορικών μορφών που ομόρφυναν το ποδόσφαιρο χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0