Football Talk

CIES: Ο Αστέρας Τρίπολης έχει την καλύτερη κυκλοφορία στην Super League!

CIES: Ο Αστέρας Τρίπολης έχει την καλύτερη κυκλοφορία στην Super League!

Ο Αστέρας Τρίπολης με 507,5 πάσες είχε την καλύτερη κυκλοφορία με μέση απόσταση 20,4 μέτρα, «καλύπτοντας» 10,4 χιλιόμετρα.

Αυτό αναφέρει η τελευταία μελέτη του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, η οποία κατατάσσει τις ομάδες από τα 40 αυτά πρωταθλήματα, ως προς τον αριθμό στις πάσες που επιχειρήθηκαν ανά αγώνα και το μέσο όρο της απόστασής τους. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των δύο μεταβλητών δείχνει την απόσταση κυκλοφορίας της μπάλας για τις ομάδες κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Έτσι ο Αστέρας Τρίπολης με 507,5 πάσες (σε 10 ματς που μετρήθηκαν) είχε την καλύτερη κυκλοφορία με μέση απόσταση 20,4 μέτρα, «καλύπτοντας» 10,4 χιλιόμετρα. Την χειρότερη κυκλοφορία μπάλας κατέγραψε ο Απόλλων Σμύρνης με 354 πάσες και εύρος απόστασης 7,1 χιλιόμετρα.

Την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας ανάμεσα στους συλλόγους από τα 40 πρωταθλήματα παρουσιάζει η Σέλτικ με εύρος απόστασης 12,8 χιλιόμετρα και τη χειρότερη οι Μεξικανοί της Ατλέτικο Σαν Λούις με 6,9 χιλιόμετρα.

Σε επίπεδο των "big-5" πρωταθλημάτων, οι ομάδες που κυκλοφορούν περισσότερο την μπάλα είναι η Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga (4η μεταξύ των 654 ομάδων που αναλύθηκαν), η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League (5η), η Σεβίλη στη LaLiga (6η), η Μονακό στη Ligue 1 (29η), καθώς και η Φιορεντίνα στη Serie A (51η).

Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφηκαν για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και την Παρί Σεν Ζερμέν του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (15,7 μέτρα απόσταση και στις δύο περιπτώσεις). Τρεις βρετανικές ομάδες βρίσκονται στο αντίθετο άκρο του πίνακα: οι Σκωτσέζοι της Λίβινγκστον (24,4 μ.) και της Μάδεργουελ (23,2 μ.), καθώς και η αγγλική Μπέρμιγχαμ (23,4 μ.).

Η κατάταξη στην Super League:

ast_193510.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0