Football Talk

Βραβείο «Πούσκας» και Έλληνες: Από την γκολάρα του Κονέ στο «έργο τέχνης» του Παυλίδη (video)

Βραβείο «Πούσκας» και Έλληνες: Από την γκολάρα του Κονέ στο «έργο τέχνης» του Παυλίδη (video)

Έγιναν γνωστά τα ονόματα που είναι υποψήφια για τα καλύτερα γκολ της χρονιάς για το 2021 και ανάμεσα σε αυτά, φιγουράρει και αυτό του Βαγγέλη Παυλίδη. Το BN Sports σας θυμίζει τις άλλες δύο φορές, που η Ελλάδα είχε εκπρόσωπο στο συγκεκριμένο βραβείο.

Σχετικά Άρθρα

Το βραβείο «Πούσκας» είναι από τα πιο δημοφιλή στο τέλος κάθε έτους. Ο λόγος είναι επειδή υπάρχει ένας αξιοζήλευτος συνωστισμός εκπληκτικών τερμάτων από όλο τον κόσμο. Κάθε είδους γκολ, με παράλληλα… τέλεια φαντασία και εκτέλεση συμμετέχει στο συγκεκριμένο βραβείο, με στόχο την πρώτη θέση στους ψήφους.

Όπως είναι φυσικό, και μόνο η υποψηφιότητα σε αυτό, είναι άκρως τιμητικό για τον ποδοσφαιριστή, την χώρα και την ομάδα που τον εκπροσωπεί. Από το 2009 που θεσπίστηκε, έχουμε δει δεκάδες ονόματα, όμως δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα από αυτό. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του Βαγγέλη Παυλίδη στα φετινά βραβεία, είναι η 3η από Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Παναγιώτης Κονέ (2013)

Η πρώτη φορά που είδαμε Έλληνα ποδοσφαιριστή στο συγκεκριμένο βραβείο, ήταν το 2013. Τότε, ο Παναγιώτης Κονέ είχε πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ με τη φανέλα της Μπολόνια και η FIFA είχε προσθέσει το όνομα του Έλληνα άσου ανάμεσα στους Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Νεμάνια Μάτιτς, Νεϊμάρ, Πίτερ Ανκερσεν, Λουίζα Κανταμούρο, Λίζα Ντε Βάνα, Αντόνιο Ντι Νατάλε, Ντάνιελ Λουδουένια και Χουάν Μάνουελ Ολιβέρα.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε σκοράρει ένα απίθανο τέρμα με ψαλιδάκι, στο ματς κόντρα στην Νάπολι. Ήταν ο άνθρωπος που ισοφάρισε σε 2-2 για την Μπολόνια στο 86ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Πορτανόβα χάρισε ένα τεράστιο διπλό στους «ροσομπλού».

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (2018)

Πέρασαν πέντε χρόνια από εκείνη την χρόνια για να ξαναδούμε ελληνική συμμετοχή. Ακόμα ένας άσος που έγραψε ιστορία στην ΑΕΚ, βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Ο λόγος για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο Έλληνας εξτρέμ, ντυμένος στα χρώματα της Ένωσης, είχε πετύχει ένα εξωπραγματικό γκολ στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Όπως ο Κονέ, έτσι και ο Λάζαρος είχε ισοφαρίσει με 2-2 πριν έρθει η ανατροπή με 3-2 από τον Μάνταλο.

Οι υπόλοιποι της λίστας ήταν οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκιόργκιαν Ντε Αρασκαέτα, Γκάρεθ Μπέιλ, Ντένις Τσέρισεφ, Ρίλεϊ ΜακΓκρι, Λιονέλ Μέσι, Μπένζαμιν Παβάρ και Ρικάρντο Κουαρέσμα. Η αιτία που ο διεθνής εξτρέμ μπήκε στη λίστα ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακριά κόντρα στον Ολυμπιακό.

Βαγγέλης Παυλίδης (2021)

Και φτάνουμε στον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο 3ος  Έλληνας που μπαίνει στο βραβείο «Πούσκας» στα 22 χρόνια που υπάρχει. Ο διεθνής φορ, όταν αγωνιζόταν στη Βίλεμ, πριν πάρει μεταγραφή στην Άλκμααρ, είχε πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς κόντρα στην Φορτούνα Σιτάρντ για το πρωτάθλημα Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάτησε περιοχή, και με άψογη εκτέλεση, πέτυχε ένα απίθανο τέρμα.

Μαζί με τον έμπειρο άσο, βρίσκονται και οι Λουίς Ντίας, Ερίκ Λαμέλα, Βαλεντίνο Λάζαρο, Ριγιάντ Μαχρέζ, Σάντρα Οβούσου-Ανσάχ, Μεχντί Ταρεμί, Πατρίκ Σικ, Ντανιέλα Σάντσεζ και Καρολίν Γουέιρ.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0