Football Talk

ΠΑΟΚ - Άρης: Ο καλός, ο κακός και η αλητεία των χούλιγκανς

ΠΑΟΚ - Άρης: Ο καλός, ο κακός και η αλητεία των χούλιγκανς
Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και το BN Sports αναλύει το τι αφήνει πίσω του το αποτέλεσμα τόσο για τους «κίτρινους» όσο και για τον Δικέφαλο του Βορρά.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Το ντέρμπι της Τούμπας
ανήκει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με νικητές και χαμένους αλλά και με μια λύπη. Νικητές την πλευρά του Άρη, χαμένους τους γηπεδούχους και λυπημένους όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Αρχικά να ξεκινήσουμε από τις άσχημες εικόνες που αμαύρωσαν το ντέρμπι. Οι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ βλέποντας το γεγονός πως ο αιώνιος αντίπαλος ετοιμαζόταν να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης αποφάσισαν να στερήσουν από την ομάδα - την οποία υποτίθεται αγαπάνε – να διεκδικήσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα έστω την ισοπαλία. Κι ενώ απέμεναν 2,5 λεπτά για την ολοκλήρωση και των καθυστερήσεων, ξαφνικά από την Θύρα 4 είδαμε να αρχίζει ρίψη φωτοβολίδων, καπνογόνων και άλλων αντικειμένων για να ακολουθήσει η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως ήταν λογικό ο διαιτητής της αναμέτρησης, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να αποχωρήσουν οι οπαδοί και να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος από τα αντικείμενα. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες βγήκαν για τα δύο τελευταία λεπτά, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε. Για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους οι χούλιγκανς είχαν αμαυρώσει ένα ντέρμπι, η ξεδιαντροπιά είχε επικρατήσει.
paok-aris_1.jpg

Το καλό είναι ότι εκτός από τις αλητείες των ανεγκέφαλων οπαδών, είχαμε κι ένα παιχνίδι. Με έναν ξεκάθαρο νικητή σε όλα τα επίπεδα, κι έναν χαμένο που πλέον μπαίνει σε μια δύσκολη φάση της ζωής του με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον του.  

Γκρίνια κι εσωστρέφεια και υποθήκευση της χρονιάς

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ προερχόταν από μια δύσκολη εβδομάδα με ήττα στην Αθήνα από τον Ατρόμητο, καθώς και την ισοπαλία στην Μπρατισλάβα. Το ματς με τον συμπολίτη Άρη ήταν η κατάλληλη ευκαιρία τόσο για φτιάξει την ψυχολογία του, όσο και για να παραμείνει ζωντανός στην μάχη του τίτλου, «τελειώνοντας» ουσιαστικά για την φετινή σεζόν τους «κίτρινους». Το αποτέλεσμα; Ένα μεγαλοπρεπέστατο μηδέν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο δεν κατάφερε κάτι από τα τρία, αλλά η ήττα από το γκολ του Μαντσίνι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ντου των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, επεισόδια και διακοπή του αγώνα κάτι που σημαίνει και βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα μια ήττα εντός έδρας πάντα πονάει, ειδικά όταν προέρχεται από τον Άρη, μια ήττα που ανοίγει πληγές. Γκρίνια, εσωστρέφεια θα είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που θα επικρατούν πλέον στην Τούμπα το επόμενο διάστημα, η οποία μπορεί να διαλύσει την φετινή σεζόν της ομάδας, ειδικά αν έρθει και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη.
paok_1_1.jpg

Ο Μάντζιος και η νίκη που μετράει περισσότερο από τρεις βαθμούς

Στην Τούμπα όμως υπήρχε ένας νικητής και αυτός ήταν ο Άρης. Ένας Άρης που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ήταν μια νίκη του προπονητή και του πλάνου του το οποίο εκτέλεσαν στο απόλυτο οι παίκτες του. Η νίκη αυτή έχει την υπογραφή του Άκη Μάντζιου, αρχικά για τον τρόπο με τον οποίο κατέβασε την ομάδα (η τριάδα των χαφ με Τζέγκο, Σάσα και Εντιαγέ επικράτησε πλήρως στο χώρο του κέντρου) με το πλάνο του να φέρνει το απόλυτο αποτέλεσμα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι «κίτρινοι» ήταν μια κλάση πάνω από τον αντίπαλό τους κι εκτός από το γκολ του Μαντσίνι θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον άλλο ένα. Ακόμα και στην επανάληψη που ο Άρης κάποια στιγμή βρέθηκε σε παθητική στάση από την πίεση του ΠΑΟΚ, η είσοδος του Ματίγια έδωσε την ηρεμία που έπρεπε για να απορροφήσει την πίεση.

Παράλληλα, είναι νίκη του Μάντζιου και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την βαριά ήττα από τον ΠΑΣ. Να μην γελιόμαστε, στην Τούμπα ο έμπειρος τεχνικός έπαιζε το κεφάλι του. Για τον λόγο αυτό όλη την εβδομάδα ο ίδιος είχε τετ α τετ με τους παίκτες, κάτι σαν ψυχοθεραπεία. Και τα αποτελέσματα φάνηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης απέδειξε αυτό που λέγαμε μία ημέρα πριν. Ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα που παίζει άριστα το συνδυαστικό παιχνίδι και πως μια άσχημη εμφάνιση δεν μπορεί να αλλάξει την γενική εικόνα. Η οποία λέει πως η ομάδα έχει καταφέρει να διατηρήσει την ίδια καλή αμυντική λειτουργία και παράλληλα να είναι πλέον ακόμα καλύτερη στο επιθετικό κομμάτι.

aris_1_1.jpg

Η νίκη αυτή, αλλά κυρίως ο τρόπος κλείνει τις πληγές της προηγούμενης αγωνιστικής, δίνει την ανάλογη ηρεμία που τόσο χρειαζόταν ο οργανισμός Άρης, και πλέον αν κάποια στιγμή δικαιωθεί για το -6 τότε η ομάδα θα μπορεί να μπει στην διεκδίκηση και της δεύτερης θέσης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0