Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-1: Ανατροπή και +4 των Μαδριλένων με Μπενζεμά και Βινίσιους!

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-1: Ανατροπή και +4 των Μαδριλένων με Μπενζεμά και Βινίσιους!

Μπορεί το… ντέρμπι κορυφής να μην αποδείχθηκε απλή υπόθεση για την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι έδειξε χαρακτήρα στο προβάδισμα της Σεβίλλης! Ανέτρεψε το σκορ με πρωταγωνιστές τους Μπενζεμά και Βινίσιους και πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο που την καθιστά μόνη, πρώτη και στο +4 από τους αντιπάλους της, μετά το πέρας 15 αγωνιστικών στην La Liga!

Τι και αν η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε κουρασμένη στο ξεκίνημα του… ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Σεβίλλη, έχοντας αγωνιστεί για 180 λεπτά σε 64 ώρες; Τι και αν οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα και μοιραία άρχισαν να σκέφτονται το τελευταίο τους «διπλό» στην Μαδρίτη το 2008;

Ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Βινίσιους ήταν εκεί για να «κρατήσουν» όρθια την ομάδα τους και με μία εντυπωσιακή ανατροπή που «σφραγίστηκε» στο 88ο λεπτό, να της δώσουν τη νίκη!

Αναλυτικότερα, η Σεβίλλη ξεκίνησε καλύτερα το ματς και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 12ο λεπτό με τον Ράφα Μιρ, βλέποντας τον εαυτό της να παίρνει κεφάλι στο σκορ απέναντι στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ενώ είναι… φιλοξενούμενη!

Αυτό ήταν αρκετό για να αφυπνίσει τους γηπεδούχους, καθώς την δεδομένη χρονική στιγμή, η Σεβίλλη βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Και εν τέλει, ισοφάρισαν, έπειτα από την πίεση που άσκησαν και τα τέσσερα σουτ που πραγματοποίησαν στο πρώτο 45άλεπτο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 32ο λεπτό και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, πίσω μόνο από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή σε γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, όντας παράλληλα και ο πρώτος σκόρερ της La Liga με 11 τέρματα.

Ακολούθησε μία κυριαρχία της ομάδας του Αντσελότι, με τις προσπάθειές της να δικαιώνονται δύο λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’. Ο Βινίσιους έκανε το 2-1, «υπέγραψε» την ανατροπή της ομάδας του και με γκολ του σε δεύτερο συνεχόμενο ματς επί ισπανικού εδάφους, πιστοποίησε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ακολούθησε μία μεγάλη στιγμή για την Σεβίλλη, με τον Κουρτουά να αντιδρά στις καθυστερήσεις την κεφαλιά του Ντιλέινι κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του, που πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ρεάλ να πανηγυρίζει μία σπουδαία επικράτηση, ούσα στο +4 από τους διώκτες της, την ώρα που η Σεβίλλη γνώρισε την πρώτη της ήττα σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από δύο μήνες!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (90+4' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (74' Καμαβινγκά), Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (73' Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (90+2' Νάτσο)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Μοντιέλ (90+1' Ελ Χανταντί), Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια, Χορδάν (82' Όσκαρ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (71' Ντιλέινι), Οκάμπος (90+1' Ιντρισί), Μιρ, Γκόμες (82' Τόρες)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0