Football Talk

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Ο Μαντσίνι έβαψε «κίτρινο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης - Τα επεισόδια το... μαύρισαν!

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Ο Μαντσίνι έβαψε «κίτρινο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης - Τα επεισόδια το... μαύρισαν!
Ο Άρης «έβαψε» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κίτρινο, αφού επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ (28/11) στην Τούμπα, κάτι που είχε να πετύχει από το 2010! Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια, αφού στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πλήθος φωτοβολίδων έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εισήλθαν οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά». Μετά από διακοπή αρκετών λεπτών ολοκληρώθηκε, με το σκορ να μην αλλάζει στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα που παίχτηκαν.

Σε ένα ντέρμπι που συνοδεύτηκε, δυστυχώς, από θλιβερά γεγονότα στα τελευταία του λεπτά, ο Άρης επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ (28/11) στην Τούμπα μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια!

«Χρυσός» σκόρερ για το σύνολο του Άκη Μάντζιου, ο Μαντσίνι που έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ του στο 41ο λεπτό. Το ματς διακόπηκε στις καθυστερήσεις, αφού εκτοξεύθηκαν πλήθος φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ υπήρξε εισβολή οπαδών. Μετά από αρκετή αναμονή και αποχώρηση του κόσμου από τις εξέδρες, παίχτηκαν τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, που το τέλος του βρήκε τον Άρη μεγάλο νικητή!


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για τον Άρη. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μαντσίνι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη με ένα υπέροχο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απομάκρυνε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 13’, όταν ο Σφιντέρσκι σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κουέστα, με διπλή προσπάθεια, μπλόκαρε την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ.

Η εναλλαγή των δύο ομάδων στην παραγωγή ευκαιριών συνεχίστηκε και στο 19ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία έως εκείνο το χρονικό σημείο. Ο Κούρτιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ πλεονεκτική θέση και είδε το χαμηλό του σουτ να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα, που ήρθε σε μία ανεπαίσθητη επαφή με την μπάλα, η οποία φάνηκε ικανή να αποτρέψει το 1-0.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην απέναντι εστία, αφού στο 38ο λεπτό ο Άρης άγγιξε το γκολ. Ο Καμαρά έβγαλε μία υπέροχη σέντρα με στόχο τον Ματέο Γκαρσία. Αυτός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός στο 38’, το έπραξε τρία λεπτά αργότερα ο συμπατριώτης του, Μαντσίνι. Ο Εντιαγέ έκανε μία εντυπωσιακή κούρσα διανύοντας περίπου 50 μέτρα, «έσπασε» την μπάλα στον Μαντσίνι την κατάλληλη στιγμή και αυτός με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, παγώνοντας την Τούμπα!

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα στην αναμέτρηση, με το 1-0 για τον Άρη να παραμένει ως το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι «κίτρινοι» λίγο έλειψε να αποκτήσουν προβάδισμα… ασφαλείας στο ματς με το καλημέρα! Ο Σάσα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο 47’, δεν είδε τον αμαρκάριστο Καμαρά, σούταρε και είδε τον Πασχαλάκη να απομακρύνει με το σώμα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως η επόμενη καλή ευκαιρία σημειώθηκε μετά από 22 λεπτά και άνηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, αλλά η κοντινή, καρφωτή κεφαλιά του Κούρτιτς, απομακρύνθηκε από τον Κουέστα σε κόρνερ.

Το παιχνίδι όδευε προς την ολοκλήρωσή του, όταν ένα πλήθος καπνογόνων εκτοξεύθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακολούθησε εισβολή οπαδών. Ακολούθησαν θλιβερές εικόνες, με τους παίκτες να αποχωρούν έντρομοι για τα αποδυτήρια, μαζί με τη διαιτητική ομάδα. Η διακοπή κράτησε για αρκετά λεπτά, έως ότου άδειασαν οι κερκίδες της Τούμπας και παίχτηκαν τα τελευταία δευτερόλεπτα, χωρίς να αλλάξουν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Το 1-0 παρέμεινε και ο Άρης έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά τα επεισόδια το... μαύρισαν.

MVP
Ο Μαντσίνι που έκρινε την αναμέτρηση με το τέρμα του στο 41'. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι και ο Εντιαγέ που δημιούργησε το γκολ και είχε γενικότερα εξαιρετική εικόνα.
 

Η φάση του αγώνα
Το δοκάρι του Γιάσμιν Κούρτιτς στο 19' που θα μπορούσε να είχε δώσει εντελώς διαφορετική τροπή στην αναμέτρηση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (82' Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (61’ Μιτρίτσα), Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (61’ Άκπομ)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (66’ Γκάμα), Εντιαγέ (73’ Ματίγια), Γκαρσία (90+1' Ιτούρμπε), Καμαρά (74’ Μάνος)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0