Football Talk

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0: Παράσταση για ένα ρόλο με σόου Μακέντα! (video)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0: Παράσταση για ένα ρόλο με σόου Μακέντα! (video)
Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 2-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Κίκο Μακέντα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να βάζει δύο γκολ, δίνοντας βαθμολογική ανάσα στους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής (28/11, 19:30) υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό για την 11η αγωνιστική της Super League στο Απόστολος Νικολαΐδης, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από νικηφόρες αναμετρήσεις. Οι πράσινοι μετά από ένα ανατρεπτικό διπλό στην Λαμία, ενώ οι Αγρινιώτες επικράτησαν του Απόλλωνα εντός έδρας.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 2-0 και πρωταγωνιστή τον Φεντερίκο Μακέντα να βρίσκεται σε εξαιρετικό βράδυ. Εξίσου καλοί ήταν και οι Μαουρίσιο-Βιγιαφάνιες.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Πανθηναικός ξεκίνησε την αναμέτρηση με επιθετική διάθεση, θέλοντας να πιέσει κατά μήκος του γηπέδου. Πρώτη επίσκεψη στα καρέ των φιλοξενούμενων έγινε από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να κάνει ατομική ενέργεια αλλά ανακόπηκε από την άμυνα των Αγρινιωτών.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης παρέμεινε χαμηλός με τις δύο ομάδες να βρίσκουν τα πατήματα τους στο ξεκίνημα, χωρίς τελική προσπάθεια μέχρι και το το 15ο λεπτό του αγώνα.

Ο Αποστολάκης με μια επέλαση από την δεξιά πλευρά της άμυνας του Παναθηναικού εξουδετέρωσε Σάρλια και Χουάνκαρ και βρέθηκε ελεύθερος στη μικρή περιοχή. Ο Έλληνας αμυντικός μοίρασε στον Νίκο Καρέλη, ο οποίος πλάσαρε ελεύθερος, αλλά ο Μπρινιόλι με μια εντυπωσιακή απόκρουση απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 22ο λεπτό ο Παναθηναϊκός, μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του «τριφυλλιού» ο Κίκο Μακέντα βρήκε μια κεφαλιά και ο Μελίσσας με μια καίρια επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

27’ Μετά από μια εξαιρετική πάσα του Βιγιαφάνιες στον Αϊτόρ, ο Ισπανός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ επενέβη και έδιωξε σε κόρνερ στο 27ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε ακόμα μια τελική για τους «πράσινους» με τον Κώτσιρα να πιάνει ένα αδύναμο σουτ και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού… εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι γηπεδούχοι επέμειναν στην πίεση και στο μεγαλύτερο διάστημα είχε κλεισμένο τον αντίπαλο στα μετόπισθεν.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «πράσινους» να μένουν πιστοί στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Ο Αϊτόρ σε μια διεκδίκηση της μπάλας με το Χουχούμη βρήκε πρώτος τη μπάλα και ο Έλληνας αμυντικός χτύπησε αντικανονικά τον παίκτη του Παναθηναικού και με την βοήθεια του VAR ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γκάμαρης, υπέδειξε την αισχατη των ποινών. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και… νίκησε τον Μελίσσα, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 52’.

Στο 66ο λεπτό μετά από ένα τραγικό λάθος του Χουχούμη, ο Μαουρίσιο έκλεψε την μπάλα και με ατομική ενέργεια διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή και μοίρασε στον αμαρκάριστο Μακέντα, ο οποίος σημείωσε το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Σε μια επέλαση από την αριστερή πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Παλάσιος, με ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε αλλά ο Αντούνες τον πρόλαβε στο… παρά ένα και έσβησε τον κίνδυνο.

Στο 90+2’ λεπτό της αναμέτρησης μια τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Παλάσιος να γυρίζει από παιχνίδι με το σώμα και να εκτελεί λίγο εκτός την εστία του Μελίσσα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Παναιτωλικό με τον Νίκο Καρέλη να πλασάρει εντός της περιοχής τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ επενέβη και απομάκρυνε. Η συγκεκριμένη φάση, θα μπορούσε να είχε… αλλάξει τα πάντα στο παιχνίδι!


MVP

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, καθώς σκόραρε δύο γκολ, αλλά έτρεξε και πολλά χιλιόμετρα στην αναμέτρηση συμβάλλοντας στην πίεση των «πρασίνων».


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνες, Αϊτόρ (75’ Χατζηγιοβλαννης), Βιτάλ (67’ Παλάσιος), Μακέντα (82Χατζηθεοδορίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Μπαρμπόσα, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Χουχούμης, Καρέλης (57’ Βέργος), Φλόρες, Μόρσεϊ (61’ Μεντόσα), Τσιγγάρας.



Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0