Football Talk

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ο Ζορζίνιο πήγε να δώσει τη νίκη στον Κάρικ, αλλά έσωσε τον βαθμό από την «άσπρη» βούλα!(video)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ο Ζορζίνιο πήγε να δώσει τη νίκη στον Κάρικ, αλλά έσωσε τον βαθμό από την «άσπρη» βούλα!(video)

Μπορεί η Τσέλσι να κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο σημαντικότερο ματς της 13ης αγωνιστικής της Premier League, όμως ο Τόμας Τούχελ δεν μπόρεσε να διατηρηθεί με… αέρα τριών βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένα λάθος του Ζορζίνιο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ένα πέναλτι του ίδιου έσωσε τον βαθμό και το τελικό 1-1 αφήνει περισσότερο ικανοποιημένο τον Μάικλ Κάρικ.

Και ωραίος και μοιραίος αποδείχθηκε ο Ζορζίνιο για την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ. Ο Ιταλός αμυντικός μέσος έκανε ολέθριο λάθος στο 50’ και έδωσε ένα απρόσμενο προβάδισμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 18 λεπτά μετά ισοφάρισε με πέναλτι, και το τελικό 1-1 μοιάζει περισσότερο να αδικεί τους… «μπλε», δίνοντας στον Μάικλ Κάρικ τον πρώτο του βαθμό ως προπονητή στην Premier League!

Αποφασισμένη να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί πέντε αναμετρήσεων στο Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε η Τσέλσι, με τους «μπλε» να κυριαρχούν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» που απλώς αμύνονταν, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης έλαβε χώρα στο 4ο λεπτό και προκλήθηκε έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Οντόι και Ζίγιεχ. Ο πρώτος τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά από τον Μαροκινό, βγήκε απέναντι από τον Ντε Χέα αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό γκολκίπερ που αντέδρασε εξαιρετικά με το δεξί του πόδι.

Ακολούθησε μία «μπλε» κυριαρχία δίχως μεγάλες στιγμές μέχρι και το 20ο λεπτό, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού χάθηκε στο 31’, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Ρίντιγκερ.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός προωθήθηκε, έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά είδε τον Ντε Χέα να αντιδρά και πάλι καλά, ακουμπώντας την μπάλα τόσο… όσο, προκειμένου να μην καταλήξει στα δίχτυα, αλλά στο οριζόντιο δοκάρι.


Το τέλος του πρώτου μέρους και η «λευκή» ισοπαλία έμοιαζε να αδικεί την Τσέλσι, από την οποία έλειπε μόνο το γκολ, ενώ η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την συμπλήρωση των εναρκτήριων 45’, συνοψιζόταν στην 14η συνεχόμενη άστοχη τελική προσπάθεια του Μπρούνο Φερνάντες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, άπαντες αναρωτιόντουσαν πότε θα περάσουν στο ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν ξεκίνησε βασικός για 2η φορά στην σεζόν και ο Ρομέλου Λουκάκου που επέστρεψε στην αποστολή της Τσέλσι.

Γρήγορα όμως, η απορία μετουσιώθηκε σε… έκπληξη, από την στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, έπειτα από ένα τραγικό λάθος του Ζορζίνιο. Η Τσέλσι είχε κόρνερ στο 50’, η απομάκρυνση του Τέγιες είχε ως στόχο απλώς να «φύγει» η μπάλα, αλλά εν τέλει κατέληξε στο πρώτο γκολ του Τζέιντον Σάντσο επί αγγλικού εδάφους και στο δεύτερο συνεχόμενο, μέσα σε τέσσερις ημέρες!


Η ψυχολογία στο Στάμφορντ Μπριτζ άλλαξε, ο Ρονάλντο πέρασε στο ματς στο 60’, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να «πατούν» καλύτερα, αλλά η χαρά τους διήρκεσε μόλις 18 λεπτά.

Η φάση ξεκίνησε και πάλι από κόρνερ στο 68ο λεπτό, ο Γουάν Μπισάκα έκανε πέναλτι στον Τιάγκο Σίλβα και την εκτέλεση ανέλαβε ο «μοιραίος» της Τσέλσι, Ζορζίνιο. Αυτή την φορά το… αλματάκι κρίθηκε επιτυχημένο, οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν και το 1-1 στο 70ο λεπτό προμήνυε ένα εντυπωσιακό τελευταίο εικοσάλεπτο, που οι γηπεδούχοι αναζητούσαν το τρίποντο για να διατηρηθούν με διαφορά… τριπόντου στην κορυφή.


Την πιο σημαντική ευκαιρία έχασε ο Τίμο Βέρνερ στο 78’, η ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι τέλους και το 1-1 σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά από εννέα ματς που κάνει την εμφάνισή του σε ντέρμπι που διεξάγεται στο Λονδίνο!


Κάπως έτσι, η Τσέλσι υπέστη την 2η απώλεια βαθμών στο «σπίτι» της στην σεζόν, δεχόμενη και το 5ο της γκολ σε 13 ματς, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμεινε αήττητη και στο δεύτερο ματς του Μάικλ Κάρικ, πηγαίνοντας στην εμβόλιμη αγωνιστική απέναντι στην Άρσεναλ με περίσσεια ψυχολογία!

Τσέλσι: Μεντί, Τσάλομπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ, Αλόνσο (78’ Μάουντ), Ζίγιεχ, Βέρνερ (82’ Λουκάκου), Χάντσον-Οντόι (78’ Πούλισικ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί, Ράσφορντ (77’ Λίνγκαρντ), Φρεντ, Φερνάντες (89’ Φαν Ντε Μπέεκ), Σάντσο (64’ Σάντσο), Τέλες, Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0