Football Talk

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-1: «Λύτρωση» Λάμπρου στο 90’ και 4η θέση για τον ΟΦΗ! (video)

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-1: «Λύτρωση» Λάμπρου στο 90’ και 4η θέση για τον ΟΦΗ! (video)

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ απέναντι στον Ιωνικό (28/11, 2-1) στο 90’ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάμπρου. Η ομάδα του Νιόπλια βρίσκεται 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΟΦΗ αναμετρήθηκε με τον Ιωνικό στο Ηράκλειο για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Σε ένα ματς με πολύ ένταση και ρυθμό από τις δύο ομάδες ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς και να σκαρφαλώσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα των κρητικών μετράει 7 ματς χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έπειτα από τη ήττα με τον ΠΑΟΚ  εντός έδρας, εκεί όπου ηττήθηκε με 3-1.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το ματς πολύ δυναμικά και στο 5ο λεπτό ο Φαν Ντάινεν έχασε μια μεγάλη ευκαιρία από την μικρή περιοχή έπειτα από πολύ ωραία σέντρα του Τοράλ. Στο 24ο λεπτό ο Ιωνικός πραγματοποίησε την πρώτη του φάση που ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Ρεϊνάλντο Λένις να πηγαίνει λίγο πιο πάνω από την εστία του Ντέβις Επασί.

Μετά την πρώτη απειλή της ομάδας του Ιωνικού στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, οι παίκτες τους Δημήτρη Σπανού πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33’ ο Άοσμαν και ο Κιάκος απείλησαν τον Επασί, με τον Καμερουνέζο να έχει απάντηση και στα δύο σουτ. Η καλύτερη ευκαιρία των «Κρητικών» ήρθε στο 38’ από στημένη φάση, με τον Πραξιτέλη Βούρο να αστοχεί με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Ιωνικός απάντησε αμέσως με ένα συρτό σουτ του Μάναλη από την άκρη της περιοχής, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε την κατάλληλη αντίδραση.

Η πίεση όμως που δέχτηκε ο ΟΦΗ βγήκε σε καλό, διότι οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ 43’ χάρη στο πανέμορφο ευθύβολο σουτ του Φελίπε Γκαγίεγκος. Ο Χιλιανός έδωσε με αυτό τον τρόπο ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για την ομάδα του στο καλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη του δευτέρου μέρους ισοφάρισαν σε 1-1 χάρη στο πολύ ωραίο γκολ του Αϊάς Αοσμάν και πήραν αυτό που άξιζαν από το πρώτο ημίχρονο. Στο 62ο λεπτό ο Μύγας δοκίμασε να κρεμάσει τον Επασί με σουτ έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να διώχνει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ. Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Ηρακλείου πίεζε για τη νίκη χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Λευτέρη Χουτεσιώτη.

Στο 89ο λεπτό ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έκανε πέναλτι στον Γιάννου, με τον Λάμπρου να εκτελεί και να λυτρώνει τον ΟΦΗ. Ο Λάζαρος Λάμπρου πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα του ΟΦΗ και χάρισε τους 3 βαθμούς στην ομάδα του.

MVP
Ο Απόστολος Γιάννου που πέρασε στο παιχνίδι στο 58ο λεπτό και κέρδισε το πέναλτι με την επιθετική του οξυδέρκεια, που έκρινε την αναμέτρηση.

Η φάση του αγώνα
Το πέναλτι που έκρινε το ματς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήρθε από τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, έναν πολύπειρο παίκτη.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (Καμάου 76’), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (Πασαλίδης 58΄), Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ (Τσιλιανίδης 76’), Λάμπρου(Ναμπί 90+1’), Φαν Ντάινεν (Γιάννου 58’)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (Καμπράλ 90+3’), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ (Ματσούκας 90+3’) , Ρομαό, Βαλεριάνος, Κιάκος (Κάνιας 72’), Ντάλτσιο, Αοσμάν (Βαφέας 81’), Λένις, Μάναλης

Φοίβος Πεφάνης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0